Табло Б5
Табло Б5
Здравейте колеги. От скоро сам собственик на Б5 и имам един малък проблем.Става въпрос за отворите за въздуха които са разположени централно на таблото .Крушката ( диода )не съм сигурен какво е,на единия е изгоряла и искам да я сменя но не виждам как може да стане това. Пробвах и с търсачката но не открих такава тема .Благодаря предварително .
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Най-трудната част е свалянето на въздушните клапи и на мен две от врътките не ми светят и ламелите не се затварят. Имам 3 неуспешни опита за сваляне. Mitko_DVD бесхе пуснал една тема с рисунки от руски сайт, но не се получи по показания начин. Ако успееш без видими поражения слагай снимки и стъпка по стъпка инструкция
Ужас са тия въздушни отвори на В5-цата
Аз уж четох в руския сайт как се свалят ... е, не стана. Играх си един ден близо 2 часа и не успях. Реших, че за да не си
по-добре в Сакар. Е верно ония там си имат инструмент джик-трак "отключват" щипките точно за 20sek. без да поломят или наранят нищо, ... ама взимат 10лв.
Niks76 ако имаш разглобен и ако можеш снимай един да се види точно къде са щипките, точно къде и точно в каква посока трябва да се натисне за да се измъкне. Пробвал съм - тънко ножче влиза без проблем. Имай в предвид, че крушката там е специфична със специфична буксичка и ако нямаш такава оригинална ще трябва са постъпиш точно както е казал niks76 - "късаш" старата и запояваш нова. В СакарАуто крушката (в комплект с цокълчето си) е около 5лв.

Аз уж четох в руския сайт как се свалят ... е, не стана. Играх си един ден близо 2 часа и не успях. Реших, че за да не си

Niks76 ако имаш разглобен и ако можеш снимай един да се види точно къде са щипките, точно къде и точно в каква посока трябва да се натисне за да се измъкне. Пробвал съм - тънко ножче влиза без проблем. Имай в предвид, че крушката там е специфична със специфична буксичка и ако нямаш такава оригинална ще трябва са постъпиш точно както е казал niks76 - "късаш" старата и запояваш нова. В СакарАуто крушката (в комплект с цокълчето си) е около 5лв.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
централния е 68 евро,а страни4ните са по 46евроKGL написа:А да знаеш колко струват самите пластмасови капаци с ламелите и врътката?

аи моите малките конзоли не светят, ама ще видим кога ще му доиде времето
Ето тук и тук има доста изписано и онагледено по въпроса, но ще си позволя да цитирам колегата niks76 (чието мнение винаги съм уважал и ценя): "... понякога практиката е доста различна от теорията"
Въпреки тази теоритична подготовка (интернет страниците, които съм посочил) аз не можах да се справя. Или за да бъда още по-точен достраша ме да не счупя нещо и после
Преди време помня, че бях помолил ако някой "пребори" страничните отвори да се обади ... бая бира ще изпием
Въпреки тази теоритична подготовка (интернет страниците, които съм посочил) аз не можах да се справя. Или за да бъда още по-точен достраша ме да не счупя нещо и после

Преди време помня, че бях помолил ако някой "пребори" страничните отвори да се обади ... бая бира ще изпием
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
При мен също не работеше осветлението а имах счупени ламели .Явно човека преди мен е пъхал ароматизатори и др.Но след като като един ден крайно се амбицирах да ги отворя с много напъвания с два тънки ножа успях.Първо отгоре по малко докато се покаже да стърчи цялата горна част на въздуховода,след което го застопорих да не потъне пак и напънах отдолу.Излезна сръвнително лесно.Самите крушки не са запоени а са точкова заварка и са обвити от бяла пластмаса която обхваща и свеллопроводите.Там видях зор .Наложи се да отрежа и махна бялата пластмаса за да достигна до крушката.Тя влиза с плъзгане в легло и има две зъбчета които я придържат да не излезе.Трябва да се повдигнат и работата е готова.Нова крушка струва 60ст,и може да се запои с фин поялник
това е крушката успех на всички дано съм бил полезен.
това е крушката успех на всички дано съм бил полезен.