Passat CC 09' - Проблеми със светлините

Техническа и сервизна информация за Passat
Optiflex3
Автомобил:
Двигател:

Passat CC 09' - Проблеми със светлините

Мнениеот Optiflex3 » Пет 15 ное 2024 19:48

Здравейте,

Имам няколко казуса, които не мога да разреша и бих искал да се допитам до по-опитните в групата. Тъкмо този пост може да бъде полезен на хора в същото положение като мен.
Та, накратко, днес пуснах една диагностика с VCDS и открих следните грешки:

02746 - Bulb for Daytime Running Light; Right
010 - Open or Short to Plus

Размених лявата и дясната крушка, с идеята да видя дали проблема е в самата крушка, но се оказа, че това не беше решение на проблема. Дясната продължаваше да не свети, след като вече бях сигурен, че крушката е здрава.

01590 - Igniter for Battery Disconnect (N253)
001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent - MIL ON

Тази грешка се появи преди няколко дни, след като на таблото ми светна грешката за Airbag-a. Четох в нета, че става този "възпламенител" се активира, когато колата претърпи катастрофа, за да прекъсне главното подаване на напрежение, но тук такъв инцидент не е имало.

Третият и най-мистичен казус е, че когато закупих колата, собственика каза, че е сменил фаровете и от тогава дългите светлини не работят. Тоест работят, но веднъж когато се пуснат, не могат да се спрат, което е довело до тяхното "ръчно изключване" каквото и да значи това. В момента дори и да пресветна къси-дълги, или да бутна лоста напред, индикатора за дългите светлини светва на таблото, но дългите не се пускат.

Благодаря за отделеното време, бих се радвал да чуя мнението ви по въпросите. :beer

Върни се в “Passat”