Промяна на оборотите на В3 66kw ABS двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Промяна на оборотите на В3 66kw ABS двигател.
Ходих на елкон защото ми се променяха оборотите от 500 до 1000 и пича ми каза да пробвам да изключа клемата на акумулатора за една вечер. Пробвах и наистинаима разлика но не е това което трябва да е според мен де. Да рискувам ли 30 кинта за елкон(поне толкова беше като ходих последно с форда ми) или да си карам без да обръщам внимание? Благодаря за съветите предварително.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здрасти и
Значи, ABS мотора е един от не-многото, които могат да се 'ресетват' чрез исключване на захранването. Правилно са те посъветвали!
И щом и сам забелязващ разликата, вероятно има нещо по колата, което си вкарва грешка.
Я дай малко повечко инфо: имаш ли газова, има ли Ламбда-контрол или емулатор, ако първия отговор е 'ДА', кога са сменяни въздушен и горивен филтър... бе всичко, което се сетиш може да помогне.

Значи, ABS мотора е един от не-многото, които могат да се 'ресетват' чрез исключване на захранването. Правилно са те посъветвали!
И щом и сам забелязващ разликата, вероятно има нещо по колата, което си вкарва грешка.
Я дай малко повечко инфо: имаш ли газова, има ли Ламбда-контрол или емулатор, ако първия отговор е 'ДА', кога са сменяни въздушен и горивен филтър... бе всичко, което се сетиш може да помогне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
novia написа:... еднакви ли са ?
Да, разбира се! Еднакви са.
Но обикновено след смяна на въздушен филтър, особено ако преди това центровката на газта е правена на замърсен такъв, се изисква ново прецентроване при газаджия.
Препоръчват другите колеги, при каране на газ възд. филтър да се сменя на 3-4 000 км.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
само RP то движи без емулатор нормално и няма проблеми с грешки щото е по-тъпичко изпитано е на мене
,вече две години без проблеми и на газ и на бензин,дори малко да се позачуди понякога едно 3-4 км на бензин и всичко си е по старо му.Дне смених въздушния филтър с марка MANN е не мислех че ще има разлика ама колата така утихна на газ и на бензин най-вече имах едно гадно претрисане и сега изчезна.Предния филтър беше някакъв италиански но никога повече набутах се 17лв ама съм много доволен и това за скептик човек относно филтрите
А за центровката на газ тва е ала бала.Караш бараш врътките пак караш доде ти хареса как дърпа,после пак врътките доде ти хареса разхода и тва е,как не отидох на центровка всеки път само пари да давам.

А за центровката на газ тва е ала бала.Караш бараш врътките пак караш доде ти хареса как дърпа,после пак врътките доде ти хареса разхода и тва е,как не отидох на центровка всеки път само пари да давам.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Danny boy написа:само RP то движи без емулатор нормално и няма проблеми с грешки щото е по-тъпичко изпитано е на мене,вече две години без проблеми и на газ и на бензин,дори малко да се позачуди понякога едно 3-4 км на бензин и всичко си е по старо му.Дне смених въздушния филтър с марка MANN е не мислех че ще има разлика ама колата така утихна на газ и на бензин най-вече имах едно гадно претрисане и сега изчезна.Предния филтър беше някакъв италиански но никога повече набутах се 17лв ама съм много доволен и това за скептик човек относно филтрите
Те така съм и язе с центровките