Как се сваля само стъклото на странично огледало на В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Как се сваля само стъклото на странично огледало на В3

Мнениеот zfa159 » Нед 29 юли 2007 12:05

Иде реч за това че искам да сменя само стъклото на шоф.огледало ама така,че и старото да си остане здраво (другото има кривина за мъртвата точка).Дали е възможно и как всъщност се прави?
Благодаря!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Как се сваля само стъклото на странично огледало на В3

Мнениеот kossel » Нед 29 юли 2007 14:57

zfa159 написа:Иде реч за това че искам да сменя само стъклото на шоф.огледало ама така,че и старото да си остане здраво (другото има кривина за мъртвата точка).Дали е възможно и как всъщност се прави?
Благодаря!

При мене старото огледало си е там а върху него е залепено новото - само стъклото де.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 29 юли 2007 15:05

Ми да.Що не си го лепнеш със силикон върху старото?

Asen_Pavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_Pavlov » Нед 29 юли 2007 17:45

На моята кола, огледалата са залепени с двойнозалепваща лепенка, ако и твоите са така няма да имаш проблем с демонтажа на старото огледало.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 29 юли 2007 18:16

Попринцип от завода огледалата се лепят с яка двойнозалепваща лепенка. Ако ще сменяш стъклото , слагай на 3М лепенка и внимателно махаш старото за да не счупиш пластмасата.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Как се сваля само стъклото на странично огледало на В3

Мнениеот radotom » Нед 29 юли 2007 19:44

zfa159 написа:... (другото има кривина за мъртвата точка)...

Братче, първо го закрепи с нещо, дето после ще можеш да махнеш и покарай малко така, с новото.
Не знам защо си мисля, че няма да ти хареса усещането да хвърляш по един поглед в огледалото :(
Моето дясното е така и иска поне едно премигване и полвин секунда съсредоточаване, за да почна да възприемам образа... много ми е гадно!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 29 юли 2007 20:14

Идеята е друга - на стария Пасат,който отива служебен огледалото е такова а на новия не е а аз съм си свикнал (а и си е удобно всъщност).Та идеята е да си ги разменя и затова не ми върши работа да залепя едното върху другото ама щом трябва да ги разлепвам по-добре да не барам нищо.
Благодаря!

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 30 юли 2007 13:11

Навеждаш го максимално, и отгоре с плоска отвертка, има едни защипки, трябва да се разкачат. После отдолу, отстрани и т.н. няколко са. За да видиш защипките трябва да избуташ един гумен маншон който ги закрива. Малко е досадно и пипкаво, има верятно и риск да се счупи (моето беше напукано, та не ми дремеше много :-))
Новите огледала си имат всичко необходимо (пластмаса отзад), и просто се щракат на мястото.
Друга тема са ментаците дето ги продават (само стъкла), тях вече трябва да ги приспособяваш и лепиш, ако изобщо се занимаваш с тях.
Ново свястно стъкло за механично огледало (с пластмасовата основа и т.н.) е около 20лв.

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Пон 30 юли 2007 23:08

Мойто огледало беше много внимателно свалено /демонтирано/от некоя дрога с "кози крак" една нощ и беше останала отдолу една пластмасова плочка .Аз си купих от института за битпазарна икономика у Малашевци ,оригиналдъ,за3лв, само че от ауди.Резнах го малко с елмазо и пасна. С двоен скоч , черен,дебел го залепих върху пластмасата носач - има го по сергиите за автокич/тунинг/.Вече два месца карам и съм си екстра!

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Сря 08 авг 2007 11:49

:lol: Вземаш две отверки , едната отдолу другата отгоре по средата на огредалото, при контакта с огледалото слагаш мека подложка/парцал или др./ и полека почваш да изблъскваш огледалото навън. Наистина е залепено за гърба точно в средата върху едва бяла шайба с която се регулира наклона на огледалото /вързана за жилата/, има и пластини които са една срещу друга и уплътняват огледалото към кожуха. Най добре е да го смениш през по-топъл сезон, тогава лепилото по ще поддаде. Огледалото има пластмасова основа/тънка/ с кант който обрамчва канта на огледалото, така по този начин същото става подсилено. Смяната става с друго такова /ІІ ръка или ново - 40 лв. в Ауто+/ може и даго изрежеш но поставянето на огледалото в пласдмасовата подложка е зор, но не е невъзможно. Аз смених цялото с кожуха-малко играчка с жилата но се оправих. :dance:

Върни се в “Passat”