Проблем със сигнализацията за спирачките на таблото - ( ! )

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Проблем със сигнализацията за спирачките на таблото - ( ! )

Мнениеот zfa159 » Сря 22 авг 2007 23:12

Имам следния проблем (колата е с АБС).
Като дам на контакт и лампата за спирачките не светва (а тази за АБС-а си свети).До днес сутринта светваше като дам на контакт и изгасваше няколко секунди преди тази за АБС-а (след като запаля).Самия диод си е здрав защото като дръпна ръчната си светва нормално....
Кое всъщност управлява тази сигнализация и диод-а вързан ли е с лампата за АБС-а по някакъв начин или? (забелязал съм че като ми светне лампата за АБС-а в движение светва и тази за спирачките на таблото).
Таблото го свалях наскоро и го презапоих цялото (то вътре е с платка а не с фолио както по-старите).
Та се зачудих дали е проблем или така трябва да си е и досега съм имал някакъв проблем? (знам че по принцип диод-а светва ако нивото на течността падне под някакво ниво ама незнам дали не трябва като дам на контакт да светне за малко и като светне лампата за АБС-а в началото да светне и той).
Послепис :
Доколкото успях да разгледам из ел.схемата има цял блок за управление на АБС-а и дефакто той задейства ламата,която е за самия АБС ама тази на таблото май също минава някак оттам (на схемата не я намерих).Та питанката ми е къде да го диря тоя блок за да го разгледам за механични дефекти (спукани спойки и т.н. което очаква и бордовия комп ама все нямам време да го разчастя да го препоя набързо).

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 23 авг 2007 11:59

Съвсем накратко-лампата на таблото свети при ниско ниво на спирачната течност,при недостатъчно налягане в системата и при дръпната ръчна спирачка. Когато се даде контакт лампата светва и помпата на АБС-а почва да работи. Когато качи достатъчно налягане лампата гасне, дори и колата да не е запалена (но би трябвало да светне при контакт ако е стояла по-дълго време и налягането е спаднало) Блокът за управление на АБС-а се намира под задната седалка(зад шофьора) но той не е свързан с лампата на таблото (а и смятам че няма да постигнеш нищо с препояване, но все пак можеш да опиташ) :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 25 авг 2007 12:12

Ааха...ами от време на време светва,друг път не,ама не съм обърнал внимание дали ако запаля след като съм я изгасил светва или само в тези случаи не светва.
Благодаря!
Ще поекспериментирам още малко и ще пиша какво съм открил :roll:

Върни се в “Passat”