Здравейте колеги,
от вчера Пасата дава следния проблем: Включва си сам чистачките - предните и задната без да "съм му казал". Лоста е в положение изключено, а чистачките не спират да работят. Просто няма спиране. Къде да търся проблема - в лостчето или в релето. Струва ми се, че е лостчето. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем. Пасата е '89, 1.8 моно, комби.
Благодаря предварително!
Проблем с чистачките
- skysecurity
- Автомобил: WV PASSAT B6
- Двигател: 1 4 TSI
- Контакти:
Re: Проблем с чистачките
dino написа:Здравейте колеги,
от вчера Пасата дава следния проблем: Включва си сам чистачките - предните и задната без да "съм му казал". Лоста е в положение изключено, а чистачките не спират да работят. Просто няма спиране. Къде да търся проблема - в лостчето или в релето. Струва ми се, че е лостчето. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем. Пасата е '89, 1.8 моно, комби.
Благодаря предварително!
провери да не са се стопили някои жици и да скъсяват другия вариант е релето то е електронно
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Проблем с чистачките
dino написа:Здравейте колеги,
от вчера Пасата дава следния проблем: Включва си сам чистачките - в лостчето ... . Струва ми се, че е лостчето... !
Ти май си си отговорил. Предполагам, че ако се прочисти ще се оправи, но е добре да се свали волана. Внимавай и изключи първо акумулатора, особенно важно е ако си с въздушна възглавница.
Възможно е да е и това, което е писал skysecurity, но ми се струва малко вероятно.
Релето е №19 и се проверява лесно. Помоли да ти услужи с неговото само за проба някой с Пасат, Голф или Джета.
Ако искаш пиши или ми се обади на 0898 290085, за да го пробваме с моето реле.

Последна промяна от Dpop на Чет 19 юли 2007 14:27, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Благодаря
Благодаря за сега:)
Ще пробвам с друго реле и мисля да напръскам ключето с WD-40 да видя какво ще стане. Ако има проблем все още ще се обадя, благодаря!
Ще пробвам с друго реле и мисля да напръскам ключето с WD-40 да видя какво ще стане. Ако има проблем все още ще се обадя, благодаря!
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
И аз имам същия проблем. Ще ти кажа от къде идва.
На самото лостче има едно като "пъпка" и тя се протрива. Лостчето има 3 положения -едно статично, едно когато го дърпаш към тебе за да пръска на стъклото и 3-тото е за задната чистачка. Тази "пъпка" държи лостчето в статично положение. Когато се изхаби чистачките правят каквото искат. Аз съм решил проблема с една малка гумичка (побългарил съм го). Сложил съм я на лостчето и си седи перфектно.
На самото лостче има едно като "пъпка" и тя се протрива. Лостчето има 3 положения -едно статично, едно когато го дърпаш към тебе за да пръска на стъклото и 3-тото е за задната чистачка. Тази "пъпка" държи лостчето в статично положение. Когато се изхаби чистачките правят каквото искат. Аз съм решил проблема с една малка гумичка (побългарил съм го). Сложил съм я на лостчето и си седи перфектно.

реших проблема
Колеги реших проблема с чистачките. Оказа се една пъпка, както колегата горе е написал. сложих и една малка втулчица изрязана от капачка от химикалка и реших нещата. Докога 6те изкара - нямам идея, но сега е ОК
Благодаря!
Благодаря!