Смяна на горна помпа на съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Смяна на горна помпа на съединител

Мнениеот Jako_ludiq » Съб 22 сеп 2007 15:40

Искам да попитам мога ли да сложа друга горна помпа за съединител на пасата от гаража? Гледах жигулските и мисля че са почти същите, най-много да трябва да се приспособи закрепването.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 22 сеп 2007 22:30

Съмнявам се.Дори и да може ще е играчка която не си заслужава усилията.Пробвай с гумичките ако не ти се дават пари за нова.Може и да има ефект.Аз мисля да си я карам докато съвсем не откаже помпата и тогава ще видя какво ще правя :)

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Нед 23 сеп 2007 6:51

Те гумичките.... На мене ми казаха, че ако самата помпа е вече износена нищо няма да стане след смяната им, но естествено ще пробвам.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 23 сеп 2007 10:07

Jako_ludiq написа:Те гумичките.... На мене ми казаха, че ако самата помпа е вече износена нищо няма да стане след смяната им, но естествено ще пробвам.

Кажи после как е? Какви гумички ще слагаш?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 24 сеп 2007 13:34

Може и да може, но трябва да си сигурен че хода на буталото е еднакъв, а също и обема на изпомпваната течност. Ако например жигуловата изпомпва повече от пасатовата на един ход, то течността няма да има къде да иде, и и двете помпи ще видят голям зор. Ако е по-малко пък, може да не отделя добре съединителя.
Има и друго, имах москвич - там има пружина връщаща педала, предполагам и при ладата е така, а при пасата няма (има ама е серво пружина и не го връща). Възможно е това да предизвика проблеми - може педала да остава натиснат, да не се връща течността в казанчето (да се "напомпва") или нещо такова.
Но може да пробваш разбира се.
Иначе гумичките са 10тина лева, по-добре първо я отвори, и само ако няма корозия вътре се ръси за гумички.

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Пон 24 сеп 2007 14:11

Geleto написа:
Jako_ludiq написа:Те гумичките.... На мене ми казаха, че ако самата помпа е вече износена нищо няма да стане след смяната им, но естествено ще пробвам.

Кажи после как е? Какви гумички ще слагаш?

Момчета, аз смених само гумичките на горната помпа и положението се оправи за известно време. Но след това се влоши пак. Причината беше, че имах ръжда в цилиндърчето на помпата. Там повърхността е развалена, и след това раздира гумичките. Може да си оправите помпата, само със смяна на гумички но трябва да бъде огледална от вътре. Иначе лично аз препоръчвам нова помпа. Аз я смених и се родих!!!

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Чет 27 сеп 2007 12:57

passi1 ако и при мене има ръжда може ли да се мине по някакъв начин със шкурка или на струг че да се махне ръждата?

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 29 ное 2007 9:46

Пак да повдигна темата за смяна на гумички! Значи смених долната помпа на съединителя преди 3 месеца и сега от нея тече спирачна течност Не ми се дават пак 100 лева за нова помпа. Мисля да сменя само гумичките. Дали се продават оригинални или да търся някъде майстор?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 29 ное 2007 10:00

Взимай втора ръка помпа за пасат,пробвай с ръка да напомпаш да видиш дали задържа да не е ръждясала и да задира слагай на колата обезвъздушаване и сменяй редовно спирачната течност на автомобила.

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 29 ное 2007 10:11

Моята помпа е на 3 месеца. Обаче тече масло :evil:

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 29 ное 2007 11:38

да се включа и аз,до преди 3-4 месеца съм се разправал с помпи на работа и да ви кажа ми беше писнало от ментета(новите карат около 1 мес. и почват да упускат),а за гумичките(нагрявах ги с запалката,и караха и те около месец,а ако е надран,раздясъл или износен цилиндара не става)според мен както е написал,колегата Стенли втора употреба май е най-добре,а и да спомена че съм правил на УАЗ,но мисля,че няма значение на какъв автомобил е.

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Чет 29 ное 2007 11:41

Jako_ludiq написа:passi1 ако и при мене има ръжда може ли да се мине по някакъв начин със шкурка или на струг че да се махне ръждата?

Зависи колко ти е ръждата, ако е малко може, но аз лично не те съветвам да чистиш прекалени много с шкурка, защото е възможно да развалиш формата (геометрията) на помпапа. Т.е. там където стържещ след това няма да е точно кръгло и ще стане по-лошо. За струг има един майстор, който прави такива услуги, но повече от 0.2 - 0.3 mm май не може да ти престърже защото няма как да ти намери толкова големи гумички след това. Аз му носих моята, той я отвори и ме посъветва да я сменя. Извинявай, че се забавих с отговора!

Потребителски аватар
Geleto
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 29 ное 2007 11:58

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:,а ако е надран,раздясъл или износен цилиндара не става)според мен както е написал,колегата Стенли втора употреба май е най-добре,.

Там е работата, че цилиндъра е на 3 месеца и едва ли е надран или ръждясал.

От къде да намеря само гумички?

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Чет 29 ное 2007 12:55

Geleto написа:
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:,а ако е надран,раздясъл или износен цилиндара не става)според мен както е написал,колегата Стенли втора употреба май е най-добре,.

Там е работата, че цилиндъра е на 3 месеца и едва ли е надран или ръждясал.

От къде да намеря само гумички?

В едно магазинче на "Ботев" продават само умички, около 8-9 лева бяха когат ги смениявах аз.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 29 ное 2007 13:11

Аз съм вземал от ауто+ преди доста време обаче. Бяха 10лв, за горна помпа.
Но все пак първо я отвори да видиш каква е ситуацията. Не е нормално да протече за 3месеца!

Върни се в “Passat”