Климата ми забръмча

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Mexypko
Автомобил:
Двигател:

Климата ми забръмча

Мнениеот Mexypko » Вто 19 юни 2007 18:07

Проблемчето е следното днес си заредих климатроника на Б3 93г. и почна да бръмчи в купето и не толкова на вън. (предполагам от странните вобрации които се появиха) Викам му на Кауна, че се разбръмча а тои разправя, че е от вентилатора е да ама не е защото май е от компресора бръмчи и трепери от време на време като пусна климата. Да не вземе да изгори нещо?

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 19 юни 2007 19:45

Tи убеден ли си, че не е от перката на радиатора - на нашите коли това е болест, разбива се втулката вътре на перката. Отвори си капака, пусни си климатика и сам можеш да установиш дали е здрава перката. Ако е здрава - минаваш нататък...

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Вто 19 юни 2007 20:36

един познат имаше бръмчене вътре в купето само - оказа се че в компресора няма достатъчно масло /фреон му напълниха, но не сложили масло/.
След това спря да бръмчи.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 19 юни 2007 20:45

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

я хайде попровери тука :wink:

Потребителски аватар
Mexypko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mexypko » Сря 20 юни 2007 0:25

Абсолютно е вярно, че не съм потърсил никак, но си изкарах акъла. Само последно питам: това че трепери от време на време докато карам на климатроник пак ли е вентилатора? От него ли ми треперят странно тръбите на климата? Не върти ли той постоянно? Като почне да дрънчи падат леко оборотите т.е. нещо се включва (компресор да речем). Бос съм на тая тема признавам.
Перката си е наред, но се оказа, че се запушват радиаторите и трябва да се чистят от време на време.

Върни се в “Passat”