Колко трябва да върви един Пасат?

Техническа и сервизна информация за Passat
Viso
Автомобил:
Двигател:

Колко трябва да върви един Пасат?

Мнениеот Viso » Вто 12 юни 2007 8:17

Колеги, скоро си купих Пасат 94г., двигател ABS - 1,8 i, 90 к. с., бензин и газ. Колата ме кефи много, защото е широка, плюшен салон, климатик, ел. стъкла и огледала и пр.
Обаче ми се струва че не набира достатъчно добре. Тъй като не съм карал друг Пасат, не знам колко трябва да върви с този двигател. За сравнение Джетата, която имам, единица с двигател 1,5 - 70 к. с. набира по добре - на втора вдига 60 км./ч., докато Пасата ми се вижда по тромав. Същото е на баири. Иначе като набере скорост на дълъг път си върви добре. На 5-та скорост върви със 120 км./ч. при 3 000 - 3 200 оборота. Съединителят е за смяна, това дали има значение? Мисля да сменя съединителя и да направя диагностика на ДВГ.
Искам да питам и до колко оборота е нормално да се кара. Засега не смея да го настъпвам повече от 3 - 3500 оборота.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 12 юни 2007 8:22

Логично е и даже нормално да е малко по-тромав от Джетата, защото е по-тежък.
На газ е още по-тъжно положението.
Тривиалните неща като състояние на двигател, ходова част, спирачки и т.н. изобщо няма да ги споменавам. Ясно е, че трябва да знаеш как са, за да правиш сравнения.
А относно съединителя... След като го смениш, ще се чувстваш сякаш си си купил нова кола. :wink:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 12 юни 2007 9:52

като изключим съединителя си общо взето си като другите горди собственици на такива пасати :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Колко трябва да върви един Пасат?

Мнениеот radotom » Вто 12 юни 2007 10:18

Viso написа:Обаче ми се струва че не набира достатъчно добре.
Съединителят е за смяна, това дали има значение?

Е братче, ти с изтъркан и вероятно приплъзващ съединител как искаш да набира?!?
Сменяй и ще видиш, че върви! ;)
А за оборотите... точно до толкова, доколкото прецениш, че е безопасно за теб и околните. И доколкото ти е конфортно.
Защото аз преценявам, че на магистралата и до 180 е безопасно, но ми е комфортно с 90-100 и с толкова си карам в дясната лента всяка сутрин и вечер :drive

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 12 юни 2007 10:58

Да нормално е да ти се струва малко тромавичък Пасата особенно на газ. Все пак 90кс са леко слабички за това купе но ако я настъпиш повечко особенно на бензин ще видиш че над 3000об направо излита. Така че карай си спокойно и се радвай на колата :wink:
А за съединителя има теми как да си го тестваш сам и тогава да прецениш дали да го сменяш защото не е евтина инвестиция около 300-350лв качествен с работата.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 12 юни 2007 12:54

Теодор написа:Да нормално е да ти се струва малко тромавичък Пасата особенно на газ. Все пак 90кс са леко слабички за това купе но ако я настъпиш повечко особенно на бензин ще видиш че над 3000об направо излита. .

Ако издържиш на шума на двигателя обаче :wink:
Ами това си е семейна кола, с тоя двигател, за хора които спазват правилника в БГ...

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Вто 12 юни 2007 13:01

Купи си Ферари , да знаеш само как върви :D
А с това Пасатче - толкова. Моето е същото и съм доволен. Кола за спокойни хора.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 12 юни 2007 14:47

[quote="K22"]

Ако издържиш на шума на двигателя обаче :wink:
    Стига с тоя шум вече :twisted:
    Оправете си генерациите и тампоните на двиг. да са О.К. и тогава говорете че бучи повече от другите :wink:

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Вто 12 юни 2007 15:10

Пропуснах да напиша, че колата е с газова уредба от Италия и има ламбда контрол - не знам точно какво е това чудо.
Да се занимавам ли с това или да карам и да си свиркам.
Смяната на съединителя ще окаже ли влияние на мощността и вървежа?

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 12 юни 2007 15:22

Абе колега, дай да се видим през тази седмица (нали си от Софето), да седнеш в мойта таратайка и да прецениш, хем и аз ще пробвам твойта, колко върви. И моя мотор е същия и съединителя ми е за смяна. И на мен ми е интересно, може пък мойта да се окаже 'скопец'. Пиши на 'лични съобщения', ако си навитак.

Иначе става страшна полемика, за т'ва, колко е на 'иляда половината.

Газовата ти е убава, свиркай си. Съединителя няма отношение към мощността, той предава въртящият момент от матора към двигателните колела, което отговаря и на последния ти въпрос.

Успех.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 12 юни 2007 15:26

Viso написа:Пропуснах да напиша, че колата е с газова уредба от Италия и има ламбда контрол - не знам точно какво е това чудо.
Да се занимавам ли с това или да карам и да си свиркам.
Смяната на съединителя ще окаже ли влияние на мощността и вървежа?
    Нали ти писах вече карай си :wink:
    Съединителя ще окаже влияние ако буксува. За тест прекарваш колата да опре с предните гуми до бордюр, включваш 3-та и задържаш на 2-2500об като отпускаш леко съединителя ако угасне колата е добре ако не е за смяна :idea:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 12 юни 2007 17:03

ами не знам точно колко трябва да върви пасата ама зависи от много неща.При мене положението е следното на 1рва дига 40,2ра 90,3та 120 ,4та не съм пробвал и 5та не съм.Това разбира се става въпрос на Газ а на бензин мисля е същото положението,поне аз разлика не усещам.Разбира се разхода ми е височък заради това и варира м/у 13,5-14 на 100 в града.Също искам да поясня че тези показатели са когато изцеждам двигателя почти до максимум.
Това е от мен

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Вто 12 юни 2007 17:41

И аз имам демараж на гемия. Обяснението ми е в отношението маса/мощност при нас 1800кг/70к.с. (тоя мотор на тая калпава газ не може да е повече от 70 магарета) Получава се 25кг на конска сила.При разните резачки е 2-4 кг на конска сила. С други думи - поначало това си е товарен кон , на който обаче сме му резнали ташаците с тая газ.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 12 юни 2007 17:44

Моя па си върви много доволно :lol:

... над 5к оборота :twisted: та докъм 7500 и вече на газ почва да умира...

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 12 юни 2007 18:58

Danny boy написа:ами не знам точно колко трябва да върви пасата ама зависи от много неща.При мене положението е следното на 1рва дига 40,2ра 90,3та 120 ,4та не съм пробвал и 5та не съм.Това разбира се става въпрос на Газ а на бензин мисля е същото положението,поне аз разлика не усещам.Разбира се разхода ми е височък заради това и варира м/у 13,5-14 на 100 в града.Също искам да поясня че тези показатели са когато изцеждам двигателя почти до максимум.
Това е от мен

Е не ти ли е жал ве?Аз на 60 км.включвам пета...
И аз не знам колко трябва да върви,ама като се кача на Паши от служебното комбо 1.7 дизел имам чуството че се качвам на самолет

Върни се в “Passat”