Здравейте, случката е следната - преди година/година и половина апаратчето на ръчната спирачка на задно дясно колело запече като беше пусната и не можеше да се отпусне. Механик дойде на място и я освободи и откачи буксата, карах известно време без нея и беше сменена с нова. По-рано тази година ми се случи същото нещо на същото колело - при опит за отпускане на ръчната задно дясно колело не се освободи. След няколко пускания и освобождавания на ръчната дясното колело отпусна и успях да я закарам на механик. Този път проблема беше супорт. След като беше сервизиран и прегледан ръчната работеше нормално и на двете колела за известно време, но започна да не отпуска докрай на дясното колело и задържаше малко след около седмица. След посещение при механик отново и сменяване на накладки, понеже се бяха изпилили тези на дясното колело, решихме направо да вземем нов супорт. След слагането му се върна първия проблем - дясната машинка на ръчната не освобождава каквото и да правя. Карам вече повече от месец с изключена машинка на дясното колело. Изчетох форумите тук, но никой го няма този проблем.
Та въпросът ми е следния - какъв може да е проблема след сменени супорт, накладки и машинка на ръчната? И аз и механика сме озадачени и не знам как да процедирам. Той се съмнява в сензора за налягане на буталцата и ръчната (нещо подобно ми обясни), че не е ок и трябва да се адаптира наново. Има ли нужда нещо да се пренастрои чрез VCDS/VAG-COM? Някаква калибрация? Възможно ли е да се смени този сензор или е вързан централно и трябва да се смени целия модул на ръчната спирачка?
VW Passat B6 2008 проблем с отпускане на електрическата ръчна спирачка
-
- Автомобил: VW Passat B6 2008
- Двигател: CBAB
Re: VW Passat B6 2008 проблем с отпускане на електрическата ръчна спирачка
Щом колата е 2008 значи е с 12 шлиица. Според мен ти е изяден шлиица, който е в спирачния апарат и където ляга моторчето. И е износен в посоката на отпускане, вместо на затягане.
Продават ремонтни комплекти за тези апарати и се сменят без проблем.
Или има един човечец от Перник, който рециклира апарати и ти праща нови готови рециклирани, а ти връщаш твоите за негова сметка като ги смениш(връща по 40лв на апарат)и дава гаранция от 1 година.
Продават ремонтни комплекти за тези апарати и се сменят без проблем.
Или има един човечец от Перник, който рециклира апарати и ти праща нови готови рециклирани, а ти връщаш твоите за негова сметка като ги смениш(връща по 40лв на апарат)и дава гаранция от 1 година.
-
- Автомобил: VW Passat B6 2008
- Двигател: CBAB
Re: VW Passat B6 2008 проблем с отпускане на електрическата ръчна спирачка
Благодаря за отговора, ще го проверя възможно най-скоро това. Има ли значение, че при закачена диагностика/VCDS(VAG-COM) и даване на команди сервизиране на накладки т.е. да отвори и затвори всичко работи перфектно и колелото се освобождава на 100%?