Здравейте колеги,
От Декември миналата година карам въпросния пасат. През зимата няколко пъти ми е правил проблеми ACC-то заради сняг, но след почистване, всичко се оправяше. Пролетта свалих решетката, която държи емблемата, за да сложа мрежа пред радиатора и открих, че сензора за дистроника е монтиран на тази решетка зад емблемата и й липсва фиксиращия винт, който държи сензора да не се размести по вертикалната ос. Без да съм го размествал, му сложих един винт и го стегнах. Сглобих всичко и близо месец нямаше никакви проблеми. Карам си месец по-късно и ми изписва ACC not available. Не съм минавал по дупки, не е имало удари, емблемата чиста. Вързахме obd11 и грешката беше за разместен сензор. Направихме калибрация с obd11, грешката се изчисти, дистроника проработи и уж всичко беше точно. Няколко дни по-късно пак същия проблем. Разхлабих винта и малко разместих датчика и пак калибрация. На следващия ден пак изпищя ACC-то. Гледах на по-старите B8 въпросния радар не е захванат за тази решетка, а си имал отделна стойка.
Някой имал ли е подобен проблем с B8.5 понеже не ми се дават няколко стотака за калибрация във VW, без някаква гаранция, че проблема няма да се появи отново.
ПП: Изчетох всичко из интернет за радара, за настройките и ъглите му и за SFD на по-новите коли при VAG групата.
Проблем с ACC на B8.5 2021
Re: Проблем с ACC на B8.5 2021
дали не ти липсва нещо такова: https://www.amazon.de/-/en/Sensor-3Q099 ... B0DG1V1VVW
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
SFD не знам дали в крайна сметка се имплементира на Passat B8.5, не знам дали ще ми остане време да сваля емблемата и да видя дали дефакто при фейслифта я има тая стойка която VWGT ти показа.
За калибрацията, знам че ShadowM ретрофити прави калибрация, но не знам като цени как е. Но ако имаш монтажен проблем със самия радар, е безполезно.
За калибрацията, знам че ShadowM ретрофити прави калибрация, но не знам като цени как е. Но ако имаш монтажен проблем със самия радар, е безполезно.
VWGT написа:дали не ти липсва нещо такова: https://www.amazon.de/-/en/Sensor-3Q099 ... B0DG1V1VVW
Това го нямам. Самата стойка на радара е част от решетката и няма никакви свързващи елементи към радиатора. Приятел с Б8 от 2016 каза че неговата си има отделна от решетката стойка.
Traytor написа:SFD не знам дали в крайна сметка се имплементира на Passat B8.5, не знам дали ще ми остане време да сваля емблемата и да видя дали дефакто при фейслифта я има тая стойка която VWGT ти показа.
Някакви координати или информация за ShadowM ?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Това е последния номер на който съм се свързвал с него +359 89 9860290 на ул. Стар Лозенски път е сервиза.
Traytor написа:Това е последния номер на който съм се свързвал с него +359 89 9860290 на ул. Стар Лозенски път е сервиза.
Видях, че са фирма в София. Аз съм от Бургаския регион и ми е далеко. Ще я карам във VW Бургас да видим какво ще кажат и направят.
Traytor написа:SFD не знам дали в крайна сметка се имплементира на Passat B8.5, не знам дали ще ми остане време да сваля емблемата и да видя дали дефакто при фейслифта я има тая стойка която VWGT ти показа.
Не си сваляй, че да не вземе да се размести и твоя.