Като чета темите, явно е сезона на проблемите с централното заключване.Моят проблем е също с централното заключване.
Пуснах търсачката , прочетох доста теми, но не намерих тема в която да се коментира моя проблем. А той е следния:
Днес си бях заключил с алармата колата и връщайки се от супермаркета с пълни ръце забравих да си отключа колата. Но въпреки това успях да отворя задната лява врата (зад шофьорската ), която беше единствената отключена от всички врати. Светнах се за какво става дума, след като пропищя алармата. А аз си мислех че колата е заключена отвсякъде.
Направих няколко опита:
Първия опит беше да заключа всички врати с ключа - всички врати се заключиха, но тази не. Наблюдавах бутончето за заключване - тръгва леко надолу но след това се връща обратно.
Втория опит беше да пробвам да заключа проблемната лява задна врата от самото бутонче. Този път централното не реагира и нито една врата не се заключи, т като бутончето не подаде на натиска, колкото и силно да го натисках. Самото бутонче не отива нито надолу при натиск, нито нагоре при издърпване.
Третия и последен опит - натиснах бутончето на шофьорската врата и отново всички врати се заключиха, без задната лява.
Хйде колеги помагайтесъс съвети, че колата ми стои с отключена задна лява врата.
Не се заключва задната дясна врата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Малко след като написах темата, се сетих се че имах същия проблем , със същата врата преди 2-3 год. Тогава разглобих цялата врата, смъквайки кората и найлона под нея, разглобих колкото можах и ключалката, за да установя накрая че целия проблем идва от бравата на вратата, която се сваля за по-малко от минута.
Сега обаче реших да снимам всичко за да мога да съм полезен за други колеги!
Това е извадената брава, изглед от вътрешната и страна. Със стрелката съм посочил къде е проблема.
Тук вече се вижда къде е проблема. Оста (1) на която се държи пружината, е излязла от пластинката с отвора (2), тъй като тази пластина се измества/разтваря с времето.При излизането на оста от мястото си, се накланя лостчето( на първата снимка е с бял пластмасов накрайник ). Това лостче отваря и затваря вратата и лекото му изместване/накланяне блокира хода на бутона за заключване. Необходимо е оста на пружината да се върне на мястото си и пластината да се стегне с клещи, или да се чукне с не много твърд предмет.
Ами това е.
Сега обаче реших да снимам всичко за да мога да съм полезен за други колеги!

Това е извадената брава, изглед от вътрешната и страна. Със стрелката съм посочил къде е проблема.

Тук вече се вижда къде е проблема. Оста (1) на която се държи пружината, е излязла от пластинката с отвора (2), тъй като тази пластина се измества/разтваря с времето.При излизането на оста от мястото си, се накланя лостчето( на първата снимка е с бял пластмасов накрайник ). Това лостче отваря и затваря вратата и лекото му изместване/накланяне блокира хода на бутона за заключване. Необходимо е оста на пружината да се върне на мястото си и пластината да се стегне с клещи, или да се чукне с не много твърд предмет.
Ами това е.