Първо искам да поздравя всички участници в този форум към който се присъединявам от днес.
Имам следните въпроси:
Преди няколко дена закупих Б3 - 94год., 2.0 CL, комби, казаха ми, че като отворя капачката за масло при работещ двигател, ако не духало значи мотора е наред.От отвора духа , но не много.Това проблем ли е?
И още един въпрос, като дам на контакт чувам как бензиновата помпа заработва, след като запаля обаче започва да се чува много слабо едно виене ( не съм сигурен, че точно това е думата ), което е постоянно и според мен идва от бензиновата помпа.Нормално ли е това?
Предварително Ви благодаря.
Въпрос за Б3
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Значи първо пича не е виновен щото по авто къщите постоянно лъжат хората че В4 бил 3ка, второ НЯМА кола която поне малко да не духа въпросът е да не е като комперсор,трето бензиновата помпа е нормално да се чува ама трябва да се ослушваш кат свиня в тикви за да я чуеш ако се чува при пусната музика значи е пътник. Звукът на помпата е зззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззз като пчеличка почти не трябва да я чуваш. Смени си бензиновият филтър
А това е Пасат В4 или 3ка както му викат продавачите на коли 2ра ръка:!:

А това е Пасат В4 или 3ка както му викат продавачите на коли 2ра ръка:!:

Re: Въпрос за Б3
Iliyand написа:Първо искам да поздравя всички участници в този форум към който се присъединявам от днес.
Имам следните въпроси:
Преди няколко дена закупих Б3 - 94год., 2.0 CL, комби, казаха ми, че като отворя капачката за масло при работещ двигател, ако не духало значи мотора е наред.От отвора духа , но не много.Това проблем ли е?
И още един въпрос, като дам на контакт чувам как бензиновата помпа заработва, след като запаля обаче започва да се чува много слабо едно виене ( не съм сигурен, че точно това е думата ), което е постоянно и според мен идва от бензиновата помпа.Нормално ли е това?
Предварително Ви благодаря.
Значи пасатчето от аватара има подобен проблем с помпата, като го заведохме на диагоностика за съвсем друг проблем, човека каза "това дето бучи е помпата на хидравликата, тръгнала е да отива, ама още ще работи". Та обмисли и този вариянт.
Докато съм на тая тема, някой знае ли колко ще струва попмпа за хидравликата 2-ра ръка съответно и 1-ва ръка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се чува съвсем леко помпата, не е страшно, вероятно ще изкара още доста. Нормално е за стара кола.
Трудно може да се сбърка с хидравликата, все пак звука идва отзад, а и лесно може да оставиш колата на ПХ и да идеш отзад да слушаш.
За помпата на хидравликата, ако само вие/бучи но си работи - просто я отваряш и й сменяш лагера. Струва под 10лв.
Трудно може да се сбърка с хидравликата, все пак звука идва отзад, а и лесно може да оставиш колата на ПХ и да идеш отзад да слушаш.
За помпата на хидравликата, ако само вие/бучи но си работи - просто я отваряш и й сменяш лагера. Струва под 10лв.

-
- Автомобил:
- Двигател:
"Да не ти пука за помпата"
Така е, ама лошото е че се скапват окончателно от раз, и по-правило в най-неподходящ момент.
Моята оригиналната виеше откакто взех колата, карах така 3-4 години, "не ми пукаше" защото имах АГУ, т.е. и да се скапе - не оставам на пътя.
Въпреки това ми сви мръсен номер - скапа се точно като тръгнах на море миналата година, не закъсах - имах си газ, но все пак беше неприятно, трябваше през цялата почивка да внимавам постоянно колко км съм минал и да се ослушвам за газостанции в не съвсем познат район.
Така е, ама лошото е че се скапват окончателно от раз, и по-правило в най-неподходящ момент.
Моята оригиналната виеше откакто взех колата, карах така 3-4 години, "не ми пукаше" защото имах АГУ, т.е. и да се скапе - не оставам на пътя.
Въпреки това ми сви мръсен номер - скапа се точно като тръгнах на море миналата година, не закъсах - имах си газ, но все пак беше неприятно, трябваше през цялата почивка да внимавам постоянно колко км съм минал и да се ослушвам за газостанции в не съвсем познат район.