Аз съм с пасат комби 90 година, 1.8 мотор моно, с БРС газова уредба.
Значи по празниците минах 470 км с 46 литра газ, карал съм със 110 - 120 км - това не средна скорост а просто по магистралата т.е. не съм я надувал много .. не съм и пускал климатика за повече от 30 мин.
Нормално ли е такъв разход ?
Вчера смених дистрибутурна капачка , палец и въздушен филтър и свещи слижих МАГНЕТ МАРЕЛИ с един електрод , бяха БОШ с три електрода сега ще наблюдавам пак разхода ...
Забелязах че зареждах 3 пъти и всеки път разхода излизаше различен от 7 на 100, до 15 на 100 , предполагам че зависи от наклона на площадката на газ станцията и нивото на поплавъка .. бутилката ми е във формата на резервна гума и на нея пише 45 литра - зарежда когато е празна 39 литра ...
Наблюдения за разходана газ ...
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата ми е подобна на твоята: Пасат 1.8 моноинжекция - седан, от 1988 г. Отскоро съм на газ и разходът ми е стабилен: 8 - 8.5 на 100 извънградско и 12 - 13 на 100 градско. Уредбата ми е Landi Renzo. Все пак имай предвид, че на газ много се усеща, когато колата е натоварена, както и рязката промяна на скоростта с натискане на педала "до дупка". Абе, на всички коли явно е различно. Например, много мои приятели ми обясняваха как като мина на газ колата ми ще върви по-малко. Е, аз не усещам никаква разлика между бензин и газ, което май е уникално явление.
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип аз си правя колата в Стара Загора при един приятел. Той ми препоръча едни момчета от там, които от доста години поставят газови уредби. И аз отидох при тях, сложиха я и заспа! После говорих с едни газаджии от София - знаят ги и говорят с голям респект за тях. Пък и цената е със 100 лв. надолу в Стара Загора. И внимание ти обръщат, както си му е редът, а не като тук - клиентът да е винаги преебан. Хайде, да не започвам да разсъждавам на тая тема.
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Регулирането на оборотите при мен става от една врътка на изпарителя. Както казах обаче, той е на Landi Rеnzo и е възможно нещата при BRC да са различни. Има логика и при теб да е по същия начин, така че поразгледай изпарителя за разни врътки отдолу - не ги бъркай с пробката за източване на мръсотиите.