Иде реч за това че искам да сменя само стъклото на шоф.огледало ама така,че и старото да си остане здраво (другото има кривина за мъртвата точка).Дали е възможно и как всъщност се прави?
Благодаря!
Как се сваля само стъклото на странично огледало на В3
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Как се сваля само стъклото на странично огледало на В3
zfa159 написа:Иде реч за това че искам да сменя само стъклото на шоф.огледало ама така,че и старото да си остане здраво (другото има кривина за мъртвата точка).Дали е възможно и как всъщност се прави?
Благодаря!
При мене старото огледало си е там а върху него е залепено новото - само стъклото де.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Как се сваля само стъклото на странично огледало на В3
zfa159 написа:... (другото има кривина за мъртвата точка)...
Братче, първо го закрепи с нещо, дето после ще можеш да махнеш и покарай малко така, с новото.
Не знам защо си мисля, че няма да ти хареса усещането да хвърляш по един поглед в огледалото

Моето дясното е така и иска поне едно премигване и полвин секунда съсредоточаване, за да почна да възприемам образа... много ми е гадно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Навеждаш го максимално, и отгоре с плоска отвертка, има едни защипки, трябва да се разкачат. После отдолу, отстрани и т.н. няколко са. За да видиш защипките трябва да избуташ един гумен маншон който ги закрива. Малко е досадно и пипкаво, има верятно и риск да се счупи (моето беше напукано, та не ми дремеше много
)
Новите огледала си имат всичко необходимо (пластмаса отзад), и просто се щракат на мястото.
Друга тема са ментаците дето ги продават (само стъкла), тях вече трябва да ги приспособяваш и лепиш, ако изобщо се занимаваш с тях.
Ново свястно стъкло за механично огледало (с пластмасовата основа и т.н.) е около 20лв.

Новите огледала си имат всичко необходимо (пластмаса отзад), и просто се щракат на мястото.
Друга тема са ментаците дето ги продават (само стъкла), тях вече трябва да ги приспособяваш и лепиш, ако изобщо се занимаваш с тях.
Ново свястно стъкло за механично огледало (с пластмасовата основа и т.н.) е около 20лв.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Мойто огледало беше много внимателно свалено /демонтирано/от некоя дрога с "кози крак" една нощ и беше останала отдолу една пластмасова плочка .Аз си купих от института за битпазарна икономика у Малашевци ,оригиналдъ,за3лв, само че от ауди.Резнах го малко с елмазо и пасна. С двоен скоч , черен,дебел го залепих върху пластмасата носач - има го по сергиите за автокич/тунинг/.Вече два месца карам и съм си екстра!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion