Имам си драма с електрическия багажник на комбито и това си е

Още като взех колата, се чуваше някакво "припукване", когато се отваря и затваря електрическия багажник. Питах в Порше Юг и ми казаха карай си, това е нормално за автомобил на 120к / 4г., което си ме усъмни, но както и да е. Минаха 6 месеца и естествено спря да работи. След година някъде ми писна, реших да го управям и помолих за диагностика в DBROS, където по това време си сервизирах колата. В началото говориха за един електромотор, после в схемата видяха, че са два, имало грешки и тн. След две диагностики ме посъветваха да си сменя амортисиорите (те са електромоторите всъщност) и само не бяха сигурни един или два са заминали. Обявиха много висока цена и го отложих. Преди месец някъде, пак реших че ще го управям и си поръчах и сам си смених двата амортисиора с такива: STABILUS 432856 Electrical motor, tailgate for VW PASSAT. Не сработиха. Викам си, ок, явно трябва и софтуерно нещо да се направи. Да ама не. Днес в Порше ЮГ бях за друго и ги помолих да погледнат. Казаха ми, че и двата дават постоянна грешка "отворена верига", каквото и да значи това, и трябвало да се проследят кабелите до модула. Ама и на двата..
Сега съм в дилема електротехник ли да търся, друг сервиз ли, незнам и аз.