Евентуално може ли да сложа такива, и какви гуми ще ми трябват (не, че съм тръгнал да слагам, обаче да питам все пак...)
И колко ще ми излезе (вероятно към над 1000 лева... ) ?
Благодаря, за хФниманието
може да сложиш, даже някои са си сток с 15. почти съм сигурен, че в момента си с 185/65/14, ако ги сменяш - 195/55/15.
за повече експерименти - http://www.boriana-bg.com/polezno/calculator2.htm гумите ще ти дойдат по-скъпички, най-добре втора ръка джанти с гуми, като догодина ще си земеш само нови гуми.
Да, в момента съм точно с такива - 185/65/14. А втора ръка къде може да се намерят? (мойте са с 4 болта...) Ама сигурно и самите гуми отиват вече нагоре като цена... Много ми се иска да сложа, а и съм сигурен че ще изглежда просто невероятно с такива джанти.
А като пътно поведение какво да очаквам - повече друсане?
Втора ръка - само тука във форума се продадоха няколко камиона с джанти, иначе може на Горубляне да видиш и по гумаджийниците, като много внимателно ги гледай и след тфа на баланс преди да купуваш.
За гумите ти казах вече че идват малко по-скъпи.
За возията - малко по-стабилна и по-твърдо возеща кола и малко по-голям разход.
kbot написа:@HF не разбирам: защо се очаква по-голям разход? Не виждам причина?
разхода е минимално по-голям, заради по-голямата ширина на гумата, т.е. по-голямо съпротивление с пътната настилка и насрещния вятър=>повече настъпваш. ако има някой физик да обясни по-добре. надявам се ме разбра.
И аз нидях В3 с 15 инчови и беше много гъзарско... направо ми взеха ума тия лети джанти, ама пусти пари... защо не растат по дърветата, та да береме на воля...