:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

ПРОБЛЕМ С БОЯТА!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

ПРОБЛЕМ С БОЯТА!!!

Мнениеот HEAD » Нед 02 сеп 2007 22:16

Здравейте на всички от форума!Искам да помоля ако е възможно да ми помогнете.Имам перфектна Б3 сребрист /перлен/металик!Но в нашата родна действителност някой хубавец ми е сипнал нещо на предния капак и ми е разяло лака!Петното не е много голямо но се вижда боята от долу!Мога по някакъв начин да го "запечата"без да прбеоядисвам капака и ако може какво точно да купя или къде биха могли да го направят.Благодаря ВИ!!!

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 03 сеп 2007 8:47

Ами специално за лака и аз имам тук там "петънца" на маската отпред и които се увеличават при миене с пароструйка ...

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Пон 03 сеп 2007 17:52

[quote="passenger"]Ами специално за лака и аз имам тук там "петънца" на маската отпред и които се увеличават при миене с пароструйка ...[/quot
Но при мен се вижда как някой ".............." е сипвал нещо,не може в4ера лака и боята да са перфектни а на другия ден лака направо е смъкнат.........

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 03 сеп 2007 19:34

Пребоядисване.Няма друг вариант.Имай предвид,че със сигурност ще ти даде разлика в цвета.Това е заради стара и нова боя.При боядисването играят роля и фактори като температура,влажност на въздуха,атмосферно налягане...Несъответствие от само 1 градус,е гаранция за различен резултат.

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Пон 03 сеп 2007 20:22

Лелел :evil: писна ми,зимата ми я счупиха пред хотела в планината сега пак ама на морето...как може да има такива олигофрени кво им харесва толкова тая кола не знам ...да беше нова,а то.......... все си мислех че като ти е по стара колата няма да се оглеждат в нея..... :evil: Мисля, че знам къде да отида за да е пак перфектна......малко е цифра ама си струва......

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 03 сеп 2007 21:20

Това твойто съм го опитвал,но аз имам още с какво да се похваля.
Измивам си колата.Лично.Като за мен си.Ама лъщи,ама свети,по едно време една муха се опита да кацне и се подхлъзна-два счупени крака.На другия ден ставам и я гледам мощно оповръщана. :yeaha:
Още един от многото случаи:Хващам крадец.На местопрестъплението.Пред мен на два метра го гледам как ме краде.Пребих го!Без да искам!...ми осъди ме не кой да е,а държавата...едва се разминах само с глоба...сега съм престъпник. :D Свидетеля,благодарение на който ми го нацепиха сега е на 2-3 метра от мен.Разделя ни една стена.Тъй като майка ми му гледа години наред децата,той просто реши,че не може да остане длъжник. :dance:

Потребителски аватар
teototi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teototi » Пон 03 сеп 2007 22:49

Паркирал си на "нечие"място!2.Комшиите ти завиждат!Ако ти е готина колата-тровиш им живота.Може да е наплюта,напикана,надраскана.Не е лесно-толкоз години социализъм и уравняване!Твоята беда е нечий лек :fight: Съвет:можеш да :074: ,или :a boi de или :smackbum или :laser или yoda да се отдадеш на силата и философски да приемеш нещата спокойно. :026:

Потребителски аватар
teototi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teototi » Пон 03 сеп 2007 22:55

Истинския съвет е гараж! :wink:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 04 сеп 2007 2:21

Всичко,което си написал е 100% вярно и изпълнено от мен.Гаража ми вече е на най-хубавото място(под единствената сянка и точно пред входа :twisted: :twisted: ),за да ми е гот!Като бонус към гаража получиха и канал(в момента го бетонирам). :D :twisted: :twisted: След като го завърша възнамерявам да влезе в действие като клубен сервиз. mhihi Освен това се надявам да харесват Металика,Сепултура,Машин хед...,защото съм им осигурил качествен звук в нас и колата(пък много от колегите,които ще ми гостуват,също слушат жица на големи бас каси). :077: :headbang

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 04 сеп 2007 8:55

а каксо няма ли ? мисля че би трябвало да покрият тези щети, което обаче няма да те спаси от бъдещи инциденти.

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Вто 04 сеп 2007 12:04

Имам и каско и в гараж я държа.......обаче на морето къде да търся гараж..........а зимата беше пред хотела......простооо .....простотията няма край.....Не съм сигурен че каското ще ми го признаят ......то се вижда че е направена пакост но като ги знам ще ми кажат "Еми пич колата ти е стара и и е дошло времето на боята"....ще отида и ще видиме дали ще ми хвърлят някой лев..........че капака сигурно отива към 300 за този цвят :twisted: Все пак ще питам дали не може само с корекция да мина....петното не е голямо но адски ме дразни.... :(

Major
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major » Пет 07 сеп 2007 3:02

пич отиди в каското, тях не ги интересува какво е станало, ако е пълно каското като мойто няма да имаш проблем, (казвам го от личен опит защото одарих калника си в гаража след което отидох да напиша какво е станало, а те снимаха и след 2 седмици ми преведоха парите) - аз сам в евроинс, ако и ти си там няма да имаш проблеми (чул сам че и в виктория няма проблеми) успех :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 сеп 2007 21:25

Ами аз имах подобно приключение с дребната разлика,че при мен наистина си и дойде времето на боята (предна лява врата на стария Пасат се оказа че е пребоядисвана ама направо върху лак-а на предишната боя и започна да се люпи разбира се новата боя заедно с лак-а на старата - грозна гледка).Та отидох си аз на оглед в ДЗИ,където колата има пълно каско (по времето на огледа боята си беше перфектна) и ми оцениха щетата и в техен сервиз оправиха проблема (пребоядисаха вратата в същия цвят ама както трябва - до ламарина,после грунд и боичка ;) ).
Така че смело при застрахователя и ако не е някой пендел няма да има проблеми.
Иначе въпросната гадост дето са ти сипали най-вероятно е "Антилак" - произвежда се от Лакпром и цената е около 2-3лв за половин кило (метална кутия).Това нещо нанесеш ли го върху боя и го оставиш след някой и друг час с течаща вода измиваш лак-а,боята и каквото има отдолу (грунд,гумено Боди или друг тип покритие).
Прилагах го на джипа на брат ми като го беше ударил (подготовка за боядисване) и прави чудеса с боята вместо да жулиш с четка 100 години.Децата идиотчета от квартала много го тачат ама и много бой ядат заради него.
Успех!

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Пет 07 сеп 2007 23:17

Благодаря на всички.....неделя я оставям да я правят........ :(

Върни се в “Passat”