Здравейте,
Имам няколко казуса, които не мога да разреша и бих искал да се допитам до по-опитните в групата. Тъкмо този пост може да бъде полезен на хора в същото положение като мен.
Та, накратко, днес пуснах една диагностика с VCDS и открих следните грешки:
02746 - Bulb for Daytime Running Light; Right
010 - Open or Short to Plus
Размених лявата и дясната крушка, с идеята да видя дали проблема е в самата крушка, но се оказа, че това не беше решение на проблема. Дясната продължаваше да не свети, след като вече бях сигурен, че крушката е здрава.
01590 - Igniter for Battery Disconnect (N253)
001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent - MIL ON
Тази грешка се появи преди няколко дни, след като на таблото ми светна грешката за Airbag-a. Четох в нета, че става този "възпламенител" се активира, когато колата претърпи катастрофа, за да прекъсне главното подаване на напрежение, но тук такъв инцидент не е имало.
Третият и най-мистичен казус е, че когато закупих колата, собственика каза, че е сменил фаровете и от тогава дългите светлини не работят. Тоест работят, но веднъж когато се пуснат, не могат да се спрат, което е довело до тяхното "ръчно изключване" каквото и да значи това. В момента дори и да пресветна къси-дълги, или да бутна лоста напред, индикатора за дългите светлини светва на таблото, но дългите не се пускат.
Благодаря за отделеното време, бих се радвал да чуя мнението ви по въпросите.
Passat CC 09' - Проблеми със светлините