Здравейте колеги!
Имам Пасатче 1.8 ми ABS мотор-92 г.Наскоро купих един обръщан Пасат с RP мотор.Та искам да попитам едно към едно ли са моторите и възможна ли е смяната им.На пръв поглед има различия...
Смяна на двигател
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на двигател
KrasimirN написа:Здравейте колеги!
Имам Пасатче 1.8 ми ABS мотор-92 г.Наскоро купих един обръщан Пасат с RP мотор.Та искам да попитам едно към едно ли са моторите и възможна ли е смяната им.На пръв поглед има различия...
Да възможно е. Могат да се заменят безпроблемно. Аз съм с такава замяна само, че обратна RP -> ABS. При ABS мотора има малко повече тръбички за охладителната система отколкото при RP. Предполагам, че може да се наложи подмяна на шайбите (на водна помпа и динамо) ако има разлика в ремъците (напр. ABS e с плосък ремък, а RP е с клиновиден). Иначе полуоски, скоростна кутия всичко пасва. Техническата страна не е страшна, по-страшно е като отидеш в КАТ за пререгистрация. Трябва документите на RP-то да са изрядни отвсякъде иначе големи ядове падат. Като казвам изрядни имам в предвид колата донор трябва да е отчислена (бракувана) в КАТ иначе и плащаш данъците на общо основание и никой не го боли, че от нея само скубеш части, а не се возиш.
Успех
- KrasimirN
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:За какво искаш да правиш цялата тази процедура, дай тема за размисъл.
На моя пасат преди година се включваше зумера за маслото,когато я претоварвах.Смених маслена помпа и биални лагери и до сега нямаше проблем.Преди една седмица смених масло,масл.филтър,гумички на клапаните,семеринг на вала,ангренажен ремък и онзи ден през петрохан отново ми се включи на 3-4 пъти зумера и лампата за маслото.В сервиза ми казаха,че тоя път трябва да се сменят и основните лагери.А ако се отваря главата ,то направо си върви към основен ремонт.
Та при положение,че имам читав двигател/бракуван вече в КАТ/,да си правя сметка кое ще ми излезе по-тънкана.Естествено първо ще се отвори и види моя двигател и чак тогава ще преценявам...