каква скоросна кутия мога да слажа на пасат B3
каква скоросна кутия мога да слажа на пасат B3
каква скоросна кутия мога да слажа на пасат B3 за да работи в по ниски обороти на дълъг път и от какво(каква кола)?
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Може да си вземеш от някой дизел. Те са направени на по ниски обороти да поддържат същата скорост, каквато бензините поддържат на по високи обороти. Следователно когато каращнапример на 5'та със 120 6те ти поддържа по нидки обороти някъде с 500-600. Ще загубиш ускорение, но пък с по висока скорост ще ти гори по малко.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Jako_ludiq написа:Може да си вземеш от някой дизел. Те са направени на по ниски обороти да поддържат същата скорост, каквато бензините поддържат на по високи обороти. Следователно когато каращнапример на 5'та със 120 6те ти поддържа по нидки обороти някъде с 500-600. Ще загубиш ускорение, но пък с по висока скорост ще ти гори по малко.
Дали наистина ще стане от "някой дизел" ??
Значи има разлияни модели скоростни кутии за бензинови двигатели, като, едните са предимно за използване на автомобила в градски условия, а другите са за дълъг път.
На комбитата основно се слагат "по-мощни" кутии, смисъл на повече обороти върви по-бавно, защото може би се предполага че колата повечко ще се товари.
Но при моето комби на 3000об/мин на 5-та предавка вървя със 120км/ч, а има и такива при които тази скорост се достига при 3500об/мин.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- Велосираптор
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имах подобни щения наскоро,че при мене на 5та с 3000 об са ми 110км/ч,но приятел механик ми обясни за цените-излиза около 800 лева с профилактиката-да сложа дизелова кутия
посъветва ме да сложа гуми 15цола.По-евтино излиза даже с новите джанти,ефекта е същият...е малко километража лъже,но се свиква

посъветва ме да сложа гуми 15цола.По-евтино излиза даже с новите джанти,ефекта е същият...е малко километража лъже,но се свиква
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: каква скоросна кутия мога да слажа на пасат B3-свършена
noob12 написа:каква скоросна кутия мога да слажа на пасат B3 за да работи в по ниски обороти на дълъг път и от какво(каква кола)?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.tuning.bg/index.php?id=2,21,0,0,1,0
попрочети тук може да намериш отговора
попрочети тук може да намериш отговора
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Колега, аз направих същото упражнение преди около месец и половина. Има два варианта-да си вземеш от дизел цяла кутия. Тя струва около 250 лева втора употреба. След това каква профилактика ще и правиш
На страница 206 от техническата документация за пасат В3 ( http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=41694 ) можеш да сравниш предавателните числа на твоята кутия с останалите модели. Другият вариант (към който се насочих аз) е-разглабяш си твоята кутия и сменяш само предавките които искаш. Аз смених само пета. За съжаление не мога да ти кажа точно от какъв фолксваген е, казаха ми че е от венто, но не знам!!! Двете колела за пета ми струваха 100лв.Преди колата ми вървеше с 2000 оборота с около 74 км/ч. Сега е на 85 км/ч. На 110 км/ч е с около 2600 оборота(преди това на 3000 беше на 114 км/ч). Приятно е да се кара на равен път, но ако има лек наклон-вече не е много добре. Загуби доста от демаража си и по-често се налага да вкарвам четвърта, което според мен доста компенсира икономията ми от различната пета. Така че добре помисли на какъв терен караш и дали има смисъл да правиш цялата гимнастика 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
K22 написа:Що се опитвате да бъдете по-умни от завода производител?Имате ли представа колко германски инжинери, може да засенчите
А защо 85% от присъстващите тук се опитват да правят подобрения по колите си?????????????? (защо ли се слага газ, като от завода са решили че не трябва да има!!!...защо ли се сменят фарове, табла, седалки, слагат се дискови спирачки отзад и т.н. и т.н.)