Малкa дилема за ляв фар - какъв да е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Малкa дилема за ляв фар - какъв да е?

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 23:06

Мъчи ме следното проблемче :
Левия ми фар си е за сменяне понеже няма свестен фокус и е много блед т.е. няма яркост и свети ужасно (заслепява го дори габарит на друга кола срещу моята).Доказано не е от крушката нито от кабелите (крушката си свети яко и си е на нормално напрежение).
Остава като проблем рефлектора и пред мен стои следната дилема :
-чисто нов фар оригинален на Hella - 160лв.
-чисто нав тайвански фар - 55лв.
-втора употреба Hella - 40-60лв.

Сега принципно е ясно че най-добре новия ама много парички :( а като се знам какъв съм утре ще ме дразни че десния свети по-слабо и е го сменя и него и пак ше карам един месец на фотосинтеза после :)
Тайванския имах възможността да го разгледам и не изглежда никак зле (хубав рефлектор от дебел материал,лъскав с равномерно покритие,дебело предно стъкло което така или иначе ще сменя с моето понеже е маркирано) ама все пак ралзиката в цената е доста голяма и ме притеснява осезаемо.
Втора употреба се спирам понеже незнам какъв ще е и не искам после да си имам два счупени и да се ядосвам.
Какво препоръчвате да направя?
Благодаря!

scruc
Автомобил:
Двигател:

Re: Малкa дилема за ляв фар - какъв да е?

Мнениеот scruc » Пон 16 юли 2007 23:22

zfa159 написа:Мъчи ме следното проблемче :
Левия ми фар си е за сменяне понеже няма свестен фокус и е много блед т.е. няма яркост и свети ужасно (заслепява го дори габарит на друга кола срещу моята).Доказано не е от крушката нито от кабелите (крушката си свети яко и си е на нормално напрежение).
Остава като проблем рефлектора и пред мен стои следната дилема :
-чисто нов фар оригинален на Hella - 160лв.
-чисто нав тайвански фар - 55лв.
-втора употреба Hella - 40-60лв.

Сега принципно е ясно че най-добре новия ама много парички :( а като се знам какъв съм утре ще ме дразни че десния свети по-слабо и е го сменя и него и пак ше карам един месец на фотосинтеза после :)
Тайванския имах възможността да го разгледам и не изглежда никак зле (хубав рефлектор от дебел материал,лъскав с равномерно покритие,дебело предно стъкло което така или иначе ще сменя с моето понеже е маркирано) ама все пак ралзиката в цената е доста голяма и ме притеснява осезаемо.
Втора употреба се спирам понеже незнам какъв ще е и не искам после да си имам два счупени и да се ядосвам.
Какво препоръчвате да направя?
Благодаря!

Имам един колега който преди половин година се удари леко и си взе чисто нов фар на DEPO за 60 лв. и засега е даволен колата му е Пасат Б-4 , все пак обаче HELLA си е HELLA всичко упира до пари.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 23:27

Да де то ясно ама като взема за по 160лв и умирам прав а само един не ми се иска понеже ще ме дразни другия (познавам се що за тип съм) и затова питам.
Все пак надали 2-ра употреба Hella ще се държи по-добре от чисто нов ако е читав а за 60лв мога да ги сменям всяка година по веднъж :)

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 16 юли 2007 23:29

Според мен по-удачният вариант е читав фар 2-ра ръка. Новият ще се отличава от другия (все пак единият е нов, другия е на хх години). :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 23:30

didoriginal написа:Според мен по-удачният вариант е читав фар 2-ра ръка. Новият ще се отличава от другия (все пак единият е нов, другия е на хх години). :roll:

Еми да де ама ако е читав ще взема и 2-ри нов щом е за около 50-60лв.
Понеже двата нови излизат околкото 2 2-ра ръка или 2/3 от нов.
Аз това казвах че за такава цена мога да ги сменям на година по веднъж заедно с крушките :)
Иначе ако взема два нови тайвански ще им сваля стъклата и ще си сложа оригиналните понеже така или иначе са маркирани а новите ще си ги прибера за резерва (едно ново за инфо струва 28.50лв.)

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 16 юли 2007 23:37

И все пак... читавото си е читаво. Hella срещу no name. :roll:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 16 юли 2007 23:42

zfa159 написа:Да де то ясно ама като взема за по 160лв и умирам прав а само един не ми се иска понеже ще ме дразни другия (познавам се що за тип съм) и затова питам.
Все пак надали 2-ра употреба Hella ще се държи по-добре от чисто нов ако е читав а за 60лв мога да ги сменям всяка година по веднъж :)

Да де аз точно това имахвпредвид , че всичко зависи от парите за 60лв. бройката като нищо може да смениш и двата а и DEPO-то не изглежда зле и си свети доста прилично нали знаеш че някой път само името дига цената(говоря за HELLA). На колегата вече половин годена не е мръднал .

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 23:48

А тези каква марка са и къде се продават т.е. чие производство са и къде из София се предполага да ги търся?
А за по 60лв. направо съм решил проблема и с двата наведнъж (два чисто нови фар-а за 120 паричкие идеално)

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 16 юли 2007 23:54

zfa159 написа:А тези каква марка са и къде се продават т.е. чие производство са и къде из София се предполага да ги търся?
А за по 60лв. направо съм решил проблема и с двата наведнъж (два чисто нови фар-а за 120 паричкие идеално)

Ами марката е DEPO по народност не знам какви са , моят колега ги купи от един магазин на Симеон утре мога да го питам кой точно и да пиша.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 юли 2007 0:04

scruc написа:
zfa159 написа:А тези каква марка са и къде се продават т.е. чие производство са и къде из София се предполага да ги търся?

Ами марката е DEPO по народност не знам какви са , моят колега ги купи от един магазин на Симеон утре мога да го питам кой точно и да пиша.

Ще съм безкрайно благодарен!
Иначе аз гледах в няколко магазина имат великата марка HElLA (с малко L) което разбира се няма нищо общо с HELLA освен че го продават за такова на цена от 120лв. ама вкъщи имам такива халогени и я знам тази марка (не че са лоши ама за неоригинален фар цената не е реална).

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 17 юли 2007 0:11

Нямаш проблем колега утре ще питам и вечерта ще пиша.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 17 юли 2007 9:22

ДЕПО са турски ;)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 юли 2007 10:09

Stenly написа:ДЕПО са турски ;)

Както и носачите и авточастите As Metal и поне за Фиат предницата с такава марка изкарва в пъти повече от истинската така че това за мен не е критерии стига да е качествена изработката (а колегата е доволен :) ).

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 17 юли 2007 10:48

Така и така си тръгнал да ги сменяш, сложи ангелски очички.
На FK Automotive, например.

Аз ще чакам още месец за моите... :?

P.S. Предложение е все пак, нали? :P

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 юли 2007 15:01

Ами да ама няма да са малко пари....пък и съм привърженик на калсическия вид на колата :)
Иначе сега ми предлагат някакви италиански (от познат с магазин за части) и каза че са хубави и като за мен изави цена 55лв.Лично той си бил слагал на Пасат-а и бил доволен.
Все си мисля че италиански ще са малко по-добри от турските макар че зависи все пак от качеството на изработка.

Върни се в “Passat”