Как всичко се струпа на веднъж?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Как всичко се струпа на веднъж?

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 24 юли 2007 21:01

Да си изкажа мъката от ментеливи чалкове и сервизи и т.н.т., а и опит да споделя.
Карам Пасат Б3 с двигател PF тази година е кандидат студент, демек 89 набор. Карам го вече 60 хиляди км. и не съм имал сериозни проблеми до преди десетина дни.Тръгвайки си от Студентски град по околомръстното към Берковица след светофара при Филиповци мисля че беше отбивам екстремно встрани след като усетихме миризма на бензин и докато успея да спра гръмна през кихалката на дебитомера и се запали. Радвам се, все пак че успях да я угася с 1 литър вода и хавлиена кърпа, нямах пожарогасител, затова хора купете си пожарогасители и дано никога не ви трябват.
Причината за пожара беше че е пробил бензиновия маркуч, сменен от мен преди около 3 или 4 месеца.Менте боклук и други епитети за качеството на същия. Изгоряха доста кабели, но всичките слагани допълнително за газовата уредба, фарове и пластмасовата тръбичка за вакума на сервото. С две ролки изолирбанд успях с един приятел да оправиме кабелите, а сервото с маркуч на метър от Бриколаж. Така и се прибрах. От толкова много автомобили минаващи покрай мен, но виждайки предполагам селския номер спря само колегата от форума jikata, за което отново му Благодаря!На другия ден смених всичките изгоряли кабели без реленцето което при преминаване на газ спира тока на дюзите и пуска газта.Понеже ми се налагаше да попътувам сипах и около 20 литра бензин в резервоара при положение, че имаше поне 5 литра.Стрелката обаче остана почти неподвижна и реших, че нещо бензиномера се е бахтисал, а то се оказа че въпросното реленце като прехвърли на газ продължава да си пуска и бензин.Ако щете вярвайте разлика във вървеж нямаше никаква. Това го разбрах след като изгоря бензиновата помпа. Извода е да си карате колите с бензин в резервоара, дори и да не го ползвате.
За капак на всичко в петък на десетина километра от града изтече всичкото масло от хидравличната рейка, която миналата година ремонтирах в сервиз срещу сумата от 232 лева и една година гаранция. Гаранцията изтече преди 2 или 3 седмици. От Симеон си купих рейка срещу 100 лева и си я смених сам. Като ми дойде музата ще се опитам старата да си я ремонтирам сам.Така че някой ако има въпроси по хидравличната рейка да пита. Не е чак толкова трудна за работа, но си трябва канал.

Бахти романа изписах.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 юли 2007 23:41

:офф
Верно карък те гони, братче!
Ходи запали свещичка, да му се незнай! :(
И да му попеят на Пашо :bishop

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 25 юли 2007 8:32

винаги съм се питал дали ако закъсам някой ще спре ... иначе съм много притеснен от пожарите в автомобила ... сгреших като си купих най-евтиния пожарогасител ... но скоро ще поправя грешката ...
пални верно свещичка .... а от мен също благодаря за колегата който ти е помогнал ...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 25 юли 2007 8:36

И/или й лисни светена вода на капака! :wink:

Ох, бръкна ми в раната с тази хидравлична рейка...
Вчера ми изтече хидравличната течност отнякъде...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 25 юли 2007 14:23

ChimeyJimmey написа:Ох, бръкна ми в раната с тази хидравлична рейка...
Вчера ми изтече хидравличната течност отнякъде...

Ами когато я закарах миналата година за ремонт сълзеше по 1 литър на седмица и тия в сервиза казаха, че я пращат в София за ремонт с 1 година гаранция, обаче изпитвам съмнения, че не са я сваляли изобщо от колата, а са направили някаква шукарийка да спрат теча.Знам ли ги!? В петък обаче за км. изтече всичкото хидравлично масло.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 25 юли 2007 16:17

Бре, че късмет. :shock :shock
Лошо ти се е случило, няма спор. Да не дава...
За пожарогасителя вече се убеждавам, че трябва не е най-ефтиният.

И не забравяй: след всяко зло, идва добро. Пускай ТОТО :wink:
като мен.

aatanas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aatanas » Сря 25 юли 2007 17:26

ChimeyJimmey написа::wink:

Ох, бръкна ми в раната с тази хидравлична рейка...

И за мен е болна тая тема.
Миналата година протече и моята рейка - маса пари дадох, и никакъв резултат. Продължава да тече и доливам масло.

Как се познава рейка втора употреба дали е читава ??????????
Всички викат няма гаранция - избирай , но сложиш ли я на колата - край.

А пък са си пари 200 лв.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 25 юли 2007 18:16

В София на Симеон братята араби първата рейка ми я даваха на 150лв., но без пзарлък, само на споменаване и свалиха на 120лв., втория който имаше такава рейка я даваше директно за 120лв. без пазарлъци, но като я изнесе беше по омазана от моята, при третия при който имаше направо 100 кинта.Всички обаче даваха гаранция.Не съм питал колко време, но имаше гаранция.Почти всички араби там разполагат и с майстори и може да се пробва рейката на място.Аз моята я бях свалил и я носех с мен за мостра. Имат разлика рейките в шлиците с които се хващат към кормилния прът.Едните са с едри, а другите със ситни шлици, но за 15 кинта продават и това каре. Този от който взех рейката, понеже беше с едрите шлици пък на мен ми трябваше със ситните ми даде и карето и днес като му върнах старото каре ми върна парите. Имам му телефона на Абдул и ако някой иска ще му го дам.Поне на мен ми се стори коректен /доколкото е възможно това/ за търговец по Симеон.

Върни се в “Passat”