Предни гуми-леко разкрачени на вън

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Предни гуми-леко разкрачени на вън

Мнениеот make666 » Чет 16 авг 2007 6:54

Здравейте,колеги!От известно време ми прави впечатление че предните гуми на В3 1,8 mi,АВS комби изглеждат леко разкрачени / \.На пролет смених предни и задни амортисьори с всичко по тях,предни пружини.Карах колата за реглаж на предница и всичко бе ОК.При движение колата си върви на право.Гумите са ми 2,1 атм.Въпроса ми е това нормално ли е и ако не каква може да бъде причината.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 16 авг 2007 8:52

Ако са толкова видимо разкрачени не е нормално.Когато я кара на реглаж направиха ли ти страничните наклони??? Защото на някои места правят само сходимост :evil: Трябва да се качи на стенда и ще се разбере, иначе ще ти е трудно

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Чет 16 авг 2007 9:26

Здрасти градски!
Колегата е прав за страничните наклони.Обаче това разкрачване ако е твърде осезаемо премери разстоянието между центровете на шпилките на амортисьорите дето излизат горе в бомбетата и го сравни със същото на друга кола,разбира се същият модел без разкрачване.Някъде трябва да има заводските мерки на шасито и там да са дадени всички подобни разстояния,но къде,не знам.Потърси с търсачката или някой колега ще се отзове и посочи мястото за гледане.
Това разкрачване е характерно за окачването.При стареене на купето бомбетата почват да се събират.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 16 авг 2007 12:48

Не е нормално, отиди отново на реглаж, или пружини, или тампоните горе.

Успех

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Пет 17 авг 2007 7:04

Благодаря,колеги.Снощи ходих на реглаж в сервиз "Омега" в Стара Загора.Майстора каза ,че само на дясното колело има отклонение от 1 градус.Направи и двете колеле на по 1 градус отклонение и каза ,че така трябва да бъде.Сега колата вече ми изглежда нормално.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 17 авг 2007 8:34

въпрос:
Да разбирам ли че дори ако е нормалмо бомбетата да се свиват едно към друго и колата да се разкрачва е задължително да се отиде на реглаж и да се коригира ъгъла ?

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пет 17 авг 2007 10:22

passenger написа:въпрос:
Да разбирам ли че дори ако е нормалмо бомбетата да се свиват едно към друго и колата да се разкрачва е задължително да се отиде на реглаж и да се коригира ъгъла ?

Как ще е 'нормално' да се свиват бомбетата едно към друго, тая кола да не е направена от капачки за буркани тип 'омниа'. С две думи не се притеснявай, колега, твоята каляска е на най-малко 20 години от момента на започване на процеса на 'събиране на бомбетата едно към друго'. Карай си спокойно (недей да вярваш на всички глупости).

Успех.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 17 авг 2007 16:28

ок, мерси

Върни се в “Passat”