Установих че при скорост от около 85 до около 95 е започнало да се чува някакво виене (за жалост ми се налага да го търпя тъй като ми треснаха един акт и сега сън примерен шофьор). Общо взето преди ако включвах на 5-а на 80 се го правя на 75-78.
Виенето е толкова слабо че едва се чува, все едно го няма, но като че ли го нямаше преди, а и ... просто го усещам и ме дразни.
Това е съпроводено и с лека вибрация, изключително финна и то в горната част на волана (на 10 и 2 часа), а в долната част не се усеща.
Вибрацията се усеща или поне ми се струва че се усеща на педала на газта и скоростния лост. Това обаче става само в определения диапазон от скорост който посочих без значение дали ускорявам или намалям.
Като мина 95 и всичко е Ок, няма забележки ... колата е стрела и не спира да набира ... днес по едно време около Дупница направо се стреснах от силата с която тегли нагоре по баирите ...
Като че ли въпросното виене и вибрация мога да свържа само със следните неща:
- в един ден напълних догоре резервоара и смених преден тампон на мотора (егати резервоара ... плаче ми се

(но не съм сигурен дали виенето се появи точно в същия ден в който направих горните неща).
И така беше вчера докато пътувах надолу към Петрич. Днес на волана вибрации не се усещаха, но като че ли виенето го имаше.
Друго което мога да спомена е че педала на газта някак си е станал изключително чуствителен .... примерно карам със 100 и с една идея натискам, колата придърпва и после потегля ... същото е и в обратна посока ... дръпна ли крака обратно придърпва. Придърпването го няма при смяна на скоростите както и при по ниски предавки и скорст.
В една тема от преди примерно месец четох че това е нормално за пасаторите ... но все пак не ме устройва ... това го нямаше преди.
Някакви идеи ?
Все едно всеки ден е по различен начин, направо се запитах аз ли нещо ставам накриво ?
Та ... аз ли нещо не съм в ред или наистина ме гони параноята ?