Здравейте!
предстои и ми закупуване на кола. Спрях се на Пасат.
Не разполагам в момента с много пари и затова си мисля да е Б4. Но оглеждайки се по улиците виждам предимно Б3 и много по рядко Б5 и нагоре.
Та молбата ми е - Споделете малко инфорамация за Б4 от първа ръка.
По добра инвестиция ли е от Б3 и защо е по-малко разпостранен.
А и ако не е много нахално- какъв двигател ще ми препоръчате. Купувам си семейна кола, но никак не обичам да съм в края на колоната;-)

Б3 или Б4?
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Re: Б3 или Б4?
ValBo написа:Здравейте!
предстои и ми закупуване на кола. Спрях се на Пасат.
Не разполагам в момента с много пари и затова си мисля да е Б4. Но оглеждайки се по улиците виждам предимно Б3 и много по рядко Б5 и нагоре.
Та молбата ми е - Споделете малко инфорамация за Б4 от първа ръка.
По добра инвестиция ли е от Б3 и защо е по-малко разпостранен.
А и ако не е много нахално- какъв двигател ще ми препоръчате. Купувам си семейна кола, но никак не обичам да съм в края на колоната;-)
С две думи Б4 е почти същото като Б3, но с малко повече екстри.
А за двигателя на една кола, ами не си вземаи наи малкия или наи големия литраж двигатели които стандартно се вграждат в модела. По-скоро нещо по средата.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз съм с В4, 1994 г. Карам я три години и да чукам на дърво, доволен съм. За това време, освен задължителното обслужване след закупуване, по ходовата част смених само амортисьорите, без да съм съвсем сигурен че трябваше. Иначе имаше някои дребни проблемчета, но няма кола без такива. Двигателят е ABS, 1.8 моноинжекцион. Аз също не обичам да съм последен в колоната и с този двигател не се оплаквам. Казват, че този двигател е най-подходящ за газифициране. Аз не мисля да слагам газова уредба. Иначе сега ми гори около 9 на градско - всъщност това е доста относително, и около и малко под 7 извънградско, при скорост 120-140 км/ч. Наистина В4 са по-малко от В3, защото ги произвеждат от 1994 до 1996 включително. Даже някъде съм чувал, че този модел се води и междинен. Иначе има климатик, ABS на спирачките, хидравлика на волана, май това са му екстрите. Незнам как вървят сега като цена, но ако намериш добър автомобил от този тип, вземай. Вътре е широка, удобна, с голям багажник. Моя е седан. Абе наистина е семеен автомобил.
Ако те интересува нещо конкретно, питай.
Ако те интересува нещо конкретно, питай.
Колега разрешението на тая дилема е , каквото ти е на сърце това си вземи (е трябва да имаш и необходимите средства разбира се) що се отнася до двете коли те са се доказали, както са писали по горе колегите Б-4 е с по нова визия от Б-3 иначе двете коли са горе долу еднакви такаче каквото и да избереш няма да збъркаш.
Аз вече 2 месеца търся читава В4,тди,96г. и не мога да намеря.Иначе е с екстрите на В5,двигателя е като наВ5,само окачването е като на В3-по-здравото!Оня ден карах една такава-110кс-колата е много добре-дърпа яко.Аз карам В5 и разликата за мен поне е в комфорта на по-новия автомобил/ и фасона/.А за Б3-те са вече на 15-20 години-дали ще случиш на добре гледана кола! Успех с избора!
- mafiota
pike написа:..................А за Б3-те са вече на 15-20 години-дали ще случиш на добре гледана кола! Успех с избора!
Това няма значение. Стопанисвана ли е една кола - то си личи. Виждал съм и доста мундарски поддържани Б5-ци!
Предната ми Б1-ца като беше на 30 г. си беше в идеална форма - ама си е поддържана колата както трябва.
mafiota написа:С две думи Б4 е почти същото като Б3, но с малко повече екстри.
Кои екстри имаш предвид колега

Asen_D написа:mafiota написа:С две думи Б4 е почти същото като Б3, но с малко повече екстри.
Да бе верно, къде е разликата.

Има само в стайлинга- външно и вътрешно. Затова колега избирай това което повече ти харесва и гледай само да е добре гледана. Вземеш ли си такава, нямаш грижи- пасата е супер. Успех.
- mafiota
Asen_D написа:mafiota написа:С две думи Б4 е почти същото като Б3, но с малко повече екстри.
Имам в предвид че е по-ново поколение модел.