Ето какво установих. Колицата от гаража губи-половин литър на 500-600км. Видимо няма течове. Не дими отзаде по което си мисля че не го гори. Колата се кара предимно на газ. МНОГО ама МНОГО рядко на бензин. Днеска легнах да погледна отдолу и гледам там от където излизат полуоските е влажно (меко казано), но не тече и няма капчици. 2-3 дена да стой в гаража да не се кара - пак няка петънце на земята. И сега ме кара да си мисля дали да не взема да сменя гумичките на клапаните за всеки случай и после да видя дали ще го бара маслото.
П.П. Карам с масло ТОТАЛ 10w40. Маслото е на 2000-3000 км.
ПОМАГАЙТЕ
Гумички или нещо друго?
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Гумички или нещо друго?
Последна промяна от Jako_ludiq на Сря 15 авг 2007 15:24, променено общо 1 път.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
хм и ако го гори как така не пуши ? защото е странно ... до полуоските би трябвало да е масло от скоростите , не двигателно.... и последно 12 - Останових,гаС,отдолО не се пишат баш така
а гумичките .... ако не си ги сменял скоро вероятно има далавера да се сменят - ЕГН то на колата предполага , че може да са кокал .... и не за 1 ви път ..
Успех...

Успех...

- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
За! Същото беше и при мен. След смяната им минавам 10- 12хил. км.- на пръчката от средата до мин. без доливка. Гумички- Виктор Рейнц, масло- Кастрол 10W40 Магнетек, вече четвърта смяна...ivo123 написа:при мене беше от гумичките - 1000км доливах литър, смених гумичките /бяха станали камък/ и спря да пипа маслото.

niviat написа:Ака купуваш гумички провери в Юнитрейд. Върти ми се в главата че бяха около левче бройката. Може и да греша.
Eеех колега, от твоите уста в Божите уши, де да бяха по толкова, преди около година в Юнитрейд ми казаха цена на гумички за клапаните от 8.50-8.70 за бройка.
Моите гумички са сменени с Гьотце (мда, мисля, че са такива), около 12 кинта бяха всичките осем парчета.
Успех.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Koko26 написа:Моля колегата да ме извини, че му пиша в темата, но някой може ли да каже трудно ли се сменяват тези гумички и имали някакви тънкости които човек трябва да знае за да си ги смени сам.
не е трудно, стига да си имаш напредстава - подлага се в отвора на свеща /аз подложих въже/ да не слизат клапаните надолу и със приспособление за клапани махнах и сложих пружините.
Неудобно е, защото са в канал гумичките.
иначе не е необходимо да се сваля глава ако е само за гумички - на място се сменят.
Вече друг е въпроса ако трябва да се прави цялостна профилактика на главата.