КРРРРР-КРРРРР проблем със спирачките?
- batemo
- Автомобил:
- Двигател:
КРРРРР-КРРРРР проблем със спирачките?
Здравейте, напоследък ми се случва не=о странно. Когато натисна педала на спира4ките, нещо започва да ми тресе и да прави КРРРР-КРРРРР , все едно, че имам АБС , аз нямам, иначе си спира без проблеми, с нови накладки съм, не виждам причина.
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Наблюдавал съм подобен проблем след смяна на накладките на Passat в Юнитреид.За щастие не на моят. Усещането е ужас - особено при по висока скорост - над 120км/ч.
При монтажа на новите накладки в Юнито ползват проста щанга /лост от втори род/ за разтваряне на апаратите и в резултат изкривяват водачите. По този въпрос имах специален разговор със сервизният им инж. и накрая той си призна за причинената повреда.
Нормално трябва да се ползва спец скоба, която имат естествено , но ги мързи! Може и твоят майстор да действа така. При Лада лост върши чудесна работа, но при VW - уви не!
Т.е. провери си водачите. Сменят лесно и са около 8-10 лв. комплекта но има два размера /различни по дължина/ доколкото си спомням.
Съвет - не карай дълго време с този проблем. Ако са криви водачите накладките ще почнат да се износват на криво а нищо чудно и дисковете да се повредят. Да не говорим за (-) емоцията.

Нормално трябва да се ползва спец скоба, която имат естествено , но ги мързи! Може и твоят майстор да действа така. При Лада лост върши чудесна работа, но при VW - уви не!
Т.е. провери си водачите. Сменят лесно и са около 8-10 лв. комплекта но има два размера /различни по дължина/ доколкото си спомням.
Съвет - не карай дълго време с този проблем. Ако са криви водачите накладките ще почнат да се износват на криво а нищо чудно и дисковете да се повредят. Да не говорим за (-) емоцията.
- batemo
- Автомобил:
- Двигател:
колата е с 4-ри дискови спирачки отпред и отзад, а проблема се появява при по-висока скорост,започва да тресе леко волана и педала на спирачките, пропуснах да ви каЖА , че преди месец имах лек сблъсък в един бордюр, та дали е възможно да са се разместили дисковете или по скоро леко да са се изкривили.
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.
Не знам, дали тук е мястото, но ми се струва, че имам същия проблем. Смених накладките и оттогава се започна едно голямо скърцане. Първоначално само при спиране, което все пак казват че е нормално, докато си с нови накладки, но сега вече наистина това си е проблем, защото скърцането се чува при движение и то вече съвсем не слабо. Променя се при минаването по неравности (ех, само какво дума за "дупки") и при завой, като всеки път звука е различен и с различна сила. Но винаги, задължително, когато подкарам колата няма проблем, но като направя 10-20 км. се почва...
.
Дори, когато съвсем ми избият нервите се налага да натискам малко спирачка по магистралата, за да спре тормоза поне за малко...
Уточнявам - проблема е само с предна лява гума, т.е. дискови спирачки.
По този повод смених два шарнира, помпа за спирачките /е, тя така или инъче си беше за смяна/, но проблема си го има.
Когато отваряхме спирачния апарат с едно приятелче /аз хич нищо не разбирам от т'ва/ той ми каза, че той се е износил и не връща накладките до край при отпускане на педала... и че ми трябва нов апарат /какво са за мен 300-500 лв. ?!?!?/ и т.н....
Та като видях поста на brother_Tom много ми се прииска т'ва нещо водачите да са причината за тормоза, който търпя... Струва ми се, че се досещам за какво точно говори, но все пак ще съм благодарен и на други предположения и по-подробни обяснения...
10х на всички!
Не знам, дали тук е мястото, но ми се струва, че имам същия проблем. Смених накладките и оттогава се започна едно голямо скърцане. Първоначално само при спиране, което все пак казват че е нормално, докато си с нови накладки, но сега вече наистина това си е проблем, защото скърцането се чува при движение и то вече съвсем не слабо. Променя се при минаването по неравности (ех, само какво дума за "дупки") и при завой, като всеки път звука е различен и с различна сила. Но винаги, задължително, когато подкарам колата няма проблем, но като направя 10-20 км. се почва...

Дори, когато съвсем ми избият нервите се налага да натискам малко спирачка по магистралата, за да спре тормоза поне за малко...
По този повод смених два шарнира, помпа за спирачките /е, тя така или инъче си беше за смяна/, но проблема си го има.
Когато отваряхме спирачния апарат с едно приятелче /аз хич нищо не разбирам от т'ва/ той ми каза, че той се е износил и не връща накладките до край при отпускане на педала... и че ми трябва нов апарат /какво са за мен 300-500 лв. ?!?!?/ и т.н....
Та като видях поста на brother_Tom много ми се прииска т'ва нещо водачите да са причината за тормоза, който търпя... Струва ми се, че се досещам за какво точно говори, но все пак ще съм благодарен и на други предположения и по-подробни обяснения...
10х на всички!
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
batemo написа:колата е с 4-ри дискови спирачки отпред и отзад, а проблема се появява при по-висока скорост,започва да тресе леко волана и педала на спирачките, пропуснах да ви каЖА , че преди месец имах лек сблъсък в един бордюр, та дали е възможно да са се разместили дисковете или по скоро леко да са се изкривили.
Реглаж на предния мост оправи при мен проблема... дисковете не са ти криви, и аз мислех, че моите са, обаче нищо им няма. Също така и баланс на гумите!!! От това ти идва тресенето и усещането, че дисковете са ти криви. Сега си карам спокойно и нищо не трепери

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Oleg_Yanev написа:Здравейте.
Не знам, дали тук е мястото, но ми се струва, че имам същия проблем. Смених накладките и оттогава се започна едно голямо скърцане. Първоначално само при спиране, което все пак казват че е нормално, докато си с нови накладки, но сега вече наистина това си е проблем, защото скърцането се чува при движение и то вече съвсем не слабо. Променя се при минаването по неравности (ех, само какво дума за "дупки") и при завой, като всеки път звука е различен и с различна сила. Но винаги, задължително, когато подкарам колата няма проблем, но като направя 10-20 км. се почва....
10х на всички!
Поогледай все как са пархозащитните маншони на сприрачните апарати. Ако са напукани, сцепени възможно е да е навлязъл прах,кал,боклук и да задържа спирачно цилиндърче.Ако са цепнати сменяй без да мислиш и на момента, че се надира спирачното цилиндърче и после протича и смяна на цялото.Понякога е може да е клеясало цилиндърче и да задържа ,да не се избутва от накладките и да присвирва на завой .Помага повдигане леко на парахозащитният маншон и напръскване със силиконов спрей.