Стържене
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Стържене
При леко потегляне отзаде нещо стърже и после изчезва
(VW-Passat 1.8 ABS)

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако го прави само след престой на колата на едно място (за през нощтта или спряна някъде за час-два) е защото ръждясват барабаните - при мен го има същия ефект и като поспра 2-3 пъти изчезва.
Обаче ако се появява всеки път при потегляне дори в градски условия вероятно накладките опират в барабана (а там вече зависи какво точно е - може да е блокирало спирачно цилиндърче,крив барабан и т.н.)
Обаче ако се появява всеки път при потегляне дори в градски условия вероятно накладките опират в барабана (а там вече зависи какво точно е - може да е блокирало спирачно цилиндърче,крив барабан и т.н.)
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Моят пасат прави това само при влажно време и ако съм бил на ръчна. Дори понякога накладките ми са се слепвали в барабана и при потегляне(като се отделят) изпукват. Ако е само заради финния слой лека ръжда е нормално и няма основание за притеснение. Възможно е и да влизат песъчинки, все пак живееш край морето, но пък не ми се вярва всеки ден да е ветровито и заради това да се получава.
Заради това, което са писали и колегите преди мен е най-добре да отвориш(или при майстор/сервиз) барабана(предполагам, че отзад е с такива) и да провериш профилактично положението. Особенно, ако си взел колата от човек, който не знаеш какво е правил по нея преди теб и на колко хил. са накладките и т.н. Добре е да си подготвиш нов шпленд и спазвай условието за натягане на лагера, когато сглобяваш.
Освен това наближава дъждовната и студена част от годината и не е добре да се изненадеш неприятно някой път при опит за спиране или пък да ти замине барабана без време.
Успех.
Заради това, което са писали и колегите преди мен е най-добре да отвориш(или при майстор/сервиз) барабана(предполагам, че отзад е с такива) и да провериш профилактично положението. Особенно, ако си взел колата от човек, който не знаеш какво е правил по нея преди теб и на колко хил. са накладките и т.н. Добре е да си подготвиш нов шпленд и спазвай условието за натягане на лагера, когато сглобяваш.
Освен това наближава дъждовната и студена част от годината и не е добре да се изненадеш неприятно някой път при опит за спиране или пък да ти замине барабана без време.
Успех.