Здравейте, от около 1 месец имам проблем със скоростомера (Пасат комби '96) - стрелката ту се движи, ту не се движи. Съответно или отчита изминатите километри на електронния километраж или не. Карах я при един майстор, той уж оправи някакви запойки, но не беше сигурен, че това ще има ефект. Проблемът всъщност продължава да стои! Дайте идея от какво може да е и някой електричар, който разбира от такива неща!
Тези проблеми които ту се появявяват, ту изчезват са най-гадни. Много вероятно проблема ти да е в някоя студена спойка, но тя се открива маааааалко трудно . Майстори електричари много, ама кой от кой по-зле. Аз лично не се наемам да препоръчвам такъв, но пък може някои от майсторите във форума да ти дадат някой съвет...пр. Vaskoto1 работи читаво (поне от него имам впечатления)
Стана ясно какъв е бил проблемът. Техникът, при когото я закарах, веднага направи проба и каза със сигурност, че датчикът е за смяна. Смени го, както и някакво жило май, и засега си работи вече 2 дена. Но самата процедура по смяната отнема няколко часа, защото, както разбрах, този датчик е на някакво много шибано място отпред около мотора.