Параноята ли ме гони ... ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Параноята ли ме гони ... ?

Мнениеот passenger » Нед 12 авг 2007 22:01

До преди няколко дни всичко беше ок. Но вчера и днес се наложи да мина малко повече километри.
Установих че при скорост от около 85 до около 95 е започнало да се чува някакво виене (за жалост ми се налага да го търпя тъй като ми треснаха един акт и сега сън примерен шофьор). Общо взето преди ако включвах на 5-а на 80 се го правя на 75-78.
Виенето е толкова слабо че едва се чува, все едно го няма, но като че ли го нямаше преди, а и ... просто го усещам и ме дразни.
Това е съпроводено и с лека вибрация, изключително финна и то в горната част на волана (на 10 и 2 часа), а в долната част не се усеща.
Вибрацията се усеща или поне ми се струва че се усеща на педала на газта и скоростния лост. Това обаче става само в определения диапазон от скорост който посочих без значение дали ускорявам или намалям.

Като мина 95 и всичко е Ок, няма забележки ... колата е стрела и не спира да набира ... днес по едно време около Дупница направо се стреснах от силата с която тегли нагоре по баирите ...
Като че ли въпросното виене и вибрация мога да свържа само със следните неща:
- в един ден напълних догоре резервоара и смених преден тампон на мотора (егати резервоара ... плаче ми се :));
(но не съм сигурен дали виенето се появи точно в същия ден в който направих горните неща).
И така беше вчера докато пътувах надолу към Петрич. Днес на волана вибрации не се усещаха, но като че ли виенето го имаше.

Друго което мога да спомена е че педала на газта някак си е станал изключително чуствителен .... примерно карам със 100 и с една идея натискам, колата придърпва и после потегля ... същото е и в обратна посока ... дръпна ли крака обратно придърпва. Придърпването го няма при смяна на скоростите както и при по ниски предавки и скорст.

В една тема от преди примерно месец четох че това е нормално за пасаторите ... но все пак не ме устройва ... това го нямаше преди.

Някакви идеи ?
Все едно всеки ден е по различен начин, направо се запитах аз ли нещо ставам накриво ?

Та ... аз ли нещо не съм в ред или наистина ме гони параноята ?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 13 авг 2007 9:35

Сигурно е параноята :wink: И аз като минах от Вектра на Пасата, съединителя ми вибрираше, сега не го усещам, на празен ход чувах некакъв шум-минах 700 км без проблеми.....

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 13 авг 2007 11:39

Да не е просто да си сменил бензиностанцията и да си сложил по-убав бензин...? :roll:

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Пон 13 авг 2007 12:09

DJ_TOLYO написа:Да не е просто да си сменил бензиностанцията и да си сложил по-убав бензин...? :roll:

:wink: :lol: Параноята е .. и мене ме хваща от време на време така..
тъпото е че бензина не им е постоянен на всички бенз станции примерно на лукоил-а една седмица е добре 2 месеца е злеща

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 17 авг 2007 17:06

след ново зареждане нещата поутихнаха.

Върни се в “Passat”