Здравейте колеги,питането ми е следното.Дали носачите на колата имат някакъв номер или код под който се произвеждат защото в различните каталози на различни фирми си имат собствена номенклатура на обозначаване а и за един носач примерно виждам че има написани два кода.Как да съм сигурен че взимам правилната част?
Та конкретно дали някой може да ми каже номерата на всичките носачи.Става въпрос за колата от аватара ми.
Относно окачване на Пасат Б5
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Виж ТУК - излизат номерата на производителя на колата, и на производителите на съответната част. А темата е ТАЗИ.
П.П. Сещам се и за един нелош чешки сайт (имаше и на английски някои неща, но не всички) - ето го - ЦЪК (трябва да отидеш на Catalogue в английската версия, ама след това всичко е на чешки, така че по-добре направо Katalog a cenik, и след като си избереш модела, отиваш на Díly náprav a rízení - оттам са 9 раздела, а носачите ги има поне в 2 от тях. Има вариант да си купиш комплекта (8-те носача + т. нар. "биелетки", заедно с болтовете, гайките и др. дреболии - излиза по-евтино).
Ако ти трябва още съдействие, пиши.
Тъй като тъкмо си идвам от майстор (смених предишния, че набеждаваше почти всичко за смяна) - провери още веднъж дали със сигурност някой носач е за смяна, или просто защото им се носи такава слава.
П.П. Сещам се и за един нелош чешки сайт (имаше и на английски някои неща, но не всички) - ето го - ЦЪК (трябва да отидеш на Catalogue в английската версия, ама след това всичко е на чешки, така че по-добре направо Katalog a cenik, и след като си избереш модела, отиваш на Díly náprav a rízení - оттам са 9 раздела, а носачите ги има поне в 2 от тях. Има вариант да си купиш комплекта (8-те носача + т. нар. "биелетки", заедно с болтовете, гайките и др. дреболии - излиза по-евтино).
Ако ти трябва още съдействие, пиши.
Тъй като тъкмо си идвам от майстор (смених предишния, че набеждаваше почти всичко за смяна) - провери още веднъж дали със сигурност някой носач е за смяна, или просто защото им се носи такава слава.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Беше набеден поне един от носачите ми, а заедно с тях и амортисьорите. Оказа се, че носачите (тези, които е поставил Ханс в завода преди 7,5 години) ще изкарат още доста (има някакъв луфт, но не е неормален - то ако не трябва да има луфт ще сложат железа, нали
). Препоръчаха ми "тресачка" за амортисьорите (има някаква вероятност да не си вършат както трябва работата без да има омасляване по тях) - най-близката "читава" до мен е във Варна, и ще използвам случая да помоля някой ако има координати да помогне.
Кое им е доброто - че след има-няма година ще се видиш с майстора за същата работа ли ? Не, благодаря. Не съм толкова богат за да си купувам евтини неща (то и колата ми го показва де). А и колата мисля да си я карам още време, а не да я продавам.

kombito-tdi написа:има по-ефтини турски и са добри кьм 70лв
Кое им е доброто - че след има-няма година ще се видиш с майстора за същата работа ли ? Не, благодаря. Не съм толкова богат за да си купувам евтини неща (то и колата ми го показва де). А и колата мисля да си я карам още време, а не да я продавам.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Така,днес бях на друсачка за амортисьорите и машинката показа че уж всичко е наред.Но имам за смяна двата долни прави носача плюс едната биелета.Става въпрос за Д&Н сервиза в Пловдив.Офертата която ми предлагат е :носачи Лемпфьордер по 174 лв
биелета съща марка 41 лв
работа 70 лв
стенд 20 лв
Тотал 479лв.
Мисля да го направя следващата седмица,Въпросът е че ми откриха и проблем в хидравликата,за който те не могат да ми помогнат.Според техникът трябва да отида във Фолксваген и там да ми закачат колата на компютър за да видят дали ще покаже какъв е проблемът в рейката.Дали някой е чувал за такава диагностика и дали наистина може така да си покаже болката.Майстора се съмнява в управлението на някакви клапи в рейката.
биелета съща марка 41 лв
работа 70 лв
стенд 20 лв
Тотал 479лв.
Мисля да го направя следващата седмица,Въпросът е че ми откриха и проблем в хидравликата,за който те не могат да ми помогнат.Според техникът трябва да отида във Фолксваген и там да ми закачат колата на компютър за да видят дали ще покаже какъв е проблемът в рейката.Дали някой е чувал за такава диагностика и дали наистина може така да си покаже болката.Майстора се съмнява в управлението на някакви клапи в рейката.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
за диагностиката по ходовата ти част и за качеството на предлаганите части от д&н бъди спокоен! не съм сигурен обаче, че "мозъка" на колата ти ще знае какъв е проблема с хидравликата. ако опреш до читав майстор на рейки, ще те насоча към един, който се намира след жп линията вдясно на излизане от града в посока марково. там съм ремонтирал механична рейка на поло (с гаранция) и нямам оплаквания. за ремонт на хидравлични също съм чувал добри отзиви.
п.п. и аз ще ходя на диагностика там скоро, че се появи луфт и леко чукане във волана.
п.п. и аз ще ходя на диагностика там скоро, че се появи луфт и леко чукане във волана.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
joro_kem написа:....ще те насоча към един, който се намира след жп линията вдясно на излизане от града в посока марково.
Благодаря предварително ако се наложи ще пиша на лично.Чух и за едно момче дето се занимавало само с ремонт и рециклиране на рейки,сервиза се намира на пресечката на която се намира сервиза на Опел на излизане от града по посока на КАТ.