Табло Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mitaka
Автомобил:
Двигател:

Табло Б5

Мнениеот mitaka » Пон 12 фев 2007 11:58

Здравейте колеги. От скоро сам собственик на Б5 и имам един малък проблем.Става въпрос за отворите за въздуха които са разположени централно на таблото .Крушката ( диода )не съм сигурен какво е,на единия е изгоряла и искам да я сменя но не виждам как може да стане това. Пробвах и с търсачката но не открих такава тема .Благодаря предварително .

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 12 фев 2007 12:13

крушка е и за да се смени,трябва да извадишцялата конзола;след това отка4аш буксите и самата фасунка трябва да я насилиш с отвертка за да излезе от каналите си;разпояваш старата крушка запояваш новата и сглобяваш :wink: успех

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 12 фев 2007 12:27

Абе niks76 къде са тези крушки ,че ми стана любопитно,има ли някъде снимка да скифцам.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 12 фев 2007 12:37

мога да снимам следобед и дове4ера да ка4а някоя снимка
в двата края на конзолата са фасунките и осветяват коп4ето за въртене нагоре-надолу на клапата

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 12 фев 2007 12:40

niks76 написа:мога да снимам следобед и дове4ера да ка4а някоя снимка
в двата края на конзолата са фасунките и осветяват коп4ето за въртене нагоре-надолу на клапата

мерси

Потребителски аватар
mitaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka » Пон 12 фев 2007 12:51

Благодаря за отговора.Чакаме снимки :)

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Пон 12 фев 2007 15:27

Най-трудната част е свалянето на въздушните клапи и на мен две от врътките не ми светят и ламелите не се затварят. Имам 3 неуспешни опита за сваляне. Mitko_DVD бесхе пуснал една тема с рисунки от руски сайт, но не се получи по показания начин. Ако успееш без видими поражения слагай снимки и стъпка по стъпка инструкция

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 12 фев 2007 16:43

Ужас са тия въздушни отвори на В5-цата :insane :horror:
Аз уж четох в руския сайт как се свалят ... е, не стана. Играх си един ден близо 2 часа и не успях. Реших, че за да не си :banghead: по-добре в Сакар. Е верно ония там си имат инструмент джик-трак "отключват" щипките точно за 20sek. без да поломят или наранят нищо, ... ама взимат 10лв.
Niks76 ако имаш разглобен и ако можеш снимай един да се види точно къде са щипките, точно къде и точно в каква посока трябва да се натисне за да се измъкне. Пробвал съм - тънко ножче влиза без проблем. Имай в предвид, че крушката там е специфична със специфична буксичка и ако нямаш такава оригинална ще трябва са постъпиш точно както е казал niks76 - "късаш" старата и запояваш нова. В СакарАуто крушката (в комплект с цокълчето си) е около 5лв.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Пон 12 фев 2007 17:17

А да знаеш колко струват самите пластмасови капаци с ламелите и врътката?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 12 фев 2007 20:28

KGL написа:А да знаеш колко струват самите пластмасови капаци с ламелите и врътката?
централния е 68 евро,а страни4ните са по 46евро :wink: снимките ще мога да ги пусна много късно през нощта,а щипките са на по два см от краищата на конзолата по дължина-много шибано се вадят тия конзоли-мамка му :climb
аи моите малките конзоли не светят, ама ще видим кога ще му доиде времето

Потребителски аватар
mitaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka » Пон 12 фев 2007 21:04

Е сега наистина не знам от каде да намеря това нещто за щипките щото сам не искам да се захващам и след това да се ядосвам 4е сам го с4упил или надраскал.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 12 фев 2007 21:54

Ето тук и тук има доста изписано и онагледено по въпроса, но ще си позволя да цитирам колегата niks76 (чието мнение винаги съм уважал и ценя): "... понякога практиката е доста различна от теорията"
Въпреки тази теоритична подготовка (интернет страниците, които съм посочил) аз не можах да се справя. Или за да бъда още по-точен достраша ме да не счупя нещо и после :banghead:
Преди време помня, че бях помолил ако някой "пребори" страничните отвори да се обади ... бая бира ще изпием

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 13 фев 2007 1:28

Щ е се 4уем по скаипа - не е толкова голяма борбата:wink:,хем да ти пратя снимките да ги ка4иш
нещо не успях да се справя :oops:

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Вто 13 фев 2007 18:19

Ще съм благодарен и аз за снимките. Борих се и аз с проблема преди време обаче без успех.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Вто 13 фев 2007 18:53

При мен също не работеше осветлението а имах счупени ламели .Явно човека преди мен е пъхал ароматизатори и др.Но след като като един ден крайно се амбицирах да ги отворя с много напъвания с два тънки ножа успях.Първо отгоре по малко докато се покаже да стърчи цялата горна част на въздуховода,след което го застопорих да не потъне пак и напънах отдолу.Излезна сръвнително лесно.Самите крушки не са запоени а са точкова заварка и са обвити от бяла пластмаса която обхваща и свеллопроводите.Там видях зор .Наложи се да отрежа и махна бялата пластмаса за да достигна до крушката.Тя влиза с плъзгане в легло и има две зъбчета които я придържат да не излезе.Трябва да се повдигнат и работата е готова.Нова крушка струва 60ст,и може да се запои с фин поялник
Изображение
това е крушката успех на всички дано съм бил полезен.

Върни се в “Passat”