:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Задните светлини светят постоянно - Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Задните светлини светят постоянно - Пасат Б5.5

Мнениеот longora » Съб 15 сеп 2007 7:08

Колеги, помадайте че ще се побъркам. От снощи по незнайни причини задните светлини ми светят винаги ( дали ще карам напред или назад е без значение ) когато колата е запалена или само на контакт. Палих и гасих колата няколко пъти .... скорости ръгах, но оправия няма. Някой слуачйно да е имал подобен проблем или да знае как да го оправя? Виждал съм такива работи със объркани светлини на по старите коли, но явно и аз съм уцелил кьоравото :(

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 15 сеп 2007 8:08

колега ако я мислиш толкова тази кола, наистина ще се побъркаш, спокойно, най-вероятно датчика е заминал, само че не знам къде се намира :roll: махни крушките за сега да не те дразни, па като я оправиш ще си ги сложиш ;)

Последна промяна от shenko на Съб 15 сеп 2007 8:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 15 сеп 2007 8:08

Предполагам ключа дето ги пали и се намира на скоросттите е проблема , извади му буксата и ще разбереш.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Съб 15 сеп 2007 8:09

:idea: От токчето ще да е колега ....:D
..Майтап, а иначе сериозно. Най- вероятно е превключвателя за задна скорост , който стои на скоростите. При мен е една джаджа с две кабелчета..., мисля че и при теб трябва да е така, принципа е един и същ, но не съм напълно сигурен. Извади буксата и виж дали ще угаснат....

Последна промяна от VW_forever на Съб 15 сеп 2007 8:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 15 сеп 2007 8:10

Ако имаш възможност огледай скоростната кутия.Светлините за заден ход се включват с някакъв датчик,монтиран на скоростите.Ако този датчик е дал "на късо" ще се получи този ефект.Ако откриеш и изключиш куплунга от датчика,лампите ще спрат да светят! :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 сеп 2007 12:28

А този датчик къде се намира ... и ако е отдолу как да бръкна и да го извадя ? Благодаря ви !!!

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Съб 15 сеп 2007 12:58

longora написа:А този датчик къде се намира ... и ако е отдолу как да бръкна и да го извадя ? Благодаря ви !!!

Четеш ли какво ти пишат хората по нагоре- на скоростната кутия, търси два кабели с букса, дето да я извадиш, а не датчик, съжалявам, ама ако можех да ти оправя колата ОНЛАЙН, на драго сърце бих го направил....извади крушките поне, имаше и такова мнение че на някой светофар, ще изгориш на хората клаксоните !
Моля! :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 15 сеп 2007 13:32

баси...:036:
ако не я бях гледал точно твойта кола преди да я купиш-щех да се закълна че си си взел най големия съществуващ боклук... :roll:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 сеп 2007 14:53

vaskoto1 аз съм на мнение че съм си взел голям боклук .... кво и не и наред на тая кола ... VW_forever аз разбрах че е на скоростната кутия но питах дали е под колата или под капака някъде самата букса и дали ми трябва стенд за да видя :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 15 сеп 2007 18:07

Малко грешно според мен е написано "....на скоростната кутия..." понеже аз мисля че се намира под пластмасата на скоростния лост и се стига до него отвътре на колата а не на канал отдолу. Ако греша моля веднага да ме поправи някой !

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 15 сеп 2007 18:23

Stivi написа:Малко грешно според мен е написано "....на скоростната кутия..." понеже аз мисля че се намира под пластмасата на скоростния лост и се стига до него отвътре на колата а не на канал отдолу. Ако греша моля веднага да ме поправи някой !

Готово!Поправен си! :idea:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 15 сеп 2007 21:22

Мсиля на нашите колици има отделен бушон за светлината на задния ход - просто го извади, докато се открие причината. Ако има още нещо обаче закачено на този бушон, ще трябва да се действа с крушките.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 15 сеп 2007 22:39

Има ли някаква таблица с бушоните кой за какво е ? Не си спомням много, но мисля че нямаше тази таблица, а преди на голфчето я имаше на капака на бушоните и беше много удобно :) Утре сутринта тъй като ще пътувам за Чирпан ще видя за бушона, а ако не мога да го намеря направо ще сваля крушките .... Благодаря ти за инфото dobrinb

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 15 сеп 2007 22:55

Бушоните, поне при мен, се намират отляво на таблото, като отвориш шофьорската врата, горе има един пластмасов капак, който с малко повече зор (поне при мен) се маха. На самия капак е схемата на бушоните.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 15 сеп 2007 23:00

Сигурен ли си че на капака на бушоните няма написано кой за какво е ? Иначе ако ти се рови - първо тук, после със сигурност (на руски, но за Б5 - нямам идея дали с същото на Б5.5) тук, а може да се потърси и тук.
Пише че е номер 31, 15 А (син), намира се най-отгоре в средата (трите колони предпазители), и захранва още автоматичната скоростна кутия (не си с такава) и круиз-контрола (темпомата, или още автопилот му казват) при механична (мисля че и такова нямаш, ама и да имаш, по-добре без него, отколкото да светят постоянно светлините за заден ход).

Върни се в “Passat”