Сваляне на навигация от пасат...как??

Техническа и сервизна информация за Passat
v1rtuala
Автомобил:
Двигател:

Сваляне на навигация от пасат...как??

Мнениеот v1rtuala » Съб 04 авг 2007 0:50

Колеги скоро си купих пасат с голямата навигация,ама не мога да разбера как да му сваля навигацията.Просто не излиза,немога да разбера къде се държи.Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен!

v1rtuala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v1rtuala » Съб 04 авг 2007 11:53

Моля помогнете ми. Иначе немога да си свържа ченджера към навигацията без да го сваля.

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Съб 04 авг 2007 12:23

Първо кажи какъв е Пасата пък тогава ще помагаме.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 04 авг 2007 14:35

scruc написа:Първо кажи какъв е Пасата пък тогава ще помагаме.

Б5, Б5.5 или Б6 :?:

Потребителски аватар
Hacko
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на навигация от пасат...как??

Мнениеот Hacko » Съб 04 авг 2007 14:53

v1rtuala написа:Колеги скоро си купих пасат с голямата навигация,ама не мога да разбера как да му сваля навигацията.Просто не излиза,немога да разбера къде се държи.Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен!

Хубаво разгледай в четирите ъгъла на навито трябва да има тънки шлицове за вкарване на пластини,които да освободят малките куки на навигацията.Като на обикновенните касетофони за кола само ,че са в четирите ъгъла.Поне при мен е така.Моята така си я свалих.УСПЕХ

v1rtuala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v1rtuala » Съб 04 авг 2007 15:12

Пасата е 2001 година Б5.Hacko мисля че има такива шлицове, а можешли да ми кажеш от къде да взема такива пластинки. Аз съм от Бургас. В какви магазини трябва да ги продават.

Потребителски аватар
Hacko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hacko » Съб 04 авг 2007 15:18

v1rtuala написа:Пасата е 2001 година Б5.Hacko мисля че има такива шлицове, а можешли да ми кажеш от къде да взема такива пластинки. Аз съм от Бургас. В какви магазини трябва да ги продават.

Предполагам , че е като тази навигация:
http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... ge_id=3758

Пробвай с нещо тънко и плоско,примерно тънък нож или нещо подобно.не е задължително да са точно определени пластинки.А предполагам , че във всеки магазин , където продават музика за коли имат такива пластинки,а дори и продавача, или там който е, ще ти свали навито за на бързо.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на навигация от пасат...как??

Мнениеот Lisho » Съб 04 авг 2007 20:57

v1rtuala написа:Колеги скоро си купих пасат с голямата навигация,ама не мога да разбера как да му сваля навигацията.Просто не излиза,немога да разбера къде се държи.Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен!

Ако твоята навигация е нещо подобно мога да ти дам и точните указния за свалянето и само, че са на руски.

Успех

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 04 авг 2007 23:40

Момчета ... аз от каде мога да си намеря таква навигация ... и в нея има ли място за диск ? Благодаря ви !!!

v1rtuala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v1rtuala » Пон 06 авг 2007 0:29

Много ви благодаря!Утре отивам да си търся тъкива пластинки.Защото с нож не става няма как да се дръпне,а тия пластинки хващат навигацията и я дърпат.Утре ще пиша дали съм намерил.А ако някой може да ми обясни как става и без тъкива пластинки...как го издърпвате и дали и на 4-те дупки едновременно трябва да бъдат вкарани пластинките ще му бъда благодарен!

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пон 06 авг 2007 9:26

v1rtuala написа:......как го издърпвате и дали и на 4-те дупки едновременно трябва да бъдат вкарани пластинките ще му бъда благодарен!

Трябва ти ето тия джаджи T10057 (Radio Tools)
http://images19.snimka.bg/003635712.jpg
и тъй като са специализирани може да се поръчат в някой официален дилър на VW. В Интернет мернах цена 19,95 $ за 4бр. В България нямам идея какви пари искат.

".....Радионавигационная система (RNS) с многофункциональным дисплеем и телевизионным тюнером
Снятие радионавигационной системы
Необходимые специальные инструменты, контрольно-измерительные приборы и вспомогательные средства
- Съемник для магнитолы -T10057-
Для снятия радионавигационной системы требуется 2 комплекта съемников -T10057-.
Снятие:
Инструкция
- Перед снятием необходимо узнать кодовый номер радионавигационной системы (Code-Nr.). При замене радионавигационной системы деактивировать код защиты от кражи.
- При снятии радионавигационных систем с функцией ТВ прибор извлекать осторожно во избежание повреждения соединения для сигнала изображения RGB. При повреждении штекера для сигнала изображения RGB необходимо заменить соединительный провод до соединения с телевизионным тюнером. Соединительный штекер для сигнала изображения RGB ремонту не подлежит.
Перед началом монтажных работ выполнить следующие операции:
– Выключить зажигание и все потребители электроэнергии, извлечь ключ зажигания.
– Вставить съемники для магнитолы -T10057- в предусмотренные для этого пазы -стрелки- и нажать их до щелчка.
Top L - слева вверху и внизу
Top R - справа вверху и внизу
– Извлечь радионавигационную систему за петли съемников из передней панели.
– Открыть фиксаторы и снять штекерные соединения
http://images19.snimka.bg/003634886.jpg
http://images19.snimka.bg/003635714.jpg
Извлечь съемники:
– Нажать на защёлки -стрелка- и извлечь съемники вперёд.
http://images19.snimka.bg/003635720.jpg

Успех

Последна промяна от Lisho на Пон 06 авг 2007 10:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пон 06 авг 2007 10:24

longora написа:Момчета ... аз от каде мога да си намеря таква навигация ... и в нея има ли място за диск ? Благодаря ви !!!

".....Typical Costs:
Navigation Plus system from eBay: $800 (with large variation)
GPS Antenna from Midwest: $115.00
Map Software: $299.95
Radio Removal Tools: $20.50
VagCom: $199
Misc cables and parts and other costs: $50

Total: $1,484.45
......"

Навигация без карти е безполезна.Карта за България няма (има друга, но тя не става за щатната навигация монтирана на фолца).Устройството обаче може да управлява CD ченджър или да се използва като TV монитор (допълнително се купува TV Tuner 4D0 919 146 B, антена, кабели, превключвател 4B5 035 550 E). Някъде срещнах цена за TV Tuner 100 $.

http://www.blaupunkt.com/de/7612001021_main.asp
http://vwnavi.com/forums/forumdisplay.php?f=28

Успех

Върни се в “Passat”