КРРРРР-КРРРРР проблем със спирачките?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
batemo
Автомобил:
Двигател:

КРРРРР-КРРРРР проблем със спирачките?

Мнениеот batemo » Пон 28 фев 2005 0:07

Здравейте, напоследък ми се случва не=о странно. Когато натисна педала на спира4ките, нещо започва да ми тресе и да прави КРРРР-КРРРРР , все едно, че имам АБС , аз нямам, иначе си спира без проблеми, с нови накладки съм, не виждам причина.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пон 28 фев 2005 0:43

Отвори си барабаните и виж там как стоят нещата, а дисковете сигурен ли си че не са криви?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 28 фев 2005 11:52

При каква скорост ти го прави тоя номер? При мен щом вдигна 100 км/ч и започва да трепери волана и като реша да спра, и педала за спирачката леко вибрира. Но това е само при тази скорост. Сигурно са ти криви дисковете... като при мен.

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Пон 28 фев 2005 15:07

Наблюдавал съм подобен проблем след смяна на накладките на Passat в Юнитреид.За щастие не на моят. Усещането е ужас - особено при по висока скорост - над 120км/ч. :horror: При монтажа на новите накладки в Юнито ползват проста щанга /лост от втори род/ за разтваряне на апаратите и в резултат изкривяват водачите. По този въпрос имах специален разговор със сервизният им инж. и накрая той си призна за причинената повреда.
Нормално трябва да се ползва спец скоба, която имат естествено , но ги мързи! Може и твоят майстор да действа така. При Лада лост върши чудесна работа, но при VW - уви не!
Т.е. провери си водачите. Сменят лесно и са около 8-10 лв. комплекта но има два размера /различни по дължина/ доколкото си спомням.
Съвет - не карай дълго време с този проблем. Ако са криви водачите накладките ще почнат да се износват на криво а нищо чудно и дисковете да се повредят. Да не говорим за (-) емоцията.

Потребителски аватар
batemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batemo » Пон 28 фев 2005 22:36

колата е с 4-ри дискови спирачки отпред и отзад, а проблема се появява при по-висока скорост,започва да тресе леко волана и педала на спирачките, пропуснах да ви каЖА , че преди месец имах лек сблъсък в един бордюр, та дали е възможно да са се разместили дисковете или по скоро леко да са се изкривили.

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Пон 28 фев 2005 23:11

Странен е проблема. При мен макар и не много често, когато съм с висока скорост- 120-160 като натисна спирачките ми се разлюлява предницата. Не го прави всеки път, но от време на време се появява това люлеене и притрисане.

Потребителски аватар
batemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batemo » Пон 28 фев 2005 23:18

Zaffirov, прегледаи си тампоните на амортисорите, те се намират над тях

Потребителски аватар
Rado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rado » Пон 07 мар 2005 21:08

batemo написа:Zaffirov, прегледаи си тампоните на амортисорите, те се намират над тях

Прав е човека проблема е в тампони ама кои???

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 08 мар 2005 11:34

Аз като се движа със 100 започва да тресе леко. И когато спирам също тресе леко, ама това мойто е от дисковете, че нямам мангизи да ги сменя, ама другия месец...

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Вто 07 юни 2005 10:38

Здравейте.

Не знам, дали тук е мястото, но ми се струва, че имам същия проблем. Смених накладките и оттогава се започна едно голямо скърцане. Първоначално само при спиране, което все пак казват че е нормално, докато си с нови накладки, но сега вече наистина това си е проблем, защото скърцането се чува при движение и то вече съвсем не слабо. Променя се при минаването по неравности (ех, само какво дума за "дупки") и при завой, като всеки път звука е различен и с различна сила. Но винаги, задължително, когато подкарам колата няма проблем, но като направя 10-20 км. се почва... :-(.
Дори, когато съвсем ми избият нервите се налага да натискам малко спирачка по магистралата, за да спре тормоза поне за малко...
Уточнявам - проблема е само с предна лява гума, т.е. дискови спирачки.
По този повод смених два шарнира, помпа за спирачките /е, тя така или инъче си беше за смяна/, но проблема си го има.
Когато отваряхме спирачния апарат с едно приятелче /аз хич нищо не разбирам от т'ва/ той ми каза, че той се е износил и не връща накладките до край при отпускане на педала... и че ми трябва нов апарат /какво са за мен 300-500 лв. ?!?!?/ и т.н....
Та като видях поста на brother_Tom много ми се прииска т'ва нещо водачите да са причината за тормоза, който търпя... Струва ми се, че се досещам за какво точно говори, но все пак ще съм благодарен и на други предположения и по-подробни обяснения...
10х на всички!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 10 юни 2005 13:53

batemo написа:колата е с 4-ри дискови спирачки отпред и отзад, а проблема се появява при по-висока скорост,започва да тресе леко волана и педала на спирачките, пропуснах да ви каЖА , че преди месец имах лек сблъсък в един бордюр, та дали е възможно да са се разместили дисковете или по скоро леко да са се изкривили.

Реглаж на предния мост оправи при мен проблема... дисковете не са ти криви, и аз мислех, че моите са, обаче нищо им няма. Също така и баланс на гумите!!! От това ти идва тресенето и усещането, че дисковете са ти криви. Сега си карам спокойно и нищо не трепери ;)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 12 юни 2005 18:49

Oleg_Yanev написа:Здравейте.

Не знам, дали тук е мястото, но ми се струва, че имам същия проблем. Смених накладките и оттогава се започна едно голямо скърцане. Първоначално само при спиране, което все пак казват че е нормално, докато си с нови накладки, но сега вече наистина това си е проблем, защото скърцането се чува при движение и то вече съвсем не слабо. Променя се при минаването по неравности (ех, само какво дума за "дупки") и при завой, като всеки път звука е различен и с различна сила. Но винаги, задължително, когато подкарам колата няма проблем, но като направя 10-20 км. се почва... :-(.
Дори, когато съвсем ми избият нервите се налага да натискам малко спирачка по магистралата, за да спре тормоза поне за малко...
Уточнявам - проблема е само с предна лява гума, т.е. дискови спирачки.
По този повод смених два шарнира, помпа за спирачките /е, тя така или инъче си беше за смяна/, но проблема си го има.
Когато отваряхме спирачния апарат с едно приятелче /аз хич нищо не разбирам от т'ва/ той ми каза, че той се е износил и не връща накладките до край при отпускане на педала... и че ми трябва нов апарат /какво са за мен 300-500 лв. ?!?!?/ и т.н....
Та като видях поста на brother_Tom много ми се прииска т'ва нещо водачите да са причината за тормоза, който търпя... Струва ми се, че се досещам за какво точно говори, но все пак ще съм благодарен и на други предположения и по-подробни обяснения...
10х на всички!

Поогледай все как са пархозащитните маншони на сприрачните апарати. Ако са напукани, сцепени възможно е да е навлязъл прах,кал,боклук и да задържа спирачно цилиндърче.Ако са цепнати сменяй без да мислиш и на момента, че се надира спирачното цилиндърче и после протича и смяна на цялото.Понякога е може да е клеясало цилиндърче и да задържа ,да не се избутва от накладките и да присвирва на завой .Помага повдигане леко на парахозащитният маншон и напръскване със силиконов спрей.

Върни се в “Passat”