затопляне на купето от силно нагряване на катализатора!?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Brani VW QUANTUM
Автомобил:
Двигател:

затопляне на купето от силно нагряване на катализатора!?

Мнениеот Brani VW QUANTUM » Сря 08 авг 2007 9:22

Преди 3 месеца си сложих катализатор с 6 месеца гаранция. Нормално ли е обаче катализатора така силно да загрява, че да загрее цялото купе, въпреки че си има изолация? Ръчната спирачка направо си пари!?

Отидох в сервиза, където беше монтиран. Те чак бяха учудени от силното загряване - той беше нагрят почти до червено!?
Проблемът според тях бил - катализаторът е много близо монтиран до изолацията.
Решението: свалиха го с 10-тина см по-надолу.

При 20-25км каране проблемът отново се появи!?

Колата е в пълно изправно техническо състояние. Фабрично тя си е с катализатор.

Според вас какво може да е?:roll:

Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 08 авг 2007 9:41

поначало катализатора грее много. даже има коли с лепенка в купето да не се паркира върху запалими материали заради катализатора. но чак до червено-мисля че е използван неправилния катализатор...
продължаваш да се връщаш и да им досаждаш докато не ти решат проблема-ше изгориш като куче някъде така! :evil:

Потребителски аватар
Brani VW QUANTUM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brani VW QUANTUM » Сря 08 авг 2007 10:04

Според сервиза за тази кола това е подходящия катализатор..... не били разполагали с по-голям от този :roll:......въпреки че това ме съмнява. Когато свалиха катализатора си говореха помежду си ....избушени били 4 ...., ама нали много разбирам и недочух :( На мен ми казаха, че ще оправят проблема със сваляне с 10см:(

ще ми се наложи днес пак да ходя натам:(

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Сря 08 авг 2007 10:56

Мисля, че само в оторизиран сервиз могат да ти кажат точно кой катализатор е за твоята кола ... :oops:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 08 авг 2007 11:26

Моята кола също е с катализатор. Никога не съм и чувал , че ръчната може да пари от катализатора - нали все пак има изолация! Явно хората , които са слагали катализатора нещо не са наясно - невъзможно е да развива такива температури. Гледал съм много пъти моя - никога не е бил червен, плюс това е много близо до купето.Явно повредата не е в твоя телевизор, а в сервиза.

Потребителски аватар
Brani VW QUANTUM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brani VW QUANTUM » Сря 08 авг 2007 15:53

Днес бях във въпросния сервиз. Обсъдихме проблема с шефа на 3М Комплект (на околовръстното). Много точен и коректен се оказа той, за което му благодаря.

Смени катализатора с нов, с по-малък диаметър, но със същите данни - за кола до 3 литра и до 200 конски сили. Той предложи, че ако отново се появи този проблем, ще ни възстанови парите.

Сега само да се надявам, че всичко вече ще е наред.:)

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 08 авг 2007 15:57

Дано! Иначе на майсторите :smackbum

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Чет 09 авг 2007 1:27

Brani VW QUANTUM написа:Днес бях във въпросния сервиз. Обсъдихме проблема с шефа на 3М Комплект (на околовръстното). Много точен и коректен се оказа той, за което му благодаря.

Смени катализатора с нов, с по-малък диаметър, но със същите данни - за кола до 3 литра и до 200 конски сили. Той предложи, че ако отново се появи този проблем, ще ни възстанови парите.

Сега само да се надявам, че всичко вече ще е наред.:)

Хубаво е, че човека е коректен! Но проблема трябва да се реши, защото от толкова нагрят (до червено) катализатор съм виждал кола да изгаря... Просто пожарогаситела не стигна, а докато намерим друг, вече беше късно. Дори из нет-а имаше едно клипче с едно БМВ, дето некъв олигофрен му запали гумите от келешлък и след това...от катализатора, които се беше нагрял до червено, количката изгоря като факла...
Успех!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 09 авг 2007 8:01

А проверил ли си дали я имаш и предпазната алуминиева ламарина която обвива тунела за аспуха и отзад гърнетата.Тя поема част от топлината и като се движи колата ламарината действа един вид като радиатор. Но наистина не е допустимо катализатор да се нагрее до червено.

Върни се в “Passat”