Промяна на оборотите на В3 66kw ABS двигател.

Техническа и сервизна информация за Passat
galatianina
Автомобил:
Двигател:

Промяна на оборотите на В3 66kw ABS двигател.

Мнениеот galatianina » Съб 28 юли 2007 23:00

Ходих на елкон защото ми се променяха оборотите от 500 до 1000 и пича ми каза да пробвам да изключа клемата на акумулатора за една вечер. Пробвах и наистинаима разлика но не е това което трябва да е според мен де. Да рискувам ли 30 кинта за елкон(поне толкова беше като ходих последно с форда ми) или да си карам без да обръщам внимание? Благодаря за съветите предварително.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 29 юли 2007 0:06

Здрасти и :welcome_to_group
Значи, ABS мотора е един от не-многото, които могат да се 'ресетват' чрез исключване на захранването. Правилно са те посъветвали!
И щом и сам забелязващ разликата, вероятно има нещо по колата, което си вкарва грешка.
Я дай малко повечко инфо: имаш ли газова, има ли Ламбда-контрол или емулатор, ако първия отговор е 'ДА', кога са сменяни въздушен и горивен филтър... бе всичко, което се сетиш може да помогне.

galatianina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galatianina » Сря 01 авг 2007 21:10

забравих да кажа че имам газово обаче за лампда сондата не знам но мисля че нямам, въздушния филтър ще е сменен утре или най много в петък.

Потребителски аватар
BECKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BECKER » Сря 01 авг 2007 21:41

Имаш,имаш колега ламбда сонда-едно такова гадно нещо което казва на компа колко гориво да подаде.Колегата те пита дали имаш ламбда емулатор-това което лъже компа,когато си на газ.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 01 авг 2007 21:54

BECKER написа:Имаш,..
.Колегата те пита дали имаш ламбда емулатор-това което лъже компа,когато си на газ.

Аха! И за двете неща -> вярно!
Ако нямаш емулатор, компа трупа грешки и прави мизерии.
Някои колеги твърдят, че при тях няма такова нещо... склонен съм да вярвам, но като правило... трябва си ;)

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Сря 01 авг 2007 22:01

Колега radotom моят двигаттел също е АБС правиго и при мен но сголф3 ате еднакви ли са ? Моля те за помощ даи идеи смених филт въздушен и се получи

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Сря 01 авг 2007 22:14

Аз съм с ABS двигател, и бях без емулатор. Няколко месеца мъки, сега след като сложих емулатора нямам проблем.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 01 авг 2007 22:45

novia написа:... еднакви ли са ?

Да, разбира се! Еднакви са.
Но обикновено след смяна на въздушен филтър, особено ако преди това центровката на газта е правена на замърсен такъв, се изисква ново прецентроване при газаджия.
Препоръчват другите колеги, при каране на газ възд. филтър да се сменя на 3-4 000 км.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 02 авг 2007 18:13

само RP то движи без емулатор нормално и няма проблеми с грешки щото е по-тъпичко изпитано е на мене :lol: ,вече две години без проблеми и на газ и на бензин,дори малко да се позачуди понякога едно 3-4 км на бензин и всичко си е по старо му.Дне смених въздушния филтър с марка MANN е не мислех че ще има разлика ама колата така утихна на газ и на бензин най-вече имах едно гадно претрисане и сега изчезна.Предния филтър беше някакъв италиански но никога повече набутах се 17лв ама съм много доволен и това за скептик човек относно филтрите :lol:
А за центровката на газ тва е ала бала.Караш бараш врътките пак караш доде ти хареса как дърпа,после пак врътките доде ти хареса разхода и тва е,как не отидох на центровка всеки път само пари да давам.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 02 авг 2007 21:08

Danny boy написа:само RP то движи без емулатор нормално и няма проблеми с грешки щото е по-тъпичко изпитано е на мене :lol: ,вече две години без проблеми и на газ и на бензин,дори малко да се позачуди понякога едно 3-4 км на бензин и всичко си е по старо му.Дне смених въздушния филтър с марка MANN е не мислех че ще има разлика ама колата така утихна на газ и на бензин най-вече имах едно гадно претрисане и сега изчезна.Предния филтър беше някакъв италиански но никога повече набутах се 17лв ама съм много доволен и това за скептик човек относно филтрите :lol:
А за центровката на газ тва е ала бала.Караш бараш врътките пак караш доде ти хареса как дърпа,после пак врътките доде ти хареса разхода и тва е,как не отидох на центровка всеки път само пари да давам.

Те така съм и язе с центровките :D Ако ходя всеки път на реглажи на уредбата ще докарам до разхода на бензин на 100 км.

Върни се в “Passat”