Здравейте,
преди една седмица си докарах кола от немско, на 180к км, сега искам да сменя ремъка и ролките. Ходих до порше сервиза на околовръстното. Там за труда ми искат 160 лв, като ми препоръчаха да сменя и водната помпа за смяната която цената на труда не се промяна от посочената. При положение че оставя колата при порше сервиза лошото е че няма да мога да присъствам на смяната. Там също ми предложиха и по ниска цена за водната помпа при положение че им оставя старата. Един колега ми препоръча сервиза Технопарт на Симеоновско шосе. Видях много противоречиви мнения за него, но като че ли преобладават отрицателните.
Благодаря предварително на всички отзовали се
Къде да сменя ангр. ремък. Passat B5 AHH
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
Къде да сменя ангр. ремък. Passat B5 AHH
Последна промяна от fichtenweg на Вто 09 ное 2010 11:55, променено общо 1 път.
- fichtenweg
-
- Автомобил:
- Двигател:
- fichtenweg
Първо да благодаря още един път на всички отзовали се. Предполагам че цената от 160 лв. за труда не идва толкова от това че градът е София, а повече това е че е от официлен сервиз на VW (честно казано идея нямам колко е във Варна например откъдето съм междувпрочем, но откровено не вярвам да е по-малко). @kanazirov все пак мисля да сменя водната помпа. За слабостите на тоя компонент научавам и от други места (а май 180 к не са малко - поне за помпата) Незнам какви са й първите индикации когато започне да се скапва, но дори да не се скапе на път май отремонтирането ще струва колкото да се смени ремък.
Не знам точно колко ПО-малко ще ми искат за "новата" водна помпа във VW сервиза защото цената която обявиха за нея е при положение че им оставя старата (А иначе VW имат такава Austausch Програма според която цената на нова част при връщане на старата се редуцира в одтелни случаи до 5 пъти, поне така е написано). И нещо друго...обърнах се към Никси
(http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096)
той ме посъветва (като за по-нова кола - 2000г) все пак да направя смяната в този сервиз (по-малките сервизи обикновено не се занимават с по-нови коли).
А иначе друга една причина да избера тоя сервиз, че май ми е най-наблизо. Обещавам да дам после подробности кое как е било.
Не знам точно колко ПО-малко ще ми искат за "новата" водна помпа във VW сервиза защото цената която обявиха за нея е при положение че им оставя старата (А иначе VW имат такава Austausch Програма според която цената на нова част при връщане на старата се редуцира в одтелни случаи до 5 пъти, поне така е написано). И нещо друго...обърнах се към Никси
(http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096)
той ме посъветва (като за по-нова кола - 2000г) все пак да направя смяната в този сервиз (по-малките сервизи обикновено не се занимават с по-нови коли).
А иначе друга една причина да избера тоя сервиз, че май ми е най-наблизо. Обещавам да дам после подробности кое как е било.
Последна промяна от fichtenweg на Пет 15 юни 2007 16:31, променено общо 1 път.
- fichtenweg
ха-ха 160-200лева кви са тия цени на мен на пасат б5 97г. 1.8 бензин 20в за всичко ми взеха 530лева с отстъпка и без водна помпа,а труд 100 лева, но смених всичко абсолютно(ролка,ремък на климатика,и останалите неща). Само ролка обтягаща-140лв. хидравличен компенсатор-178лв. като частите са "ина и геитц" ремачето пък беше 58лв. много съм доволен от свършеното!!!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нормална е цената за труда, смяната на помпата е добре да се направи
На мен за 150 лева ми смениха на частно ангренаж и всички ремъци с всички ролки, водна помпа и т.н., едно момче, дето работи в Юнитрейд. При условие, че в официален сервиз на ФВ ти искат същите пари, най-добре е там да отидеш. Успех

На мен за 150 лева ми смениха на частно ангренаж и всички ремъци с всички ролки, водна помпа и т.н., едно момче, дето работи в Юнитрейд. При условие, че в официален сервиз на ФВ ти искат същите пари, най-добре е там да отидеш. Успех