Преди 3 месеца си сложих катализатор с 6 месеца гаранция. Нормално ли е обаче катализатора така силно да загрява, че да загрее цялото купе, въпреки че си има изолация? Ръчната спирачка направо си пари!?
Отидох в сервиза, където беше монтиран. Те чак бяха учудени от силното загряване - той беше нагрят почти до червено!?
Проблемът според тях бил - катализаторът е много близо монтиран до изолацията.
Решението: свалиха го с 10-тина см по-надолу.
При 20-25км каране проблемът отново се появи!?
Колата е в пълно изправно техническо състояние. Фабрично тя си е с катализатор.
Според вас какво може да е?:roll:
Благодаря ви предварително!
затопляне на купето от силно нагряване на катализатора!?
- Brani VW QUANTUM
- Автомобил:
- Двигател:
- Brani VW QUANTUM
- Автомобил:
- Двигател:
Според сервиза за тази кола това е подходящия катализатор..... не били разполагали с по-голям от този
......въпреки че това ме съмнява. Когато свалиха катализатора си говореха помежду си ....избушени били 4 ...., ама нали много разбирам и недочух
На мен ми казаха, че ще оправят проблема със сваляне с 10см:(
ще ми се наложи днес пак да ходя натам:(

ще ми се наложи днес пак да ходя натам:(
- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моята кола също е с катализатор. Никога не съм и чувал , че ръчната може да пари от катализатора - нали все пак има изолация! Явно хората , които са слагали катализатора нещо не са наясно - невъзможно е да развива такива температури. Гледал съм много пъти моя - никога не е бил червен, плюс това е много близо до купето.Явно повредата не е в твоя телевизор, а в сервиза.
- Brani VW QUANTUM
- Автомобил:
- Двигател:
Днес бях във въпросния сервиз. Обсъдихме проблема с шефа на 3М Комплект (на околовръстното). Много точен и коректен се оказа той, за което му благодаря.
Смени катализатора с нов, с по-малък диаметър, но със същите данни - за кола до 3 литра и до 200 конски сили. Той предложи, че ако отново се появи този проблем, ще ни възстанови парите.
Сега само да се надявам, че всичко вече ще е наред.
Смени катализатора с нов, с по-малък диаметър, но със същите данни - за кола до 3 литра и до 200 конски сили. Той предложи, че ако отново се появи този проблем, ще ни възстанови парите.

- zloqq
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Brani VW QUANTUM написа:Днес бях във въпросния сервиз. Обсъдихме проблема с шефа на 3М Комплект (на околовръстното). Много точен и коректен се оказа той, за което му благодаря.
Хубаво е, че човека е коректен! Но проблема трябва да се реши, защото от толкова нагрят (до червено) катализатор съм виждал кола да изгаря... Просто пожарогаситела не стигна, а докато намерим друг, вече беше късно. Дори из нет-а имаше едно клипче с едно БМВ, дето некъв олигофрен му запали гумите от келешлък и след това...от катализатора, които се беше нагрял до червено, количката изгоря като факла...
Успех!