проблем с динамото

Техническа и сервизна информация за Passat
rapon4o
Автомобил:
Двигател:

проблем с динамото

Мнениеот rapon4o » Съб 02 яну 2010 17:48

Здравеите колеги.Честита Нова година на всички.След като порових и не открих нищо за това което ме интересува,реших да ви попитам за следното-става въпрос за динамото на ПасатB3.Като мина през локва и ми намаля светлината в таблото,светлината на фаровете и перката на вентилатора но само за около 30 сек.Ремъка е нов и е опънат както трябва,но като пръсне вода от гумата и започва да прави тези номера.А лампата в таблото за акомулатора не светва.Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: проблем с динамото

Мнениеот kossel » Съб 02 яну 2010 18:06

Просто се мокри ремъка и колелото и почва да приплъзва ... и след 30 сек изсъхва и почва да заепва като хората -това е ..сложи си кори отдолу да не се мокри , на мен ми влезе камъче и ми обърна ремъка като набих спирачки в един чакъл :banghead:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 02 яну 2010 18:15

И аз карам без кора и съм минавал през реки.Които е от Варна ,знае като вали как става езерният път .Но е добре да си с кора.Може да ти спести доста главоболия.

rapon4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rapon4o » Съб 02 яну 2010 18:16

Съгласен съм че преплъзва от водата,но защо до сега не го правеше.Колата я карам от 5г и започна да прави така от около 2,3 месеца.Да не би да се е прецакало нещо динамото.

rapon4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rapon4o » Съб 02 яну 2010 18:20

Възможно ли е от водата динамото да укъсява някъде вътре и за това да прави така и след като изсъхне и да се оправя

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Съб 02 яну 2010 19:44

не колегата горе ти е обяснил,от водата попаднала между ремъка и шайбата,просто преплъзва я виж дали не се е разхлабил

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titanium69 » Съб 02 яну 2010 19:49

има и вариант да ти е износена шайбата на генератора тогава дори и с нов добре опънат ремък пак няма хубаво сцепление между ремък и шайба конуса на шайбата трябва да е с преви стени и тясната срана на ремъка да не опирав дъното на канала на шайбата :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 03 яну 2010 13:37

Ъхъъъммм... По-миналото (доста дъждовно) лято се кефех при едно мое пътуване до Троян какви хубави гуми имам, как хубаво изхвърлят водата и колата е абсолютно стабилна при преминаване в локви.... ама бая локви! mhihi
Кой да има толкоз акъл да се сети, че освен навън- гумите изхвърлят и на вътре, към ремъците... :No
След като на другия ден с безценната помощ на egoist_ok ми смениха измитата от водата (и изгоряла, разбира се!) диодна плочка, аз си монтирах едно парче гофрирана пластмаса на местото, където са предвидени отвори за закрепване на кората.
Сега вече двигателя е сравнително чист от към калища и ремъците не ми хвърлят вода чак по капака отвътре ;)

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Нед 03 яну 2010 13:52

Колега вземи си една кора и няма да имаш проблеми.И аз преди бях като теб,като ми хвърли вода и почва ремака да свири или ми светва лампата(акумулаторчето) че незарежда и се реших да си сложа такава кора.Вече неса скъпи нови са 60лв за Пассат Б3.Аз си взех и сам много доволен.Вече всичко отдоло си е сухо и няма проблем от кал,дъжд и други такива мизерии.Слаганете е елементарно само да намериш канал и 5-10мин и си готов :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 03 яну 2010 16:14

rokera671 написа:И аз карам без кора и съм минавал през реки.Които е от Варна ,знае като вали как става езерният път .Но е добре да си с кора.Може да ти спести доста главоболия.

Че как ли не си попаднал по тоя път в някоя малка дупчица дето има няма е само 40 см дълбока :shock

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 03 яну 2010 16:59

Aз пък си реших проблема кардинално със кора под мотора :twisted:

rapon4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rapon4o » Нед 03 яну 2010 17:08

Това с кората е добра идея.Все си мислех,4е по принцип няма кора,но сега ще потарся и ще си купя.Благодаря ви за идеите :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 03 яну 2010 23:14

titanium69 написа:има и вариант да ти е износена шайбата на генератора тогава дори и с нов добре опънат ремък пак няма хубаво сцепление между ремък и шайба конуса на шайбата трябва да е с преви стени и тясната срана на ремъка да не опирав дъното на канала на шайбата :да:

На Голфа минах на ремък 13мм и си реших проблема напълно .

Иначе шайбите са износени , ремъка опира в дъното и няма сцепление , а и тази на генератора е доста мъничка :wink: (дизелче е) и постоянно боксуваше , дори с нов ремък .

ПП ако минеш на по-широк трапец , тогава и необходимата дължината става по-голяма .

rosen_wlasev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen_wlasev » Пон 04 яну 2010 20:33

колегата от Каварна да каже от къде си е купил кората за под двигателя,че и аз нямам,така си купих Пасата.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пон 04 яну 2010 21:14

rosen_wlasev написа:колегата от Каварна да каже от къде си е купил кората за под двигателя,че и аз нямам,така си купих Пасата.

Здравеи колега.Взех я от тук http://www.avtocasti.com/viewtopic.php?f=32&t=32 .
Струва 65лв. :beer

Върни се в “Passat”