Проблем с чистачките

Техническа и сервизна информация за Passat
dino
Автомобил:
Двигател:

Проблем с чистачките

Мнениеот dino » Нед 15 юли 2007 22:48

Здравейте колеги,
от вчера Пасата дава следния проблем: Включва си сам чистачките - предните и задната без да "съм му казал". Лоста е в положение изключено, а чистачките не спират да работят. Просто няма спиране. Къде да търся проблема - в лостчето или в релето. Струва ми се, че е лостчето. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем. Пасата е '89, 1.8 моно, комби.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Нед 15 юли 2007 23:25

И на мен от време на време ми се пускат чистачите сами :? Дане ония ден викам да си измия стъклото обаче бушона беше изгорял някак си :roll:

Потребителски аватар
skysecurity
Автомобил: WV PASSAT B6
Двигател: 1 4 TSI
Контакти:

Re: Проблем с чистачките

Мнениеот skysecurity » Чет 19 юли 2007 12:33

dino написа:Здравейте колеги,
от вчера Пасата дава следния проблем: Включва си сам чистачките - предните и задната без да "съм му казал". Лоста е в положение изключено, а чистачките не спират да работят. Просто няма спиране. Къде да търся проблема - в лостчето или в релето. Струва ми се, че е лостчето. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем. Пасата е '89, 1.8 моно, комби.
Благодаря предварително!

провери да не са се стопили някои жици и да скъсяват другия вариант е релето то е електронно

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Проблем с чистачките

Мнениеот Dpop » Чет 19 юли 2007 14:17

dino написа:Здравейте колеги,
от вчера Пасата дава следния проблем: Включва си сам чистачките - в лостчето ... . Струва ми се, че е лостчето... !

Ти май си си отговорил. Предполагам, че ако се прочисти ще се оправи, но е добре да се свали волана. Внимавай и изключи първо акумулатора, особенно важно е ако си с въздушна възглавница.

Възможно е да е и това, което е писал skysecurity, но ми се струва малко вероятно.
Релето е №19 и се проверява лесно. Помоли да ти услужи с неговото само за проба някой с Пасат, Голф или Джета.

Ако искаш пиши или ми се обади на 0898 290085, за да го пробваме с моето реле. :да:

Последна промяна от Dpop на Чет 19 юли 2007 14:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 19 юли 2007 14:24

Превключвателя на чистачките е :!: В неделя ще сменям такъв на Пасат седан самовключват се на дъжд е много фенско ама сега в тия жеги :evil:

dino
Автомобил:
Двигател:

Благодаря

Мнениеот dino » Чет 19 юли 2007 20:47

Благодаря за сега:)
Ще пробвам с друго реле и мисля да напръскам ключето с WD-40 да видя какво ще стане. Ако има проблем все още ще се обадя, благодаря!

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 19 юли 2007 21:55

И аз имам същия проблем. Ще ти кажа от къде идва.
На самото лостче има едно като "пъпка" и тя се протрива. Лостчето има 3 положения -едно статично, едно когато го дърпаш към тебе за да пръска на стъклото и 3-тото е за задната чистачка. Тази "пъпка" държи лостчето в статично положение. Когато се изхаби чистачките правят каквото искат. Аз съм решил проблема с една малка гумичка (побългарил съм го). Сложил съм я на лостчето и си седи перфектно. :)

dino
Автомобил:
Двигател:

реших проблема

Мнениеот dino » Чет 09 авг 2007 14:56

Колеги реших проблема с чистачките. Оказа се една пъпка, както колегата горе е написал. сложих и една малка втулчица изрязана от капачка от химикалка и реших нещата. Докога 6те изкара - нямам идея, но сега е ОК
Благодаря!

Върни се в “Passat”