съвет за покупка на пасат-РЕШЕНА

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bg_borec
Автомобил:
Двигател:

съвет за покупка на пасат-РЕШЕНА

Мнениеот bg_borec » Съб 21 юли 2007 10:10

колеги даите един съвет Как ви се струва цена от 3300 за пасат седан 1.6 тди 1992 година с две правени елстъкла(които не работят) хидравлика с централно заключване люк който същто е повреден увиснала тапицерия на таван нов внос от германия без забелейки по двг.и с купе за пастиране.И чистачките му работят само на максималната степен моля ви за спешен отговор

Последна промяна от bg_borec на Нед 22 юли 2007 20:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 юли 2007 11:06

Това, ако е регистриран и с БГ номера може да се мисли. Но ако ти трябва да плащаш всичките дивотии и да обикаляш насам-натам, мисля, че е доста височко.
Все пак, има и други неща: окачване, гуми, спирачна система...
Ако там всичко е перфектно... знам ли?!

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Съб 21 юли 2007 11:22

Мога да ти кажа, че е страшно икономичен,а за останалото,ти си преценявай.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 21 юли 2007 11:49

без забелейки по двг.

а бе да ти кажа малко ми се вижда съмнителна работа тази ..... така като чета излиза , че колата е позанемарена доста от към интериор... какво ти дава увереност да заявиш , че същия този парласпур ( грубо казано ) е държал двигателя без забележки ? пък и ТДИ от тази година е ...доста ранна версия ..... че да се окаже и запазено ( а може и да греша жестоко....) Нещо диагностика ала бала правил ли си ?
а бе сигурен ли си , че това не е ТД със сложено И накрая за благозвучие на купувача ?

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Съб 21 юли 2007 14:40

juve написа:
без забелейки по двг.

а бе да ти кажа малко ми се вижда съмнителна работа тази ..... така като чета излиза , че колата е позанемарена доста от към интериор... какво ти дава увереност да заявиш , че същия този парласпур ( грубо казано ) е държал двигателя без забележки ? пък и ТДИ от тази година е ...доста ранна версия ..... че да се окаже и запазено ( а може и да греша жестоко....) Нещо диагностика ала бала правил ли си ?
а бе сигурен ли си , че това не е ТД със сложено И накрая за благозвучие на купувача ?

Моя е ТДИ 1.6 89г. всичко си му е оргинално.Потърси в търсачката,и ще видиш че съм прав.

Потребителски аватар
bg_borec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bg_borec » Съб 21 юли 2007 15:42

сигурен съм за тди а за двигателя като отидох ненадеино на другата сутрин и го запалих просто запали като трабанче от четвърт оборот на което се смаях,мои приятел ми каза също че мотора е адски свестен колата е нов внос с всичко платено от мене се искат само някакви 80 кинта за пред кат

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 21 юли 2007 17:07

Моя е ТДИ 1.6 89г. всичко си му е оргинално.Потърси в търсачката,и ще видиш че съм прав

Вярвам ти , тук не сме се събрали някакви лъжци все пак :lol: само знам , че ако търсиш дизел ТД и ТДИ автоджамбазите леко и ефектно размиват темата :lol: много е ефектно да използват заложената от времето абвребиатура ТДИ = Турбо Дизел Интеркулер ... сочно и лесно за доказване , че не е имало умисъл ......

МнениеПуснато на: Съб Юли 21, 2007 3:42 pm Заглавие:
сигурен съм за тди а за двигателя като отидох ненадеино на другата сутрин и го запалих просто запали като трабанче от четвърт оборот

това не е лошо , само че е доста повърхностна диагностика на дизел през лятото ( ако е само това ) не мислиш ли ? Аз не те разубеждавам - просто ти препоръчвам добре да огледаш всичко, защото веднъж като тракне мандалото .... :lol:

Потребителски аватар
bg_borec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bg_borec » Съб 21 юли 2007 17:54

така благодаря ви за съветите но сега ми се наби едно форд мондео 2000инж.двувалка с 4 ел стъкла клима газова нож жнос лети дйанти ел стукла абс и централно за 3500 мкайете си мнението кое щте изберете ако сте на мое място

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 21 юли 2007 18:02

Абе тея ТДИ-та на Б3 е много съмнителна работа!!! По принцип такова животно заводско няма. Както каза колегата много често като се продава кола която е ТД и се добавя И накрая за да изглежда по-примамливо. Може интеркуулера да е слаган допълнително, което лично на мен незнам защо не ми вдъхва много доверие. А Б3 ТДИ 89г. със сигурност не е заводско... Самата система ТДИ на Ауди е измислена след 1992 година... :deal

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 21 юли 2007 18:57

така благодаря ви за съветите но сега ми се наби едно форд мондео 2000инж.двувалка с 4 ел стъкла клима газова нож жнос лети дйанти ел стукла абс и централно за 3500 мкайете си мнението кое щте изберете ако сте на мое място

колега , ти явно си неориентиран.... не се сърди , ама с гаранция не си имал нещо от форд,....хм точно и на мен ми даваха навремето като взимах талигата ама това е друго мезе..... мондеото е големичка , тази може и да е ракета ;) , ама не е зле добре да се запознаеш с всички майстори от Русе , че..... ще ти трябват.... И преди да наруша правилата, има нещо като виц : Момчета , тече ми водната помпа .... Е сега баце я закъса за помпата - 100 лева , за труд 200 , че трудно се сваля двигателя на тази пущина , а без сваляне не става :) " фордовете не държат цена ..защо ли .... аз не знам :)
Успех :lol:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Нед 22 юли 2007 8:01

DJ_TOLYO написа:Абе тея ТДИ-та на Б3 е много съмнителна работа!!! По принцип такова животно заводско няма. Както каза колегата много често като се продава кола която е ТД и се добавя И накрая за да изглежда по-примамливо. Може интеркуулера да е слаган допълнително, което лично на мен незнам защо не ми вдъхва много доверие. А Б3 ТДИ 89г. със сигурност не е заводско... Самата система ТДИ на Ауди е измислена след 1992 година... :deal

Има заводски ТДИ-та 89г.моя е такъв,провери хубаво.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 22 юли 2007 8:33

89та има 1,6 /1588/ 59kw - 80кс/турбодизел мисля и интеркулер поне съм го виждал един познат има такъв/
1,9/1896/ 50kw- 68kс/чист дизел/

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Нед 22 юли 2007 10:56

Danny boy написа:89та има 1,6 /1588/ 59kw - 80кс/турбодизел мисля и интеркулер поне съм го виждал един познат има такъв/

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 22 юли 2007 11:06

Danny boy написа:
89та има 1,6 /1588/ 59kw - 80кс/турбодизел мисля и интеркулер поне съм го виждал един познат има такъв/

Хич не се радвай тогава! няма какво да го периш тоя ТД и заради един радиатор да го гласиш за ТДИ ! Вземи прочети малко !! rtfm
Има разлика вЕрвай ми ! :lol:

п.с Бахти цитата ! На Боичагата :wink: говорех :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 22 юли 2007 13:28

Значи: Ако все пак решиш да мислиш за Пассата, задължително иди да измерят компресията на двигателя, а ако можеш, и работата на турбото.
За Форда... не съм карал такова нещо, за да давам мнения, но... както каза juve- фордовете не държат цена... защо ли...?
В крайна сметка вземаш, оглеждаш не под лупа, ами под микроскоп двете коли, консултираш се с квалифицирани механици и вземаш това, което е в по-добро състояние, дори да е с по-малко екстри!
Щото после ремонтите излизат през носа! :(
(м/у другото, май двувалката на Форд харчела като за световно, но само съм го чувал, не съм проверявал!)

Върни се в “Passat”