дебитомер

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

дебитомер

Мнениеот Jako_ludiq » Пон 13 авг 2007 21:17

Днеска си купих спортен филтът-за гъзарията. Монтирах го като махнах капака на котията на оригиналния филтър заедно с филтъра и свързах мъркуча от моното към новия филтър. Питам: за какво служи дебитомера и пречи ли му нещо ако си стой в долната част на кутията на стария филтър?

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drju » Пон 13 авг 2007 21:23

подава информация за количеството на постъпващия въздух, за да може да смята компютъра горивната смес. въздухът задъпжително трябва да минава през дебитомера...

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пон 13 авг 2007 21:28

Амм значи може да се бъркам с названието и да не дебитомер. Аз говоря за едно като малка почти прозрачна шлауфка която излиза от кутията за въздушния филтър и отива нейде зад моното. Ако е дебитомер какво ще стане ако си стой там. колата ще гасне ли, няма да има мощност ли, какво?

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drju » Пон 13 авг 2007 21:35

не знам дали имаш компютър на колата, но ако имаш и ти отпадне някой показател - счупен или откачен датчик - колата би трябвало да влезе в сервизен режим... ще ти подава константна горивна смес докато не се възстанови работата на дадения датчик...
а лично мнение - ако спортния филтър не е марков, по-добре не го слагай - не знаеш до колко наистина филтрира...а прах в двигателя не е най-подходяшата добавка :)
за сравнение - виж колко струва един K&N филтър за твоята кола...
смятам, че не си струва за едната гъзария да си скапеш колата...

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пон 13 авг 2007 21:42

Имам нещо като комп. Щом казваш че ще влезе в сервизен тежим как мога да разбера кога е влязла в такъв?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 13 авг 2007 21:43

drju написа:
за сравнение - виж колко струва един K&N филтър за твоята кола...
смятам, че не си струва за едната гъзария да си скапеш колата...

Един познат си поръча за Г3 2Е КN филтър-220лв.НапраО се :shock Сигурно за твойта ще е по-евтин но мисля че drju е прав в случая за гъзарията..

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пон 13 авг 2007 21:45

Щом е така значи ще го махам и ще си сложа стария. За него знам че 100% няма да пропусе прашинки (той въздух не ще пък камоли прах) ще купя нов. Мерси много за отговорите. Темата може да бъде затворена.

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drju » Пон 13 авг 2007 21:56

Jako_ludiq написа:Щом е така значи ще го махам и ще си сложа стария. За него знам че 100% няма да пропусе прашинки (той въздух не ще пък камоли прах)
да не си с газова и стария да не ти пуска достатъчно въздух, та си се решил на смяна със спортен? за сервизния режим - може и да не влезе в такъв - все пак през дебитомера минава някакъв въздух, но до колкото разбирам, не отива той в двигателя, а си отива другаде. тогава просто компа ще ти смята сместа с дадените от дебитомера показатели - ще пуска определеното според алгоритъма гориво, а то няма да съответства на реално постъпващия въздух
иначе ако си в сервизен режим би трябвало да има някаква светлинна индикация на таблото - да показва някаква грешка...
но наистина - по-добре си купи един хубав стандартен филтър - MAHLE например - отколкото да слагаш спортен немарков

Върни се в “Passat”