Здравейте, от една седмица правя автодиагностика на автомобила си ( Passat b5.5 1.6 ALZ на газ). Излизат две грешки: MAF sensor лош сигнал и съответното за EGR. Работя с VCDS. Та запитванията ми са следните:
Как мога да проверя стойностите на двата сензора и какви са им допустимите (нормални) стойности? Как да им направя тест? Как да разреша проблема?
Знам че двата сензора зависят един от друг и не мога да разбера от къде идва проблема, дали от EGR или от MAF, защото грешките се редуват след триене. Ако има някой който да помогне ще съм благодарен.
Проблем с EGR и MAF Passat b5.5 1.6 ALZ
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Проблем с EGR и MAF Passat b5.5 1.6 ALZ
Шнорхел здрав ли е? Явно смуче въздух от някъде. Тука дебитомера е сравнително безпроблемен.
Zdravko Zankov написа:Шнорхел здрав ли е? Явно смуче въздух от някъде. Тука дебитомера е сравнително безпроблемен.
Здрав е. Почна да излиза една грешка от газовоте за бедна смес която до колкото ми каза човека е нормална. Но почна да прекъсва на ниски обороти, върви лошо на idle и се чуди какво да прави като я натисна малко. И вече след това почнаха да излизат грешки за egr и maf. На бензин върви добре не прекъсва и няма грешка. Чудя се дали е от газта?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
По принцип на газ трябва да е леко богата сместа.