Здравейте,
Имам опит с Пасат Б3, на баща ми - седан, 1800 куб.см, 90 к.с. и съм много доволен от него. Сега търся да си взема Пасат Б4, със същите данни, но с клима. Разни автоджамбази ме разочароваха, като ми казват, че на запад се карат основно комбита. Много не ми се ще, но може в крайна сметка да се спра и на комби. Въпросът ми е относно мотора 2000 куб.см, 116 к.с., ABS, - как се държи, доста ли е по-голям разхода на гориво? Много ще съм благодарен на впечатления добити от личен опит!

Покупка на Б4
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Покупка на Б4
vpetrovbg написа:Сега търся да си взема Пасат Б4, със същите данни, но с клима. Разни автоджамбази ме разочароваха, като ми казват, че на запад се карат основно комбита.
Не е точно така, но е близо до истината. И да ти кажа, Пассат-а ако не е комби, не е Пассат, братче! Личен опит!
vpetrovbg написа:Въпросът ми е относно мотора 2000 куб.см, 116 к.с., ABS, - как се държи, доста ли е по-голям разхода на гориво?
115 к.с. е и е 2Е, както писа и колегата. (всъщност, май в книжката за В4-то са дали 116к.с. наистина) АBS-мотора е 1.8, моноинжекцион
Относно разхода на 2Е-то:
radotom написа:Не ми се търси тема от преди около година, но Пассата с маршрут Пловдив-Троян-Черноморец-Черноморец(селско- демек- студена)-Троян-Пловдив ми даде по спомени под 6/100. А до морето и обратно си карах с около 140
Разбира се, говорим за извънградско. Ако живееш около центъра и ти се налага всеки ден около 17 часа да минаваш тунела... забрави! Отече на 12-13 литра разхода!
И най-важното:

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Jako_ludiq написа:2000 куб.см. 115 коня. не е ли това двигател 2Е. Колко ще върви и колко ще гори зависи от тебе и от това как ще го караш. Пък и не можеш да бъдеш сигорен дали предния му собственик не го е карал в кютеницата. Има ли газово?
2л -АDY

обаче ремонтопригодността е 2:0 за -АDY . Климата ZAR a ъобще не го усеща. Потвърдено е и от други хора за да не съм пристрастен -Девнеският баир го качва с 200 км и в завоя набира.Но е с адски твърдо / дали го има ?? / окачване.
На кантар съм...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vpetrovbg написа:А какво ще кажете за дизеловия мотор 1,9 ТДИ
За 1.9 ТДИ-то мога само добри думи да кажа! Важното е да случиш на кола, дето се е грижил собственика за нея, защото при немърливо отношение, турбината си заминава!
Не съм имал такова чудо, но гледам, че вървят добре и не създават ядове.
vpetrovbg написа:дали знаете къде в Пловдив могат да направят свястна пъвоначална диагностика
Е те т'ва е мнооооого сложен въпрос!

При всички случаи, не съм доволен от "БОШ-центъра" до хлебозавода до Сточна гара.
А на изхода за Бургас, до 'Домострителния комбинат' хич и не стъпвай!
Що глупусти ми наговориха там..... И то човек комшия, дето уж се познаваме и дето ме вижда пред блока, че не си оставям колата на мира и е наясно, че не се връзвам на 'майсторски' приказки...
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
K22 написа:vpetrovbg написа:А как се отразява климатика на мощността съответно за 90 к.с. и 116 к.с, кой мотор е по-лесен /евтин за поддражка?
90к.с стигат да поддържаш нормално 100-120км/ч скорост.При изпреварването е малко зор даже и без климатик![]()
Иначе и двата двигателя са от стария матриал!
Поддържам 140 - 150 и то с климатик! Даже е и по - тиха с по - висока скорост. Говоря за магистрала. Нямам и проблеми с изпреварването ако зад мен не кара някой с 200

Re: Покупка на Б4
Имам В4 от 6 месеца, 2000 куб. 115к.с. Поставих му газов инжекцион. Извън града при скорост до 120км/ч разход 7л , над 120км/ч 8л. Гратско 10.
моя пасатор е 2Е 115к.с. бензин харчи 11 в София, извънградско пада на 6 до 120км/ч
Сложих газ, обикновена газова, за 420лв Ловато. Извънградско 8л/100км с трима души и доста багаж при скорост рядко надвишаваща 120км/ч в града 12л/100км. Досега съм сменял клемореда на контактния ключ и шалтер на стартера, смених и жила за шибидаха, че един приятел го отвори зимата като беше замръзнал. Проблеми не съм имал, на 83 хил.км е сега , взех го на 65хил.км от роднини то Швейцария. Смених и дискове и накладки отпред , също и тампони на макферсони. Много добра машинка. Седан си вземи, стига с тези комбита дето не ги ползвате по предназначение.
Сложих газ, обикновена газова, за 420лв Ловато. Извънградско 8л/100км с трима души и доста багаж при скорост рядко надвишаваща 120км/ч в града 12л/100км. Досега съм сменял клемореда на контактния ключ и шалтер на стартера, смених и жила за шибидаха, че един приятел го отвори зимата като беше замръзнал. Проблеми не съм имал, на 83 хил.км е сега , взех го на 65хил.км от роднини то Швейцария. Смених и дискове и накладки отпред , също и тампони на макферсони. Много добра машинка. Седан си вземи, стига с тези комбита дето не ги ползвате по предназначение.