Проблем допълнителна аларма-решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Проблем допълнителна аларма-решено

Мнениеот Rosenirs » Чет 19 юни 2008 23:37

Колеги преди две седмици си монтирах допълнителна аларма на passat B5 която заключва вратите и вдига стъклата но се появи един поне за мен странен проблем който се появява само по някога.Пускам си алармата и след 4-5 мин започва да свири след около 30 сек спира и след това пак се включва.Когато я деактивирам диода и мига 4 пъти бързо което във книжката показва че се е активирала от отворена врата.Много странно че се задейства само допълнителната аларма тъй като в този момент работи и фабричната а когато отида до колата плафоните вътре не светят което ме навежда на мисълта че няма проблем със отворена врата.Майстора който слага алармата е вързал минуса който следи за отворена врата към плафона и каза че според него има проблем по автомобила.Ще съм ви много благодарен ако някой има идея от какво се получава така да каже и има ли вероятност да прави проблем самата аларма?

Последна промяна от Rosenirs на Вто 24 юни 2008 21:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 19 юни 2008 23:41

електронен тест на комфорт модула.
може да имаш проблеми с микросучовете в бравите-най вече в шофьорската.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Чет 19 юни 2008 23:47

Васко благодаря ти то се е видяло че ще се трябва да се закачи на Vag Com но не трябва ли да се включва и фабричната аларма в моя случай или поне да светне плафона?

П.С Писах във една тема със проблем във централноот на задна дясна врата.Когата заключа със бутона на вратата след секунда се отключва.Възможно ли е да има връзка между двата проблема?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 20 юни 2008 0:06

Аз имам същия проблем и алармаджията който ми монтира алармата каза че комфорт модула давал маса или нещо подобно-каза да мина някой ден да сложел лампа или нещо от сорта и щяло да се оправи,но още не съм ходил.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 20 юни 2008 8:52

Аз имах такъв проблем (подобен). Само, че при мен понякога не се отключваше едната задна врата. Като "екстри" имах получих - фабричната аларма ту се активира ту не, ако е дъждовно аларамата (допълнителна) се активираше от време на време. Диода на аларамата каваше - ел. консумация над лимита.
След като Васко ми възстанови инсталацията между вратата и купето всичко работи като по книгите :)
Та най-добре е провери си комфорт модула дали дава грешки за вратите на вратите.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Вто 24 юни 2008 21:57

Проблема за сега го решихме със слагането на съпротивление.Майстора който ми слага алармата ми каза че му се е случвало и преди да има на моменти малка отечка от комфорт модула която не може да задейства плафона но задейства алармата понеже била много чувствителна.

Върни се в “Passat”