Диагностика на Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jigsaw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Диагностика на Passat B3

Мнениеот jigsaw » Пет 17 авг 2007 16:32

Здравейте :)
Преди 3 дена си купих passat b3 1800cc 112PS PB пълен инжекцион.След около седмица ще пътувам към морето на почивка с него и искам да му направят пълна диагностика на мотора и ABS.Първо за да разбера дали има да се сменя нещто по него като датчици и такива неща и да погледнат ABS-a,че лампата му свети когато си поиска и предполагам че нещо не му е наред а и оборотите са и ниски около 500 иначе работи стабилно не си ги мени не прекъсва върви отлично.Никога до сега не съм карал VW и нямам никаква представа от този автомобил в смисъл ,слаби места ,бъгове и разни дефекти.За сега колата не ми създава ядове смених и маслото ,фълтър маслен въздушен ,ремъците са сменяни.В крайна сметка искам да ви питам за такъв сервиз където да ми я направят тази диагностика и да съм наясно с колата поне в този смисъл.Предполагам повечето от вас вече са минали по този път и да изкажат мение къде да отида.Става въпрос за София.Ами благодаря предварително за мненията.
А и забравих да кажа ,че от тук научих за проблема със смяната на маслото и негаснещата лампа и разхлабването на филтъра и на мен ми се случи но не изпаднах в паника и направих каквото пишеше във форума и всичко е наред сега :)

svety
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svety » Пон 20 авг 2007 9:56

Здравей! Имам същия Пасат. Много съм доволен от работата и обслужването в сервиз D&S MOTORS - ходя там от както имам Пасата ( 6 г. ). Намира се на бул. Сливница до Mr Bricolage. Тел. 825 38 06, 927 53 91. Мисля, че и други колеги са се изказвали ласкаво за този сервиз. Успех и безаварийна!

Потребителски аватар
jigsaw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jigsaw » Пон 20 авг 2007 17:01

Mдам и аз така чух за този сервиз и доста хора го хвалят и аз ще мина през него :) обаче в момента най-изявените им техници тези по диагностиката са отпуска аз разпитах и ми препоръчаха да ги изчакам да се върнат и при тях да ида. Благодаря ти за инфото :) Аз вече попрочетох разни нещта във форума и разни книжки и взех да вилнея с мултицета по мотора и установих ниякой разлика с посочените параметри, но така или иначе ще изчакам и техниците да потвърдят моите съмнения или да ги отхварлят.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 20 авг 2007 17:36

Колега, набързо ще ти дам информация за слабите места на тези пасатчета... следя по теми из форума, както и по себе си:

- радиатор на парното - протича и си е*ава мамата...
- водна помпа (идва си и времето)

Като цяло си преглеждай редовно охладителната система. Често се случва (както при мен) от блокирал клапан на капачката на казанчето да се надува системата и да избива от някъде... Също така НЕ карай с вода - от нея ръждясва системата. В момента, в който минеш на антифриз ставаш лейка - антифриза всички гадости чисти (корозия, клеясване и т.н.) и е възможно протичане. Също така следи и всички датчици да са изправни, както и термостата.

- тапицерията на тавана се отлепва
- ако караш на газ трябва да си с читава запалителна система, както и по-често да сменяш възд. филтър.
- хидравликата се скапва, ремонт само на помпата - 100лв. Ако вече си и за рейка - 280лв. (по спомен ти казвам цените, аз съм ремонтирал само помпата).
- клеморед и ключалката за палене - от време на време създават ядове (аз смених ключалката).

Като цяло Passat-а е здрава кола, ама вече поостаря. Към окачването и ламарините нямам забележки.

Е, добре дошъл и много безаварийни километри! :D

Потребителски аватар
jigsaw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jigsaw » Пон 20 авг 2007 18:08

много ти благодаря и на теб за инфото със сигурност ще обърна внимание на споменатите от теб неща и ще взема предвид препоръките ти :)

svety
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svety » Вто 21 авг 2007 8:07

Препоръчвам ти да търсиш Явор. Работи там от както знам този сервиз. Успех и безаварийна!

Върни се в “Passat”