Здравейте колеги, от скоро съм собственик на Пасат Б8 комби 2019г. 2.0 TDI 150 кс.
Не мога да сверя аналоговия часовник, който е по средата на арматурното табло. Знам, че се сверява от мултимедията, гледах клипове в интернет, но явно имам проблем с него и той не се променя, когато задавам нов час. Иначе си работи , но е с един час назад и ме дразни.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как да го реша ? С друг втора употреба или има друг начин ?
Passat B8 Проблем с аналоговия часовник
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Passat B8 Проблем с аналоговия часовник
Въобще ли не се мести? Ако зададеш някакво време - примерно 7:00 в мултимедията, какво показва часовника 6:00 ли?
-
- Автомобил: VW Passat B8 Variant
- Двигател: DFG
Vlad777 написа:Въобще ли не се мести? Ако зададеш някакво време - примерно 7:00 в мултимедията, какво показва часовника 6:00 ли?
Да, в момента показава с един час назад от времето сега, дори и да го върна с 3 или 4 или 5 часа, аналоговия не се променя. Но работи.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Това да не работи по "западно часово време"?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ако е западно ще се мести като настрои другия часовник на медията да е друг час и пак ще е час назад. Вероятно трябва да се гледа с диагностика.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Провери ли дали е включено Sync to GPS clock? Отделно часовата зона настроена ли ти е?
Можеш да опиташ и да рестартираш мултимедията, не съм сигурен с каква е колата, ама по принцип трябва да е със задържане на power бутона.
Можеш да опиташ и да рестартираш мултимедията, не съм сигурен с каква е колата, ама по принцип трябва да е със задържане на power бутона.
-
Traytor написа:Провери ли дали е включено Sync to GPS clock? Отделно часовата зона настроена ли ти е?
Когато премина от автоматично GPS настройване на времето към ръчно и задам час да кажем с 4 часа напред се сменя времето само на дисплея на мултимедията и на таблото на колата. Аналоговия не се мести. После веднага като задам да взима времето от GPS си хваща точния час, но пак не се синхронизира алалоговия часовник. Знае ли някой как се разглобява там тази част? Напред ли се вади този часовник или излиза назад?
-
Vlad777 написа:Ако е западно ще се мести като настрои другия часовник на медията да е друг час и пак ще е час назад. Вероятно трябва да се гледа с диагностика.
Гледахме го с диагностика, дава някаква грепка в този часовник, но не може де се оправи от там.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
От това което видях из форумите, това е някакъв доста често срещан проблем и в нито една тема няма човек, който да се похвали че го е оправил. Говори се евентуално за механични проблеми, приказки много, решения никакви. Само един пич каза че се е оправило и то от нищото, един ден се качил в колата и заработило.
Можеш ли да споделиш грешката която е излязла през VCDS?
Можеш ли да споделиш грешката която е излязла през VCDS?
-
Traytor написа:От това което
Като го закача пак на диагностика и ще я споделя, че не я помня каква беше. Значи така , много споделят за този проблем , но решение няма. Лошо
Последна промяна от radotom на Съб 17 май 2025 7:31, променено общо 1 път.
Причина: Моля, избягвате ненужните цитати. Има бутон Нов Отговор
Причина: Моля, избягвате ненужните цитати. Има бутон Нов Отговор