STEFFO написа:Мерси на teotti за подробната информация!
Доста хора са ми казва ли, че турбото е с гаранция около 130к км. Разбира се, сигурен съм че ако колата е карана от Човек, то може да изкара и 200к км. Как вървят цените на турбините? При колко оборота се включва турбото?
...............
... но много по-удобно ще ми бъде, някой да даде статистика - изминати километри / пари за ремонт.
Така както го казваш звучи доста стряскащо. За щастие статистически не е така. Имай в предвид че 10-11 год. дизел често е към 350-400 000 км, ако и да пише на километража 136 765, а си работи без проблем. За бензините е подобно но километрите са на 1/2.
Статистика не мога да ти дам точно, все пак индувидуална работа, но от опита ми досега - доста пари струват консумативите - по специално тоя хидравличен обтегач на агренажния ремък; носачите; също което и на мен се случи, а доколкото виждам и на доста други колеги е кормилната рейка.
С една дума колата си е добра, но си иска съответната финансова поддръжка. Аз до тука съм вложил само в частите към 600Евро, а все още предстоят носачи, гъвкъва връзка на ауспуха, зимни гумета с джантите ...