Вибрации във волана при скорост 100-120 при пасат б3
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Вибрации във волана при скорост 100-120 при пасат б3
От какво може да е според вас.Вибрациите се появяват при скорост 100-120 а след това като че намалят а под 100 се губят.Чудя се какво може да е ...Гуми или дискове?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз вече на няколко Пасат-а не успявам да открия проблема.Дисковете се качват на струг - нямат биене,гумите се качват на баланс - нямат кривини и нямат биене и те.
Сменявах какви ли не глупости - водачи на спирачните апарати,лагерите отпред,всякакви неща по предницата.....не и не.
Единственото нещо което не съм сменял са биалетките и тампоните на стабилизиращат щанга но много хора твърдят че не може да е от тях (макар че не е невъзможно).
Аз не успях да открия проблема....Успех!
Сменявах какви ли не глупости - водачи на спирачните апарати,лагерите отпред,всякакви неща по предницата.....не и не.
Единственото нещо което не съм сменял са биалетките и тампоните на стабилизиращат щанга но много хора твърдят че не може да е от тях (макар че не е невъзможно).
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
100% лош баланс отиди на друго място да ги балансират,ако пак така отиди на трето докато ги балансират най=сетне както трябва.Аз така си купих нови джанти заради кофти баланс и най накрая намерих място където правят перфектен баланс след 3-4 опита.На някои места не са им тарирани уредите и дори да показва нула го прави с 30гр дисбаланс.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Danny boy написа:100% лош баланс отиди на друго място да ги балансират,ако пак така отиди на трето докато ги балансират най=сетне както трябва.Аз така си купих нови джанти заради кофти баланс и най накрая намерих място където правят перфектен баланс след 3-4 опита.На някои места не са им тарирани уредите и дори да показва нула го прави с 30гр дисбаланс.
За това не съм се замислял...а къде си намерил свестен балансаджия?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Теодор написа:zfa159 написа:За това не съм се замислял...а къде си намерил свестен балансаджия?От 7-8г си сменям гумите 2-пъти годишно че нямам 2-ри комплект джанти в Бистрица при Васко-гумаджията и несъм имал проблеми досега с баланса им
![]()
Къде се намира въпросния? Че досега не съм чувал нищо по въпроса.
Ще съм благодарен!
- Plarol
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Аз вече на няколко Пасат-а не успявам да открия проблема.Дисковете се качват на струг - нямат биене,гумите се качват на баланс - нямат кривини и нямат биене и те.
При мен е същият случаи, джантите са прави, гумите са нови и балансирани, а особеното е че вибрацийте се появяват кам 120км и когато набирам, в момента в който пусна газта пак при 120км вибрацийт спират.А от извесно време нещо потропва отпред,амортесьори и накраиници сменях скоро.Не съм пипал тампони и шарнирни болтове, така че може да е от тях.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък все си мисля че при проблем с баланса на гумите вибрациите се появяват при по ниска скорост ... около 80-85 км/ч. и утихва при около 100 (за това мисля че има значение колко цола е гумата, колкото по голяма гума толкова при по-висока скорост почва да тресе. Е, разбира се ако са изпопадали 2-3 тежести нещата ще загрубеят).
А и човека не е казал че е сменил гумите.
Не съм сигурен как обаче от самосебе си се губи баланс на гумата (загубена тежест, цицина на гумата, различни модели предни гуми).
Преди около месец реших че ме е подгонила параноята: вибрации във волана при 110, странно виеене, странни шумове ... така де като заредих с ново гориво всичко утихна.
Но и аз се присъединявам че трябва да се почне търсенето на проблема с проверка на баланса.
А и човека не е казал че е сменил гумите.
Не съм сигурен как обаче от самосебе си се губи баланс на гумата (загубена тежест, цицина на гумата, различни модели предни гуми).
Преди около месец реших че ме е подгонила параноята: вибрации във волана при 110, странно виеене, странни шумове ... така де като заредих с ново гориво всичко утихна.
Но и аз се присъединявам че трябва да се почне търсенето на проблема с проверка на баланса.