MITKO_DVD написа:Абе да ти каже честно прайми впечатлени е Радо че не чаткат инжектори кат преди да не етам нещо яда

Хммм... възможно е! Ако са позапекли нещо.. Пробвай с няк'ва химия за почистване на дюзи. Аз лично ползвам постоянно една добавка на Кастрол за почистване на дюзи. Пише, че вдига и октановото число и... дали си внушавам, не знам, ама май помага!
А иначе за 5-ата дюза:
Трябва ти имбус (мисля, че №5 беше). Откачаш куплунга на дюзата (синя е на цвят) и развиваш двете болтчета. Внимавай, защото отдолу има тъничка гарнитура.
Откачаш синия датчик за темпераурата на антифриза и на негово място бучваш едно съпротивление от порядъка на 5 000 ома. То ти имитира студена кола, така, че можеш теста да го правиш и след като си пътувал.
Аз лично закачих един лист хартия А4 за извадената дюза (вързах го с тел!

) и завъртях на стартер. Дюзата трябва да започне да пръска гориво.
Прави сметка, че това е разпрашен бензин, силно запалимо е!!! Не е желателно да попада на нагорещени части, да няма аварии. За всеки случай, приготви пожарогасителя, макар, че ако сме честни, не е чак толкова страшно.
Хубаво е да има и втори човек, едно, да държи дюзата, друго да наблюдава струята. Тя трябва да е с правилен конус, иначе може да си сигурен, че вероятно е запекла.
Ако не пръсне при тази ситуация, пробвай с две кабелчета, ама и кабелни обувки, да й подадеш директно 12V. някъде на маса и '+' на акумулатора.
Тогава, ако не е изгоряла или много зверски запекла, трябва вече да пръсне.
Ако не пръсне, с ом-метър да се види има ли някакво съпроивление м/у крачетата й. Мисля, че беше около 10-15 ома. Ако е тотално запекла -> ултразвукова вана! Няма друго чистене!
Ако при тези варианти всичко е наред и при върене на старер си пръска, остава да провериш дали и при студен мотор с неговия си датчик ще пръска.
Закачаш си термодатчика и въртиш стартера наново. Ако е студен мотора и изправен датчика, трябва пак да пръсне.
Ако ли не - проба с нов датчик!
Без да е запушен отвора на дюзата двигателя не може да работи, защото е разхерметизиран смукателния колектор. Възможно е да започнат детонации! По добре запуши с нещо отвора на колектора, става и някой да го затапи с пръст.