Проблем със скоростомера ?

Техническа и сервизна информация за Passat
AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростомера ?

Мнениеот AMIGO » Вто 10 юли 2007 20:21

Здравейте, от около 1 месец имам проблем със скоростомера (Пасат комби '96) - стрелката ту се движи, ту не се движи. Съответно или отчита изминатите километри на електронния километраж или не. Карах я при един майстор, той уж оправи някакви запойки, но не беше сигурен, че това ще има ефект. Проблемът всъщност продължава да стои! :( :( Дайте идея от какво може да е и някой електричар, който разбира от такива неща! :? :oops:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 11 юли 2007 17:55

Тези проблеми които ту се появявяват, ту изчезват са най-гадни. Много вероятно проблема ти да е в някоя студена спойка, но тя се открива маааааалко трудно :??? . Майстори електричари много, ама кой от кой по-зле. Аз лично не се наемам да препоръчвам такъв, но пък може някои от майсторите във форума да ти дадат някой съвет...пр. Vaskoto1 работи читаво (поне от него имам впечатления)

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Датчикът!

Мнениеот AMIGO » Съб 14 юли 2007 8:48

Стана ясно какъв е бил проблемът. :roll: Техникът, при когото я закарах, веднага направи проба и каза със сигурност, че датчикът е за смяна. Смени го, както и някакво жило май, и засега си работи вече 2 дена. :roll: :roll: Но самата процедура по смяната отнема няколко часа, защото, както разбрах, този датчик е на някакво много шибано място отпред около мотора. 8) :?

Върни се в “Passat”