VW Passat 1.6 Benzin 1997 г. Двигателя работи нормално, но когато се отвори капачката за наливане на маслото се чува шум. Двигателя си промения звука, но не се "друса". От отвора духа но не много.
Имате ли представа какъв е проблема ?
Шум от двигателя
Първо,добре дошъл .Явно от скоро притежаваш автомобила .Изчакай един,два месеца докато ти мине мерака,и после въобще няма да обръщаш внимание на такива шумове.А пък относно "проблема",доколкото съм запознат със механиката на двигателя казвам,че този шум е нормален.Айде Наздраве......по още едно узо и умната.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
няма проблем
,това е нормално,ти като отвориш вратата на терасата иначе направена от pvc не започваш ли да чуваш кво прави цялата махала???
То по твоята логика махни гърнетата и двигателя като земе да реве значи нещо не е наред.Колата ти не е направена да върви без тази капачка пп и при мене е така
.Веднъж забравих да я завия след като сипах масло паля и оооо ужас некъв ревввв.Ама като се огледах се пляснах по челото завих я и ... воала няма проблем

То по твоята логика махни гърнетата и двигателя като земе да реве значи нещо не е наред.Колата ти не е направена да върви без тази капачка пп и при мене е така

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Danny boy написа:...
Точно!

А причината за промяна шума на двигателя, както и оборотите е, че по този начин освобождаваш напълно картерното налягане.
Освен това, чрез маркуч капака на клапаните ти е свързан и с хводящия поток въздух, след филтъра (при мен, а и не само при мен - и след дебитомер).
Така, че ти просто променяш режима на работа на колата.
Нищо страшно!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
SlavBG написа:повече ме притеснява едно тъпо тракане/чукане, което се чува при отворена капачка.
Какво имаш предвид под 'тъпо'?
Че гадно тракането, или че е глухо потракване?
А лагер на коляновия вал сам се сещаш, че няма да има значение дали си махнал капачката или не.
При мен също има тракане. Дълго време се опасявах, че може да са повдигачи. Ведъж обаче изключвах и включвах куплунга на Хол-датчика на контакт (защото имах проблем) и се оказа че тракат... дюзите!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе човек защо се занимаваш с тия работи. Карай си колата братче.
При затворена капачка всичко нормално ли е?
Има ли шумове, притраквания, прихлопвания?
Ако няма значи всичко е ок.
То при отворен картер още по-големи шумове ще има
мисълта ми е, че двигателя е затворен и дори да има мазане пак има леко триене /то иначе няма да се износват двигателите/, така че нормално е като отвориш капачката да се чува нещо.
При затворена капачка всичко нормално ли е?
Има ли шумове, притраквания, прихлопвания?
Ако няма значи всичко е ок.
То при отворен картер още по-големи шумове ще има

мисълта ми е, че двигателя е затворен и дори да има мазане пак има леко триене /то иначе няма да се износват двигателите/, така че нормално е като отвориш капачката да се чува нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
А бе това с шумовете е голяма самонавивка.Писах в основния форум че взе да ми се чува някакво глухо тракане ли е вибриране ли е...Един майстор ме научи-с отверка, или щеката за масло -допираш върха до различни места и слушаш от пластмасовата дръжка.Не можеш да си представиш колко различни "дефекти" можеш да чуеш