Как да премахна лепилото от стъклото?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Как да премахна лепилото от стъклото?

Мнениеот doktora » Чет 24 мар 2005 20:14

А ве колеги, я кажете как мога да махна лепило от задния прозорец,останало от силно двустранно тиксо?Темата е малко извън проблемите свързани с Пасат, но нали ми е такава машината и тук си влизам най редовно.
Голяма бела си докарах с това двустранно тиксо . Реших да си сложа един допълнителен стоп в горния край на задното стъкло , като за целта махнах китайското тиксо и от Offis 1, взех много силно двустранно тиксо. За нещастие обаче се оказа че въпреки силата с която лепи, след като го нагрее слънцето и стопа пада. И така 3 пъти пада и 3 пъти слагах на ново тиксо, до като накрая реших проблема с залепването като сложих безцветен силикон. Но по стъклото остана една мацаница - ужас. Опитах се как ли не да го махна - нагрявах го с сушуар, поливах го с гореща вода, опитах се да го поостържа с дървена шпатулка но нищо. Трябва да има начин да премахна лесно
тая напаст и се надявам вие да ме посъветвате как. А аз ще ви посъветвам друго - никога, ама никога не си лепете разни неща по стъклата с двустранно тиксо, особено ако то е силно!ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 24 мар 2005 20:26

Бензин, коресилин... и разни други такива. Стъклото не се поврежда от тях.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 24 мар 2005 21:50

vasstop написа:Бензин, коресилин... и разни други такива. Стъклото не се поврежда от тях.

Мдам, тоя кореселин мие всичко, само си намери по-дебело парцалче като от хавлиена кърпа и става идеално :D Послушай колегата, стъклото не се поврежда ама внимавай с пластмасите и другите работи :wink:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 02 апр 2005 10:34

Продават едни препарати за сваляне на лепенки. Пак в Офис 1:)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 02 апр 2005 11:41

Аз съм на същия принцип, но май съм с различно двустранно тиксо, тъй като успях да го изчистя само със салфетка и вода... и нокти :)

Върни се в “Passat”