Смяна на горна помпа на съединител
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на горна помпа на съединител
Искам да попитам мога ли да сложа друга горна помпа за съединител на пасата от гаража? Гледах жигулските и мисля че са почти същите, най-много да трябва да се приспособи закрепването.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да може, но трябва да си сигурен че хода на буталото е еднакъв, а също и обема на изпомпваната течност. Ако например жигуловата изпомпва повече от пасатовата на един ход, то течността няма да има къде да иде, и и двете помпи ще видят голям зор. Ако е по-малко пък, може да не отделя добре съединителя.
Има и друго, имах москвич - там има пружина връщаща педала, предполагам и при ладата е така, а при пасата няма (има ама е серво пружина и не го връща). Възможно е това да предизвика проблеми - може педала да остава натиснат, да не се връща течността в казанчето (да се "напомпва") или нещо такова.
Но може да пробваш разбира се.
Иначе гумичките са 10тина лева, по-добре първо я отвори, и само ако няма корозия вътре се ръси за гумички.
Има и друго, имах москвич - там има пружина връщаща педала, предполагам и при ладата е така, а при пасата няма (има ама е серво пружина и не го връща). Възможно е това да предизвика проблеми - може педала да остава натиснат, да не се връща течността в казанчето (да се "напомпва") или нещо такова.
Но може да пробваш разбира се.
Иначе гумичките са 10тина лева, по-добре първо я отвори, и само ако няма корозия вътре се ръси за гумички.
Geleto написа:Jako_ludiq написа:Те гумичките.... На мене ми казаха, че ако самата помпа е вече износена нищо няма да стане след смяната им, но естествено ще пробвам.
Кажи после как е? Какви гумички ще слагаш?
Момчета, аз смених само гумичките на горната помпа и положението се оправи за известно време. Но след това се влоши пак. Причината беше, че имах ръжда в цилиндърчето на помпата. Там повърхността е развалена, и след това раздира гумичките. Може да си оправите помпата, само със смяна на гумички но трябва да бъде огледална от вътре. Иначе лично аз препоръчвам нова помпа. Аз я смених и се родих!!!
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
да се включа и аз,до преди 3-4 месеца съм се разправал с помпи на работа и да ви кажа ми беше писнало от ментета(новите карат около 1 мес. и почват да упускат),а за гумичките(нагрявах ги с запалката,и караха и те около месец,а ако е надран,раздясъл или износен цилиндара не става)според мен както е написал,колегата Стенли втора употреба май е най-добре,а и да спомена че съм правил на УАЗ,но мисля,че няма значение на какъв автомобил е.
Jako_ludiq написа:passi1 ако и при мене има ръжда може ли да се мине по някакъв начин със шкурка или на струг че да се махне ръждата?
Зависи колко ти е ръждата, ако е малко може, но аз лично не те съветвам да чистиш прекалени много с шкурка, защото е възможно да развалиш формата (геометрията) на помпапа. Т.е. там където стържещ след това няма да е точно кръгло и ще стане по-лошо. За струг има един майстор, който прави такива услуги, но повече от 0.2 - 0.3 mm май не може да ти престърже защото няма как да ти намери толкова големи гумички след това. Аз му носих моята, той я отвори и ме посъветва да я сменя. Извинявай, че се забавих с отговора!
Geleto написа:IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:,а ако е надран,раздясъл или износен цилиндара не става)според мен както е написал,колегата Стенли втора употреба май е най-добре,.
Там е работата, че цилиндъра е на 3 месеца и едва ли е надран или ръждясал.
От къде да намеря само гумички?
В едно магазинче на "Ботев" продават само умички, около 8-9 лева бяха когат ги смениявах аз.