Колеги , чистиха ми дюзите с ултра звук в Бургас , но почти никакъв ефект - 2Е мотор. Имам 3 въпроса
1.Какъв им е номерът по каталог.
2.Каква им е цената приблизително /ако някой е сменял с нови/
3.Смяната им лесна ли е или трябва в сервиз-питам понеже упражнението с чистенето ми струва 80,00лв. , а не съм сигурен , че са сваляни - понеже не съм присъствал, а няма и резултати.
Автомобилът се кара само на газ. На бензин не иска да върви.
Добавки към горивото вече не помагат.
Приемам всякакви съвети.

Номер на дюзи за 2Е мотор??
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Цена не знам, а номерата в момента няма къде да погледна
Съжалявам!
Свалянето не е трудно. Разкача се главната горивна магистрала (тръбата, където са нацвъкани дюзите) и си ги измъкваш като морковчета
Има, обаче, едни силиконови О-пръстенчета за уплътнения. Разправяли са ми, че трудно се намират нови и хубави, а старите със сигурност са станали на кокалчета, та няма да може да се ползват наново

Свалянето не е трудно. Разкача се главната горивна магистрала (тръбата, където са нацвъкани дюзите) и си ги измъкваш като морковчета

Има, обаче, едни силиконови О-пръстенчета за уплътнения. Разправяли са ми, че трудно се намират нови и хубави, а старите със сигурност са станали на кокалчета, та няма да може да се ползват наново

kbot написа: би ли обяснил по-подробно в какво се изразява "На бензин не иска да върви" и защо смяташ, че е от дюзите?
Не можах веднага да отговоря, но на газ се държи добре - няма проблеми. При обръщане на бензин в движение - няма мошност и прекъсва . Ако успея да я запаля на бензин /последно време все по - трудно , с много въртене- имам чувството ,че двигателят ще изкочи от коша - тресе, прекъсва , абе ужас.
Пробвах в началото "Редекс" , мисля че помагаше, но вече не.
Така ми казаха и в сервиза - дюзи.
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Колата като си я караш само на газ дюзите съхнат и се затлачват
Аз имах същия проблем хем газовата ми пали винаги на бензин
Симптомите на моята кола бяха същите - повишени вибрации , загуба на мощност , прекъсване на ниските и т.н. . Аз си взех добавка на Valvoline и да ти кажа има ефект
само че трябва да караш повечко на бензин , смисъл тя се сипва на определени литри бензин и трябва да караш докато изгориш бензина смесен с добавката
П.П. Дюзите чисто нови са 300+ лева

П.П. Дюзите чисто нови са 300+ лева

Здрасти колега. И аз имам същите проблеми откакто купих Пасата - 1,8 РВ мотор. За 70 К километра ми предстои смяна на 3-ти комплект дюзи. Последния път и при мен не помогна ултразвуковото почистване. Правих го в сервиз на Бош и през цялото време бях там. Казаха ми, че за първи път им се случва да не подкарат кола - при мен спря и да пали. Успех и базаварийна!