Задните светлини светят постоянно - Пасат Б5.5
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задните светлини светят постоянно - Пасат Б5.5
Колеги, помадайте че ще се побъркам. От снощи по незнайни причини задните светлини ми светят винаги ( дали ще карам напред или назад е без значение ) когато колата е запалена или само на контакт. Палих и гасих колата няколко пъти .... скорости ръгах, но оправия няма. Някой слуачйно да е имал подобен проблем или да знае как да го оправя? Виждал съм такива работи със объркани светлини на по старите коли, но явно и аз съм уцелил кьоравото 

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега ако я мислиш толкова тази кола, наистина ще се побъркаш, спокойно, най-вероятно датчика е заминал, само че не знам къде се намира
махни крушките за сега да не те дразни, па като я оправиш ще си ги сложиш 

Последна промяна от shenko на Съб 15 сеп 2007 8:10, променено общо 1 път.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:

..Майтап, а иначе сериозно. Най- вероятно е превключвателя за задна скорост , който стои на скоростите. При мен е една джаджа с две кабелчета..., мисля че и при теб трябва да е така, принципа е един и същ, но не съм напълно сигурен. Извади буксата и виж дали ще угаснат....
Последна промяна от VW_forever на Съб 15 сеп 2007 8:11, променено общо 1 път.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
longora написа:А този датчик къде се намира ... и ако е отдолу как да бръкна и да го извадя ? Благодаря ви !!!
Четеш ли какво ти пишат хората по нагоре- на скоростната кутия, търси два кабели с букса, дето да я извадиш, а не датчик, съжалявам, ама ако можех да ти оправя колата ОНЛАЙН, на драго сърце бих го направил....извади крушките поне, имаше и такова мнение че на някой светофар, ще изгориш на хората клаксоните !
Моля!

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има ли някаква таблица с бушоните кой за какво е ? Не си спомням много, но мисля че нямаше тази таблица, а преди на голфчето я имаше на капака на бушоните и беше много удобно
Утре сутринта тъй като ще пътувам за Чирпан ще видя за бушона, а ако не мога да го намеря направо ще сваля крушките .... Благодаря ти за инфото dobrinb

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Сигурен ли си че на капака на бушоните няма написано кой за какво е ? Иначе ако ти се рови - първо тук, после със сигурност (на руски, но за Б5 - нямам идея дали с същото на Б5.5) тук, а може да се потърси и тук.
Пише че е номер 31, 15 А (син), намира се най-отгоре в средата (трите колони предпазители), и захранва още автоматичната скоростна кутия (не си с такава) и круиз-контрола (темпомата, или още автопилот му казват) при механична (мисля че и такова нямаш, ама и да имаш, по-добре без него, отколкото да светят постоянно светлините за заден ход).
Пише че е номер 31, 15 А (син), намира се най-отгоре в средата (трите колони предпазители), и захранва още автоматичната скоростна кутия (не си с такава) и круиз-контрола (темпомата, или още автопилот му казват) при механична (мисля че и такова нямаш, ама и да имаш, по-добре без него, отколкото да светят постоянно светлините за заден ход).