Нормално ли е да нямам филтър отгоре на входа на въздушния поток.Питам не за друго а защото влизат разни буклуци (иглички от бор) и все си мисля че би трябвало да има? А и самата решетка отгоре си изглежда нормална т.е. не си личи да е сменяна с някаква друга.
Климатроника си е производствен и е марка Valeo ако е от значение.

Защо нямам филтър на въздуха на климатроника - В3 92-ра
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Ivo_20 написа:Колега dlug, може ли да напишеш по-подробно за този филтър? Ако може и някоя снимка да качиш ще е супер. И аз се интересувам от това защото имам съшия проблем, както предполагам се досещаш?
Не знам какво по-подробно да ти кажа. Такива пасати има и с филтър и без. Отиваш в Сакар Ауто (или някъде където има кутия-лично аз другаде не намерих) и си купуваш кутия за филтър купе. Единственото е че кутията е за пасат Б4, за Б3 не знам дали има кутия и филтъра е ужасно скъп. Това трябва да се има предвид в последствие като си купуваш филтър (казваш за пасат 94 г.) Кутията вървеше комплект с две щипки за закрепване на филтъра към кутията. Самата кутия се монтираше към купето много елементарно (не мога да се сетя точно, но мисля даже че само се щипкаше но може и да бъркам-не беше много скоро).Ако желаете мога да снимам кутията но не ми е много ясно какво точно ще се види

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Чак се радвам като видя,че някой е зачепкал моя тема дето и аз не я помня вече
Кутията на В3 е доста по-голяма от тази,която се слага на В4.Аз си взех такава от В4 и филтър като за нея (кутията е 45лв а филтъра 18.50) и си стана идеално.Отгоре си сложих и защитната пластмаса и всичко е точно.
Ако си вземеш такава за В3 идея нямам дали ще пасне точно спрямо пластмасата отгоре.
Успех!

Кутията на В3 е доста по-голяма от тази,която се слага на В4.Аз си взех такава от В4 и филтър като за нея (кутията е 45лв а филтъра 18.50) и си стана идеално.Отгоре си сложих и защитната пластмаса и всичко е точно.
Ако си вземеш такава за В3 идея нямам дали ще пасне точно спрямо пластмасата отгоре.
Успех!
Днес си взех кутия и филтър за Б4 , кутия-42лв., филтър-18лв.
По ЕТКА кутията за Б3 и за Б4 е еднаква, разликата е само в филтъра /за Б3-32лв./ в ауто плюс . Проблема ми е, че след като ги монтирах на Б3 кората опира в кутията на филтъра и не пасва на мястото си ! Възможно ли е да има разлика в големината за Б3 и Б4?
По ЕТКА кутията за Б3 и за Б4 е еднаква, разликата е само в филтъра /за Б3-32лв./ в ауто плюс . Проблема ми е, че след като ги монтирах на Б3 кората опира в кутията на филтъра и не пасва на мястото си ! Възможно ли е да има разлика в големината за Б3 и Б4?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
spasun написа:Днес си взех кутия и филтър за Б4 , кутия-42лв., филтър-18лв.
Ами аз съм със същата кутия като твоята - от В4 и не опира никъде

С очите си съм виждал кутиите - на В3 е с поне 5-6см по-дълга иначе на ширина е същата като на В4.