Какъв ПАСАТ да си взема

Техническа и сервизна информация за Passat
borntorisehell
Автомобил:
Двигател:

Какъв ПАСАТ да си взема

Мнениеот borntorisehell » Чет 12 юли 2007 9:31

Здравейте колеги , накратко това е моята дилема събрал съм около 4000 лева и се чудя какъв Пасата да взема .Колебанието ми е по отношение на вида на двигателя , кубици .Много бих се радвал на съвет как да постъпа.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 12 юли 2007 9:37

Oт B5 нагоре, по принцип. :lol:
Ама за тез парета, само някоя част ще можеш...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 12 юли 2007 9:44

СИН!!! Мноо са вървежни :-)
Иначе: За тия пари имаш сили само за Б3.. 1,8 моно, ABS двигателя... и ще събираш за газова после...

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 12 юли 2007 10:04

scuba написа:СИН!!! Мноо са вървежни :-)
Иначе: За тия пари имаш сили само за Б3.. 1,8 моно, ABS двигателя... и ще събираш за газова после...

За тея пари не с една, а с две газови направо ще го вземе :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 12 юли 2007 10:30

Моя верно е син и много върви ;) (в рамките на шегата рабзира се)
Ми като цяло те колегите са ти казали общо взето точния Пасат за тези парички - 1.8ABS двигател В3.Е ако е по-стар на годинки може да е и с RP (общо взето са еднакви двата типа двигател освен че имат малко разлика в запалването).И двата двигателя са по 90к.с. и са може би най-доброто решение като отношение вървеж/разход и са идеални за газова уредба.
Ако си засили към дизел паричките ще ти стигнат само за 1.6 което според мен си малее за тази кола,макар че го слагат и на бус-овете.За 1.9ТДи-то няма да ти стигнат (преди няколко месеца струваха по 5000лв.)
Иначе общо взето си помисли дали да е седан или комби понеже модела (В3) вече е ясен а двигателя мисля че имаш идея вече.
Аз лично гласувам с две ръце за комбито защото един път ще ти потрябва пространство и.....няма.
Там вече за климатици,ел стъкла,шибидаси,халогени,хидравлика и т.н. мисля че няма нужда да коментирам понеже педполагам имаш идея от какво се нуждаеш и от какво си склонен да се лишиш като екстри.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 12 юли 2007 10:47

zfa159 написа:Моя верно е син и много върви ;) .

И моя :lol: :lol:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 12 юли 2007 11:17

Моя верно е син и много върви Wink

А , колега , не ги слушай, сините верно вървят, ама много се трошат ! Затова си вземи Бордо ( като моя) ...те вървят леко ,ама нямат разваляне ! Затова са и в този цвят - да ги виждат бързаците със сините и да ги заобикалят внимателно , за да не срещнат мотрисата Волуяк - Лондон ..... :lol:
иначе може да се ориентираш към Б3 TD ама не ТДИ .... нямат електроника, не са толкова икономични , ама са здрави кучета.... ако ти падне един 1,6 ТД ще е добре... мисля , че няма да съжаляваш , а и то 1.6 е "по - резачка" от 1.9...... а бе гледай да е запазена и поддържана - какъвто и пасат да вземеш си е далавера ... :lol: .... парите са ти малце за голям избор.... :roll:

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Чет 12 юли 2007 12:13

juve написа:А , колега , не ги слушай, сините верно вървят, ама много се трошат !

А пък тъмносините - направо не е за вярване (и за двете ) :wink:

За тия пари си вземи кола карана у нас. Хем ще е обслужена и ако случиш - всички дефекти оправени, а и цената е по-ниска. "новия" внос е лъскав и се ласкаеш че си първия-втори собственик ама има много скрити изненади ....

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 12 юли 2007 12:18

kbot написа:..
За тия пари си вземи кола карана у нас. ...

В интерес на истината най-добре е да си купуваш кола от... форумите :-) Знаеш, че човека я е гледал, поддържал... Противно на всички мнения, форумните коли са МНОГО по-добре поддържани... Имам и скорошен пример.. Форумен Пасат в перфектно състояние, гледан манияшката, сменени консумативи, оригинални части...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 12 юли 2007 15:33

scuba написа:
kbot написа:..
За тия пари си вземи кола карана у нас. ...

В интерес на истината най-добре е да си купуваш кола от... форумите :-) Знаеш, че човека я е гледал, поддържал... Противно на всички мнения, форумните коли са МНОГО по-добре поддържани... Имам и скорошен пример.. Форумен Пасат в перфектно състояние, гледан манияшката, сменени консумативи, оригинални части...

Да и ако върнеш няколко седмици/месеца с търсачката можеш да видиш дали скоро същия колега е купувал някакви части за удар.Иначе форумните наистина са страшно гледани колички.
Сините вървят много и затова много се чупят (неусетно навъртат милиони километри) :lol:
Та малко сериозно по темата - това с "втория" собственик е ясно че са митове и легенди.По-добре да е карана в БГ защото с дребни връзки може да се провери дали е имала застрахователни събития за последната година а на новия внос не знаеш колко пъти са и заварявани гредите след поредния удар и разпъване.Всичко е въпрос на шанс де ама все пак караната в БГ мисля,че е по-удачния вариант.
Успех!

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Чет 12 юли 2007 17:49

имам за продан един пасат б3 дизел кобми за 3600 със каско ако се интересуваш 0896408440

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 12 юли 2007 18:48

scuba написа:
zfa159 написа:Моя верно е син и много върви ;) .

И моя :lol: :lol:

И моя :lol:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 12 юли 2007 22:14

В продава има един с дизелов двигател, виж него... А и предложението за 1.8 АBS не е никак зле...

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 13 юли 2007 6:41

Моя съвет е да търсиш с клима. Голяма благинка е лятото. От там на сетне си решаваш сам. Както колегите са ти казали 1.8 моното е идеален за газова и е най масовия двигател, та и части по се намират. Лично нямам впечатления за дизелите на Пасата, но аз за моите пари навремето не можях да намеря читав дизел, а много ми се искаше. Карал съм дизел и много ми хареса. Няма ги куп проблеми по кабели свещи компютри и т.н. Е, всяка есен се сменя 1-2 подгряващи свещи ама не е кой знае какво.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 13 юли 2007 8:00

dandan написа:.................... Няма ги куп проблеми по кабели свещи компютри и т.н. Е, всяка есен се сменя 1-2 подгряващи свещи ама не е кой знае какво.

И разбира се нафтата ако не ти замръзне заимата по тръбичките, или акумолатора да ти отслабне:twisted:

Върни се в “Passat”