проблем с АБСа
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
ABSa нещо не е в час.Като запаля колата става въпрос за пасат 3 лампата ми изгасва но като натисна педала на спирачките било във движение или на място ми светва лампата.Карах колата на сервиз и ми казаха датчика на задно ляво колело неработи.Не съм много на ясно но този датчик или работи или не.Карах почти месец без проблем и сега пак същата работа.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем с АБСа
nikolai_ignatov написа:ABSa нещо не е в час.... но този датчик или работи или не.
Не е точно така.
Като правило си прав, колега - датчика или работи, или не! Но обикновенно проблемите идват не от самия датчик, като такъв, а от свързващия го кабел. Прекъсва!

Единственото, което ме учудва е, че казваш, че лампата за неисправност светва след натискане на педала. Би трябвало, ако е датчик наистина, да си светне когато прекъсне независимо натиснал ли си въобще спирачка или не.

Под Пассат 3 какво имаш предвид? Наистина ли Пассат В3 или е В4? Коя година е?
Защото при В4 датчиците са свързани с кабела посредством куплунг и смяната му би трябвало да е много по-лесна и евтина от на В3
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
пасата е В4
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
1.9TDI ; 11,94г.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
сега във момента при всяко палене на колата лампата изгасва.Ако не светне при първото натискане на педала то през първата дупка светва.Гася колата лампата изгасва и пак по същия начин.
- radotom
- Модератор
Амиии... да... всичко говори за прекъснат кабел.
Все пак, при положение, че датчиците са на куплунзи, не е зле да ги поогледаш. Възможно е някой от куплунзите да прави мизерии.
Ако не, пробвай да смениш кабела на този датчик.
За да съм максимално точен, не съм виждал датчиците за ABS-а на В4.
Това, че са на куплунзи съм го чел тук, във форума
Преди минутка прочетох постинг на колегата andro_ (човек, на чиято информация може да се има доверие), че датчиците излизат същите като моите. Това ще е по-неприятно, защото кабела е твърдо хванат за самия датчик в такъв случай и цената в ПоршеБГ е от порядъка на 200-220 лв.
Не, че кабела не може пак да се смени, де!
Я прочети тук какви перипетии съм имал
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
П.П Хааааа... той на твой въпрос отговарял!
Все пак, при положение, че датчиците са на куплунзи, не е зле да ги поогледаш. Възможно е някой от куплунзите да прави мизерии.
Ако не, пробвай да смениш кабела на този датчик.
За да съм максимално точен, не съм виждал датчиците за ABS-а на В4.
Това, че са на куплунзи съм го чел тук, във форума
Преди минутка прочетох постинг на колегата andro_ (човек, на чиято информация може да се има доверие), че датчиците излизат същите като моите. Това ще е по-неприятно, защото кабела е твърдо хванат за самия датчик в такъв случай и цената в ПоршеБГ е от порядъка на 200-220 лв.
Не, че кабела не може пак да се смени, де!
Я прочети тук какви перипетии съм имал

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
П.П Хааааа... той на твой въпрос отговарял!

- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
Да датчика ми е същия.Кабела наистина беше малко закъсан но срязаха това парче от кабела и го запоиха на ново но не става.Като го проверяваме със мултиметър и стисна кабела там където е запоен се променят показанията.Колкото по силно стискам кабела те се повишават.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
Напротив кабела беше прекъснат под седалката.
- radotom
- Модератор
Re: проблем с АБСа
nikolai_ignatov написа:Като го проверяваме със мултиметър и стисна кабела там където е запоен се променят показанията.Колкото по силно стискам кабела те се повишават.
Лоша спойка!!!
Отваряй изолацията и запоявай наново! Ще стане!

- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
Ще пробвам отново но не съм сигурен че ще стане.А във моргите из цял Бургас ми казват НЯМА.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с АБСа
И във мобиле ударих на камък.Но ще продължавам да търся.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
колега аз миналата година си купих от Ауто + ( но в софия) датчика АТЕ за 56 лева, нов, вече година и 3-4 месеца работи, по едно време (зимата) беше дал няколко грешки но от тогава няма проблеми.
Идеята ми е да се разходиш по магазините, аз пообиколих раковска и козлодуй в софия и цените започнаха от 340
докато стигнах до ауто плюс - там ми казаха 75 лв, и доставка след 1 час, след един час ми казаха ми съжаляваме ама сме объркали цената, аз се бях примирил че ще искат нещо от рода на 110 - 120 лв ( такива бяха цените в повечето магазини) а те хората ми казаха 56 лв. Това беше март миналата година
Идеята ми е да се разходиш по магазините, аз пообиколих раковска и козлодуй в софия и цените започнаха от 340